ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΡΙΑΔΗ – ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ωμός εκβιασμός Μουριάδη στις εργαζόμενες του προγράμματος

Η μόνη ελπίδα των εργαζόμενων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί να αντισταθεί στην άδικη αυτή απόφαση

Η χθεσινή παρέμβαση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καβάλας Λεωνίδα Παππά στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή του SEVEN NEW 94,4, έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα παρά τα ξεκαθάρισε.

Αυτό που φαίνεται καθαρά είναι η διαφωνία του Λεωνίδα Παππά με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης (στο νομικό πρόσωπο του Δήμου όπου εντάσσονται οι εργαζόμενες στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) να προχωρήσει άμεσα στην άσκηση έφεσης εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωσε σε πρώτο βαθμό τις εργαζόμενες του προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι με αυτή τη δικαστική απόφαση οι 14 εργαζόμενες διεκδικήσαν και πέτυχαν την αναγνώριση ότι οι θέσεις τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται να προσληφθούν ως υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο.

Όσο και να προσπάθησε ο Λεωνίδας Παππάς να τα στρογγυλέψει, δεν έκρυψε την αντίθεσή του στην πρόωρη (όπως τη χαρακτήρισε) απόφαση της Αλληλεγγύης να εγκρίνει την άσκηση έφεσης, για την οποία διατύπωσε την άποψη ότι δεν θα προλάβει να εκτελεστεί.

Ωστόσο, με στις χθεσινές δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα, ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης λέει το αντίθετο: επανέλαβε τον ωμό εκβιασμό ότι προχωρά στην έφεση για να πιέσει τις εργαζόμενες να καταθέσουν αίτηση στην προκήρυξη του Υπουργείου, που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο Θόδωρος Μουριάδης ακυρώνει τον εαυτό του. Στην τελευταία συνάντηση των εργαζόμενων μαζί του τις είχε υποσχεθεί ότι δεν θα προχωρήσει στην έφεση, αν εν τω μεταξύ βγει η προκήρυξη του Υπουργείου. Η προκήρυξη βγήκε, αλλά η έφεση προχωρά κανονικά παρά τη δέσμευση του Δημάρχου.

Δύο συμπεράσματα:

Πρώτον, υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Μουριάδη – Λεωνίδα Παππά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Μουριάδης δεν ενημέρωσε τον Λεωνίδα Παππά ούτε ζήτησε τη γνώμη του για να πάρει απόφαση το νομικό πρόσωπο της Αλληλεγγύης για την έφεση. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμαρχος αγνοεί την άποψη του Αντιδημάρχου και κάνει ό,τι θέλει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με όλους τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους και Προέδρους των νομικών προσώπων, που έχουν μετατραπεί σε “γλάστρες” του Μουριάδη, χωρίς βούληση και πρωτοβουλία.

Αυτή η εξέλιξη έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Λεωνίδα Παππά και δείχνει ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν θα είναι εύκολες από δω και πέρα. Μάλιστα ο Λεωνίδας Παππάς φαίνεται να χάνει και την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ καθώς είναι ο δικηγόρος που πέτυχε τη δικαίωσή τους!

Δεύτερον, αποκαλύπτεται (για ακόμη μία φορά θα έλεγα) η αναξιοπιστία, η υποκρισία, ο πολιτικός κυνισμός και ο λαϊκισμός του Θόδωρου Μουριάδη, που κορόιδεψε τις εργαζόμενες για να κερδίσει χρόνο και από πίσω με κυνικό και σχεδόν ύπουλο τρόπο προετοίμασε το “πισώπλατο χτύπημα” της έφεσης εναντίον τους.

Οι Καβαλιώτες έχουν αρχίσει και το παίρνουν χαμπάρι πια.

Αυτό είναι το ήθος και η πολιτική προσωπικότητα του Θόδωρου Μουριάδη: τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι ωμοί εκβιασμοί, οι μηχανορραφίες, ο κυνισμός και η υποκρισία.

Θα μιλήσουν για όλα αυτά οι ακάματες “σφυρίχτρες” που έχουν πάρει εργολαβία την υπεράσπιση Μουριάδη; Μάλλον όχι…

Τώρα, η μόνη ελπίδα των εργαζόμενων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ είναι η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο που μπορεί να αντισταθεί στην άδικη αυτή απόφαση Μουριάδη.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα