Αμείλικτα ερωτήματα του Μάκη Παπαδόπουλου στον Θόδωρο Μουριάδη “Μυρίζει” ο διαγωνισμός των 7 εκατ. ευρώ για τον ΧΥΤΑ Καβάλας…

Ενώ ο δήμαρχος Καβάλας και αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΕ, ψήφισε θετικά, αντίθετοι στην απόφαση ήταν οι δύο δήμαρχοι της Π.Ε. Καβάλας στο Δ.Σ. της επιχείρησης (Νέστου και Θάσου)!

Σκληρά και αμείλικτα ερωτήματα έθεσε χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος στα προ ημερησίας θέματα.

Ο κύριος Παπαδόπουλος ενημέρωσε κατ’ αρχάς το Σώμα ότι, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΙΑΑΜΑΘ που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία έργο προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ περίπου, που αφορούσε τον ΧΥΤΑ Καβάλας.

Το έργο αυτό πέραν των άλλων υποέργων είχε και την προμήθεια και τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης για την αποστράγγιση των υγρών στον σκουπιδότοπο, λόγω της οποίας τελικά στον διαγωνισμό από τις δύο εταιρείες που είχαν τις προϋποθέσεις, έμεινε μόνο μία, η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. η οποία έχει πάρει κι άλλα έργα στον ΧΥΤΑ της Καβάλας.

Ο λόγος ήταν ότι η εταιρεία που τελικά προκρίθηκε είχε την ειδική αυτή μεμβράνη!

Το σκεπτικό της επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας ενώ ψήφισε με θετική ψήφο ο αντιπρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ και δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, καταψήφισαν δύο μέλη του ΔΣ και όχι τυχαία μέλη μια και πρόκειται για τους δημάρχους Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, απορρίμματα των οποίων καταλήγουν στον εν λόγω ΧΥΤΑ!

Τα ερωτήματα που έβαλε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος στον δήμαρχο Καβάλας και αντιπρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ, Θόδωρο Μουριάδη, είναι αν γνωρίζει γιατί οι δύο δήμαρχοι ψήφισαν αρνητικά, γιατί σε άλλους ΧΥΤΑ αν και αρχικά προέκριναν την τοποθέτηση της εν λόγω μεμβράνης, τελικά άλλαξαν την προκήρυξη για λόγους υγιούς ανταγωνισμού, αν γνωρίζει ότι στους διαγωνισμούς των ΧΥΤΑ Κέρκυρας, Ναυπάκτου και Καβάλας, παρουσιάστηκε περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της μεμβράνης αυτής, copy-paste και αν τελικά δεν το ήξερε, αν ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξή του με όρους διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού.

Τέλος ο Μάκης Παπαδόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον κάλεσε να δώσει στα χέρια των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τις μελέτες και τους όρους διακήρυξης για την ΜΕΑ Καβάλας, τονίζοντας «τρομάζουμε να φανταστούμε τι θα συμβεί στον διαγωνισμό της ΜΕΑ Καβάλας, ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, όταν συμβαίνουν αυτά σε έργο ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ».

Κατά τα άλλα…

Κατά τα άλλα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του Σώματος ξεκίνησε με χαιρετισμό στην απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, αναμένοντας όπως είπε τις ποινές.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμένικο λαό που πολεμάει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο απέστειλε το Συμβούλιο Αρμενίων Ελλάδος.

Ο δήμαρχος Καβάλας παίρνοντας τον λόγο μίλησε για την προκλητική στάση της Τουρκίας η οποία με την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων προκαλεί στην περιοχή με αποκορύφωμα την τελευταία προκλητική ενέργεια στην ΝΑ Μεσόγειο και στα Βαρώσια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο στην Κύπρο.

Το ψήφισμα πήρε θετική ψήφο από όλες τις παρατάξεις, εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία πρότεινε ένα δικό της ψήφισμα.

Μετά το ψήφισμα τον λόγο πήρε η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, η οποία μίλησε αρχικά για την απόφαση του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο Καβάλας να ζητήσει από την ΚΕΔΕ σχετικά με την περίπτωση που η πλειοψηφία αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων που θα εξαρτάται από την ψήφο αιρετών όπως ο Δημήτρης Βογιατζής να απορρίπτονται.

Παράλληλα ανέφερε σχετικά με το Δημοτικό Ωδείο, γιατί έχει λιγότερους μαθητές και αν σε περίπτωση που έρθει ολικό lockdown τι θα γίνει με την παράδοση μαθημάτων και ζήτησε να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του Ωδείου να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που θα του γίνουν.

Το ίδιο ισχύει είπε η κυρία Τσανάκα και στους Παιδικούς Σταθμούς ώστε να έχει το Σώμα μια καθαρή εικόνα.

Η πρώην δήμαρχος έβαλε το θέμα για τα όσα ακούγονται σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και τα οποία ανέλυσε για τις ποινικές ευθύνες η Αναστασία Ιωσηφίδου.

Τέλος έψεξε την διοίκηση του δήμου σχετικά με ανακοινώσεις περί στοιχείων για την ανακύκλωση που τα διαβάζει όπως είπε η ίδια από τον Τύπο και όχι με ενημέρωση από τον ίδιο τον δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ή από την ΔΙΑΑΜΑΘ!

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε εκτός της υπόθεσης της ΔΙΑΑΜΑΘ την οποία προαναφέραμε στο ρεπορτάζ και το ζήτημα των πάρκινγκ. Ο κύριος Παπαδόπουλος ζήτησε να μάθει τι προτίθεται να κάνει ο δήμαρχος σχετικά με την υπόθεση των πάρκινγκ στο κέντρο της Καβάλας και πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.

Ο Βαγγέλης Παππάς έβαλε θέμα δηλώσεων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και ρώτησε τον δήμαρχο αν οι παλιές αυτές δηλώσεις για το κέντρο φιλοξενίας στο Ασημακοπούλου ισχύουν ή όχι.

Ο Άρης Βέρρος τόνισε ότι μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Αθήνας, υπάρχει ένα θέμα με τον Δημήτρη Βογιατζή που κατέθεσε σαν μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, βασικό στέλεχος της οργάνωσης στην Καβάλα και ήταν συνεργάτης του Χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση.

Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα της παρουσίας του και εμείς ως παράταξη, είπε ο κύριος Βέρρος κάναμε προσπάθειες απομόνωσής του, αλλά μέχρι σήμερα δεν είδαμε τίποτε.

Συμπλήρωσε δε ότι η Συμπαράταξη Πολιτών δεν συμμετείχε σε διαπαραταξιακή επιτροπή η συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος. Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης η Χρυσή Αυγή έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα ο Άρης Βέρρος έβαλε θέμα της παραχώρησης των ιερών ναών των κοιμητηρίων από τον υπουργό Εσωτερικών στις μητροπόλεις, με αποτέλεσμα να χάνει ο δήμος έσοδα 40.000 ευρώ και υπαλλήλους και πως θα τα αναπληρώσει ο Δήμος Καβάλας.

Τέλος έβαλε θέμα με την διαχείριση των απορριμμάτων και τα τέλη που καταβάλλουμε στην ΔΙΑΑΜΑΘ. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και θα πρέπει να διαχειριστούμε μόνοι μας τα απορρίμματα με δικό μας ΦΟΣΔΑ.

Ο Χρήστος Ποτόλιας ανέφερε την επιστολή του για την αποπομπή του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΣ να μην στέλνει πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου στον εν λόγω εκπρόσωπο. Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες είπε καταληκτικά.

Ο Δημήτρης Βογιατζής ανέφερε ότι τελικά το δημοτικό συμβούλιο έγινε λαϊκό δικαστήριο και τόνισε ότι το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ανέφερε το θέμα του εγκιβωτισμένου αγωγού ομβρίων στην οδό Κασσάνδρου και τόνισε ότι καθιστά την διοίκηση υπεύθυνη για ότι συμβεί.

Έβαλε θέμα σχέσεων αγωγού ΤΑΡ με τον Δήμο Καβάλας, όπου με Αζέρικα κεφάλαια θα γίνει το έργο ύδρευσης του πρώην δήμου Φιλίππων;

Αναφέρθηκε στην απουσία το πρωί ναυαγοσώστη στο Κλειστό Κολυμβητήριο και όσον αφορά την ΔΕΥΑΚ απευθύνθηκε στον πρόεδρο Απόστολο Χρόνη και την στρατηγική του επιλογή, να μην πληρώνει την ΔΕΗ!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα