Ανεπιθύμητος σε Φιλίππους – Κρηνίδες ο Πασχαλίδης Γκαφατζής ο Γιάννης – Ζητά να «ξηλωθούν» οι αρχαιότητες από τους φυσικούς τους χώρους

Persona non grata, ανεπιθύμητος δηλαδή, είναι πλέον ο Γιάννη Πασχαλίδης στους Φιλίππους και στις Κρηνίδες. Και αυτό γιατί υπέπεσε σε γκάφα … μεγατόνων αναφορικά με τα αρχαία που βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Ο Πασχαλίδης, που το μόνο που κάνει είναι να βγάζει ανακοινώσεις για επιτυχίες μετά βέβαια από τον Λαζαρίδη και τον Παναγιωτόπουλο (αλήθεια πως δεν έβγαλε ανακοίνωση για την ύδρευση του δήμου Καβάλας;), ούτε λίγο ούτε πολύ έβαλε το … χέρι του για το «ξήλωμα» των αρχαιοτήτων από τους φυσικούς τους χώρους στο νομό.

Όλα ξεκίνησαν από την … φαεινή ιδέα του κ. Πασχαλίδη να ζητήσει να παραχωρηθούν οι καπναποθήκες Κούφλερ στην τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να μεταφερθούν εκεί αρχαιολογικά ευρήματα από τις γύρω περιοχές, να αποθηκευθούν, να συντηρηθούν και να εκτεθούν. Το υπουργείο έκανε αποδεκτό το αίτημά του και πλέον οι καπναποθήκες ανήκουν στην Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μα, ότι τα ανεκτίμητης αξίας ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Πασχαλίδη, θα φύγουν από τους τόπους τους, στους οποίους, αν κρίνουμε από αντίστοιχα ιστορικά προηγούμενα, τελικά δεν αποκλείεται να μην επιστρέψουν ποτέ.

Στην πορεία, αντιλαμβανόμενος τη λανθασμένη επιλογή στην οποία είχε προχωρήσει, ο «γαλάζιος» βουλευτής επιχείρησε – χωρίς επιτυχία είναι η αλήθεια – να … τα μαζέψει, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν πρότεινε την μεταφορά αρχαιοτήτων από τους Φιλίππους στην Καβάλα. Δεν είπε ποτέ βέβαια από που αλλού θα μπορούσαν να μεταφερθούν οι αρχαιότητες, αφού οι Φίλιπποι και η Θάσος είναι οι περιοχές με τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς θησαυρούς στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ήδη, οι κάτοικοι των Φιλίππων, μέσω της Πρωτοβουλίας Φιλίππων Πολιτεία, έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της ατυχούς -sic- κίνησης του κ. Πασχαλίδη, απαιτώντας να μην επιτραπεί η μεταφορά οποιουδήποτε ευρήματος από το χώρο ανασκαφής. Μακάρι, έστω την ύστατη ώρα, να επικρατήσει η λογική.

Όσο για τον βουλευτή, όπως λέει και ο λαός μας, «καλύτερα να τρώει παρά να μιλάει». Θα είναι πιο ωφέλιμο για όλους…

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα