Aναψε ο καυγάς με την Action Team Ο Μουριάδης ξιφουλκεί με τον Βουγιούκα;

Όλα ξεκίνησαν δύο 24ωρα πριν από τα εγκαίνια της δράσης της ομάδας Action Team με τα κρεμαστά φωτιστικά στην οδό Δαμιανού στην Καβάλα όταν το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021, η ομάδα ανέβασε στο Facebook την καταγγελία της, αναφέροντας ότι τα φωτιστικά που δωρίστηκαν από τους Καβαλιώτες με σκοπό να «φωτίσουν» την οδό Δαμιανού ξεκίνησαν να τοποθετούνται από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου Καβάλας δίχως προηγουμένως να έχει γίνει η απαραίτητη μετατροπή τους, ανακοινώνοντας παράλληλα και την αποχώρησή της από τη συγκεκριμένη δράση.

Η ομάδα της Action Team για τη δράση με τα φαναράκια στην οδό Δαμιανού αναφέρει αναλυτικά στην ανάρτησή της: «Σήμερα 7 Μαΐου 2021 οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου Καβάλας ξεκίνησαν να τοποθετούν τα φωτιστικά οροφής εσωτερικού χώρου στην οδό Δαμιανού, χωρίς να προηγηθεί ΚΑΜΙΑ επεξεργασία για τη μετατροπή τους, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί με τους αιρετούς του ΔΚ (δήμου Καβάλας).

Στη μέχρι τώρα συνεργασία βιώσαμε μια προχειρότητα στις εργασίες από την πλευρά των ηλεκτρολόγων και συμπεραίνουμε ότι οι αιρετοί δεν μπορούν να επιβάλουν τις αποφάσεις τους στους εργαζομένους του ΔΚ (δήμου Καβάλας).

Θεωρούμε ότι η μη μετατροπή των φωτιστικών (από εσωτερικού χώρου σε εξωτερικού) είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για τους πολίτες που περνάνε από το σημείο και για τον λόγο αυτόν ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ επίσημα την συμμετοχή μας από αυτήν την παρέμβαση.

Καλούμε τον Δήμαρχο της πόλης να ακυρώσει την παρέμβαση ΑΜΕΣΑ πριν γίνει κάποιο ατύχημα»!

Αυτό δεν άρεσε στον δήμαρχο και γενικότερα φαίνεται στην δημοτική αρχή και συντάχτηκε απάντηση από τον Δήμο Καβάλας, με τη διευκρίνιση ότι τα όσα ισχυρίζεται η Action Team απλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Να τι αναφέρει η δημοτική αρχή του Θόδωρου Μουριάδη!

«Η απόφαση της Action Team να αποσυρθεί από την εκδήλωση που η ίδια παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες, προκαλεί θλίψη και γέννα πολλά ερωτηματικά.

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής για να δικαιολογήσει την ακατανόητη κίνηση της, δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ’ ελάχιστο στην πραγματικότητα.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί, προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην τοποθέτηση συρματόσχοινων σε κτήρια της οδού Δαμιανού και φρόντισαν για την έγκαιρη σύνδεση των φωτιστικών που τους παρέδωσε η εν λόγω οργάνωση, προκειμένου να διεξαχθεί με όρους ασφάλειας, στον προβλεπόμενο χρόνο και σ’ ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης η συγκεκριμένη δράση.

Ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να τοποθετήσουν τα γυάλινα φωτιστικά που είχε στη διάθεση της η Action Team, επισημαίνοντας στους εκπροσώπους της ότι μια τέτοια επιλογή ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Παρά τα περί του αντίθετου θρυλούμενα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας λειτούργησαν με τον γνωστό σε όλους μας επαγγελματισμό τους και έπραξαν στο ακέραιο όσα περιελάμβανε το περιεχομένο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Δήμος Καβάλας, όπως έκανε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Action Team, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια ομάδα νεαρών συμπολιτών μας που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είτε ως απλοί εθελοντές είτε σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Θεωρούμε ότι με την απόφαση ακύρωσης της προαναφερθείσας εκδήλωσης, την οποία θα παρακολουθούσαν οι Καβαλιώτες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, χάθηκε η ευκαιρία να προστεθεί μια ακόμη όμορφη πινελιά στον καμβά των πλούσιων αισθητικών παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Καβάλας».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα