Δεν τα ξέρεις καλά Γιάννη Εριφυλλίδη απαντά η Αναστασία Ιωσηφίδου Τι προσπαθεί αλήθεια να επιτύχει ο υιός Εριφυλλίδης, με τις επιθέσεις του κατά στελεχών της Δήμητρας Τσανάκα;

Ξαφνικά και χωρίς να συντρέχει κανείς λόγος ο υιός Στάθη Εριφυλλίδη, Ιωάννης, μπαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι για τον Δήμο Καβάλας, και μάλιστα με αιχμές κατά της προέδρου της Δημωφέλεια Αναστασίας Ιωσηφίδου σχετικά με τις δηλώσεις της για ανέγερση ξενοδοχείων στο οικόπεδο του Εσκί Καπού.

Με μια μακροσκελή του επιστολή τονίζει τα εξής: «Η Πρόεδρος της Δημωφέλεια φρόντισε λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές να ενημερώσει τους Καβαλιώτες ότι η Δημωφέλεια αποφάσισε την εκποίηση έκτασής της στην Άσπρη Άμμο, η οποία, μαζί με άλλη έκταση που ανήκει στον Δήμο Καβάλας, θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση ξενοδοχείου 4 τουλάχιστον αστέρων, δυναμικότητας 150 κλινών, καθώς και την εκμίσθωση άλλης έκτασής της στην περιοχή Σπαθιά στο ΕσκίΚαπού αποκλειστικά για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας επίσης 4 τουλάχιστον αστέρων, δυναμικότητας 400 κλινών. Μάλιστα, στις σχετικές συνεντεύξεις μετ’ επιτάσεως τονίστηκε πως για τις σχετικές επενδύσεις υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και η διαδικασία του διαγωνισμού θα προχωρήσει άμεσα.

Η «λεπτομέρεια», όμως, που η Πρόεδρος της Δημωφέλεια «ξέχασε» να αναφέρει είναι πως η περιοχή του ΕσκίΚαπού με τα από 1-10-1978 και 14-7-1981 προεδρικά διατάγματα είναι χαρακτηρισμένη ως αισθητικό δάσος με αναδασωτέο χαρακτήρα, ο οποίος αποκλείει τη διάθεσή της για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πέραν της αναδάσωσης. Προκειμένου λοιπόν να ανεγερθούν ξενοδοχεία στο Εσκί Καπού, πρώτα θα έπρεπε να αρθεί η αναδάσωση, σύμφωνα με τη νομολογία που έχει δημιουργηθεί επί του θέματος, και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαδικασίες τροποποίησης των ορίων του αισθητικού δάσους. Και βέβαια για να τροποποιηθούν τα όρια του αισθητικού δάσους θα έπρεπε να εκπονηθεί Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα και δαπανηρή.

Δεν είναι, λοιπόν, δυνατόν να γίνεται λόγος για άμεση αξιοποίηση των σχετικών εκτάσεων στο Εσκί Καπού για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, όταν για να συμβεί κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτα να αρθεί ο αναδασωτέος χαρακτήρας τους και στη συνέχεια να γίνει τροποποίηση των ορίων του αισθητικού δάσους. Λαμβάνοντας υπόψη την αυστηρότητα με την οποία λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι σχετικές επενδύσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ ή, ακόμα και εάν πραγματοποιηθούν, αυτό θα γίνει μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Σχετικά έγγραφα, που αποδεικνύουν την αλήθεια και την ακρίβεια των παραπάνω επισημάνσεων, βρίσκονται στη διάθεση των δημοσιογράφων και κάθε ενδιαφερόμενου. Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρόεδρος της Δημωφέλεια εν γνώσει της παραθέτει ανακριβή στοιχεία σε συνεντεύξεις της και δελτία τύπου.

Το ίδιο συνέβη και με τη δήθεν συμμετοχή της ταινίας που γυρίστηκε στην Καβάλα στο φεστιβάλ των Καννών.

Παρόλο που με αδιάσειστα στοιχεία και ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα αποδείχθηκε πέραν κάθε αμφιβολίας ότι η ταινία αυτή ουδέποτε έλαβε μέρος στο φεστιβάλ των Καννών, η Πρόεδρος της Δημωφέλεια επέλεξε να επανέλθει με δελτίο τύπου που έκανε λόγο για «επιστροφή της Καβάλας στο κόκκινο χαλί των Καννών», συγκρίνοντας μάλιστα την εν λόγω ταινία με το Τοπ Καπί και προσβάλλοντας τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη και του ΖυλΝτασσέν.

Η συμπεριφορά αυτή, όμως, προσβάλλει και τη νοημοσύνη των Καβαλιωτών και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν μπορεί να μένει αναπάντητη. Άλλωστε, απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας είναι η σωστή ενημέρωση του εκλογικού σώματος, το οποίο δεν είναι δυνατό να βομβαρδίζεται διαρκώς με παραπλανητικά στοιχεία που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Οποιαδήποτε δε παρέμβαση (με στοιχεία και αποδείξεις) δεν αποτελεί τακτική «αντιπολιτευόμενων κύκλων», κατά την προσφιλή έκφραση της Προέδρου της Δημωφέλεια, αλλά πράξη ευθύνης.

Γιάννης Εριφυλλίδης

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εκφράζει την αγανάκτηση της, καθώς στον βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών εμπαθειών, κάποιοι δεν διστάζουν να υποθηκεύσουν το μέλλον του δήμου μας. Αναφερόμαστε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε και διένειμε στον τοπικό τύπο ο υιός του πρώην δημάρχου Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, μέσω του οποίου κατηγορεί την Πρόεδρο της Επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου και κατ’ επέκταση και το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ που αποφάσισε αρμόδια, ότι παραπλανούν τους επίδοξους επενδυτές καθώς και τους δημότες μας, σχετικά με την υλοποίηση επενδύσεων ξενοδοχειακού χαρακτήρα, σε εκτάσεις που ανήκουν στον Δήμο Καβάλας και την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Όπως είχαμε ενημερώσει σχετικά τόσο το ευρύ κοινό, όσο και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, η εκποίηση και η παραχώρηση εκτάσεων ιδιοκτησίας της επιχείρησης μέσω δημοπρασίας, ξεκίνησαν μετά την καταγραφή και νομική κατοχύρωση της περιουσίας μας και μετά από ενδιαφέρον που επέδειξαν συγκεκριμένοι επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε τεχνική και τοπογραφική αποτύπωσή της, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ίδιοι για το μέλλον της επένδυσής τους.

Ακολούθως και όπως απαιτεί ο Νόμος η επιχείρηση ζήτησε με το υπ’ αρ. 834/14-2-2019 έγγραφο της και έλαβε με το υπ’ αρ. 988/21-2-2019 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Πολεοδομίας Καβάλας χορήγηση χρήσης γης. Σύμφωνα με αυτό η περιοχή έχει χαρακτηρισμό «Γενική Κατοικία Ειδικού Περιεχομένου» και όπως αναφέρει πεντακάθαρα το έγγραφο, επιτρέπεται η χρήση ξενοδοχείων.

Ως εκ τούτου είναι φανερό ότι αυτά που επικαλείται ο κύριος Εριφυλλίδης είναι παντελώς ανυπόστατα, δεν προκύπτουν από κανένα έγγραφο ή στοιχείο, ενώ δημιουργούν κλίμα φόβου και αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της επιχείρησης, όχι βέβαια σε όσους επενδυτές έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής , αλλά σε αυτούς που ενδεχόμενα ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, με αποτέλεσμα πιθανά να ζημιώνεται η επιχείρηση όσον αφορά το ύψος του τιμήματος που μπορεί να επιτύχει μέσω της δημοπρασίας. Επειδή μάλιστα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τους σκοπούς αυτής της ανακοίνωσης, για τον λόγο αυτό η επιχείρηση επιφυλάσσεται εναντίον οποιουδήποτε διασπείρει τέτοιες ανυπόστατες και ψευδείς ειδήσεις, για κάθε νόμιμο δικαίωμά της και για οποιαδήποτε αστική αποκατάστασή της από ενδεχόμενη ζημία αυτή υποστεί .

Ο κύριος Εριφυλλίδης διαπνεόμενος από το γνωστό του μένος κατά της διοίκησης της επιχείρησης (είναι άλλωστε ο ίδιος ο οποίος είχε κατηγορήσει την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επειδή είχε κρατήσει ανοικτό για τους επισκέπτες μας το Φρούριο της Καβάλας την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά όμως δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη όταν ανέκυψε το θέμα των διαμαρτυριών για τον κλειστό αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων την ημέρα που αφίχθη το πρώτο φετινό κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να αναχωρήσουν για την πόλη της Ξάνθης), κατηγορεί επιπλέον την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ότι παραπλανά τους δημότες σχετικά με την παρουσίαση της ταινίας DIE TOMORROW στις Κάννες.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Εριφυλλίδη καθώς και όλους όσους έχει ενοχλήσει το «θέμα» αυτό, για πολλοστή μάλιστα φορά, πως η εν λόγω ταινία παρουσιάστηκε στις Κάννες, στο ειδικό περίπτερο του Bollywood, στις 15 Μαΐου στις 17:00, όπως δείχνει άλλωστε και το πρόγραμμα του περιπτέρου αυτού το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να αναζητήσει στο διαδίκτυο ή στα γραφεία της επιχείρησης. Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει αναλάβει την νομική δέσμευση απέναντι στην εταιρία παραγωγής, να μην δημοσιεύσει οποιοδήποτε απόσπασμα από την ταινία πριν από την διανομή της και για τον λόγο αυτό σήμερα είναι επιεικής προς τους αμφισβητίες της, καθώς οφείλει να τηρήσει την δέσμευσή της αυτή, κάτι όμως που δεν θα πράξει στο μέλλον όταν αρθεί ο περιορισμός αυτός.

Τέλος η διοίκηση της επιχείρησης δεν μπορεί να μην σχολιάσει τη χρονική στιγμή της ανακοίνωσης αυτής , τρεις μόλις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τις προθέσεις του συντάκτη της , καθώς και όσων βρίσκονται πίσω από αυτόν και τον χρησιμοποιούν ως υποχείριο τους . Σε όλους αυτούς θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που οι δημότες της Καβάλας χειραγωγούνταν από τέτοιου είδους δημοσιεύματα και ανακοινώσεις . Αυτό άλλωστε θα επικυρώσει και το αποτέλεσμα της προσεχούς Κυριακής που θα επιδοκιμάσει πανηγυρικά τις επιλογές της σημερινής διοίκησης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επανεκλέγοντας ως δήμαρχο Καβάλας την Δήμητρα Τσανάκα και δημοτική σύμβουλο την πρόεδρο της επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου .

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα