Ανίκανη η αρχαιολογία αδιάφορος και ο δήμος για τους Φιλίππους της Ουνέσκο

Please select a featured image for your post

Χθες συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων ανακηρύχθηκε μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Ήταν το 2016 που η τότε δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε πάει μαζί με τους συνεργάτες της στην Κωνσταντινούπολη για να παραβρεθεί στην ανακήρυξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων σε μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Ήταν η ίδια μέρα που είχε εκδηλωθεί και το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Ερντογάν και φυσικά η ταλαιπωρία της Καβαλιώτικης αποστολής ήτανε πολύ μεγάλη.
@ Έχουν περάσει από τότε 5 χρόνια απραξίας. Η αρχαιολογία της Καβάλας δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο και αναρωτιέμαι τι τους θέλουμε του τίτλους όταν είναι ανίκανοι αυτοί της αρχαιολογίας να τους υπερασπιστούν;
@ Η διευθύντρια της αρχαιολογίας η κ. Δαδάκη προφανώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που της έχουν αναθέσει και ο τόπος ταλαιπωρείται εξαιτίας της.
@ Όμως από την πλευρά του και ο δήμος έχει τις δικές του ευθύνες που δεν πίεσε την αρχαιολογική διεύθυνση της Καβάλας να τρέξει την υπόθεση των έργων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και η κατάσταση αν δεν είναι ίδια με πριν δεν έχει κάνει και μεγάλα βήματα.
@ Είμαστε τελικά άξιοι της τύχης μας γιατί αν άλλοι είχαν τους Φιλίππου στα χέρια τους θα έβγαζαν λεφτά μετά την αξιοποίηση τους και εμείς απλά νανουριζόμαστε μέσα στην ανικανότητα μας.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα