Από την εποχή της Ζωζώς το δίκτυο της ΔΕΗ στον δήμο Παγγαίου και οι εθελοντές της πυροπροστασίας

Ξαφνικό μπουρίνι δημιούργησε προβλήματα σε τμήμα του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Παγγαίου! Κομμάτι της επαρχιακής, ανάμεσα στους οικισμούς Δωμάτια και Μουσθένη, «έκλεισε» μετά από πτώση δέντρου που σύμφωνα με όσους βρέθηκαν στο σημείο, κυριολεκτικά ξερίζωσε ο δυνατός αέρας! Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση του δέντρου για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας!
Ευτυχώς δεν «έγινε η σπίθα πυρκαγιά»! Ζήλεψε τη «δόξα» της Νέας Περάμου Αττικής η Νέα Πέραμος του Δήμου Παγγαίου! Πριν καλά –καλά τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στη Νέα Πέραμο Αττικής που ανάγκασε την Πολιτεία να προβεί σε εκκένωση οικισμού ξέσπασε φωτιά, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε γρήγορα, στη «δική μας» Νέα Πέραμο! Βλάβη οδήγησε σε έκρηξη, σε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην είσοδο του οικισμού, στην περιοχή της ΚΟΡΕΛΚΟ και πάνω από τα σιλό. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οδήγησε στην επιτυχή αντιμετώπιση της φωτιάς που θα είχε τραγικά αποτελέσματα αν εξελισσόταν σε πυρκαγιά!
80 περίπου δημότες Παγγαίου – που στο μεταξύ μπορεί να έγιναν περισσότεροι – ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και καταγράφηκαν στη φόρμα εθελοντών πυροπροστασίας του Δήμου μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές ανάμεσα στους οικισμούς Κηπιών και Μέλισσας. Η περιοχή φυλάσσεται και η πρόθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αρχής να εκπαιδευτούν οι εθελοντές μεγαλώνει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων. Οι μέρες που θα ακολουθήσουν είναι «δύσκολες». Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερά ψηλή ενώ κάποιες μέρες ισχυροί άνεμοι ανεβάζουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιών. Είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε το έργο Των πυροσβεστών και των εθελοντών αποφεύγοντας κάθε είδους ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά!
Εθελοντής πυροσβέστης, ερασιτέχνης μετεωρολόγος και πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Νέα Περάμου ο Μάκης Ζουμπλιός προειδοποιεί, μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο FB τους συγχωριανούς του και τους κατοίκους της περιοχής: «Με βάση το χθεσινό συμβάν πυρκαγιάς στην είσοδο της Περάμου ελπίζω ακόμα και τα δύσπιστα μυαλά και οι είρωνες ή οι τύποι του στυλ «σιγά μην συμβεί εδώ ή σε εμένα» να καταλάβουν ότι αυτή την εποχή και λόγο των καιρικών συνθηκών όλα είναι εύφλεκτα. Μια σπίθα από τροχό ή από εξάτμιση ή ένα τσιγάρο, μπορούν να είναι τα αίτια μιας πυρκαγιάς ακόμα και εντός του αστικού ιστού».
«Χθες το συμβάν ξεκίνησε από το δίκτυο της ΔΕΗ» σχολιάζει ο κ. Ζουμπλιός και συνεχίζει: «Αυτό το δίκτυο που είναι στην ηλικία της Ζωζώς, έχει δώσει πολλά συμβάντα με πυρκαγιές και στην περιοχή μας»! Καθημερινά ενεργός πολίτης προτρέπει τους συναδέλφους του αγρότες της περιοχής να είναι προσεκτικοί: «Όσοι έχετε πομόνες να χετε το νου σας στους μετασχηματιστές και φροντίστε να μην υπάρχει βλάστηση από κάτω, διότι με τις θερμοκρασίες που μπορεί να χουμε τις επόμενες ημέρες οι πιθανότητες για μια έκρηξη, σπίθες κτλ από αυτό αυτούς αυξάνονται» ενώ ως ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ενόψει της καιρικής αστάθειας τις απογευματινές ώρες εφιστά την προσοχή σε όλους: «Προσοχή στους κεραυνούς που είναι και αυτοί ένα πιθανό αίτιο πυρκαγιάς»!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα