Δόκανο στήνει ο Τοψίδης στον Μέτιο με κρίσιμα θέματα

Με θέματα τα οποία έχει βάλει ο επικεφαλής της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση, Χριστόδουλος Τοψίδης, ουσιαστικά καλεί σε μια ανοιχτή μονομαχία τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων στην Κομοτηνή.

Μπορεί η συνεδρίαση να ξεκινά με τις επερωτήσεις του Τάσου Ναθαναηλίδη για παρεμβάσεις στο λιμάνι της Κεραμωτής και του Χρήστου Τρέλλη για τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν στη Θάσο, αλλά μετά ξεκινά το πανηγύρι.

Διαβάζουμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη. Αναγκαιότητα επεξεργασίας και υποβολής

προτάσεων από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

2.Πορεία υλοποίησης των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στα μέτρα του ΠΕΠ ΑΜΘ. Επίπεδα απορροφητικότητας. Αναπροσαρμογές προγράμματος σε σχέση με την αναγκαιότητα εξυπηρέτησης των τρεχουσών αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

3.Πορεία υλοποίησης των έργων και δράσεων που περιλαμβάνονται στην ΟΧΕ «Εγνατία Οδός». Επίπεδα απορροφητικότητας. Ομοίως και για την εξαγγελθείσα από τον Περιφερειάρχη ΟΧΕ για τους ορεινούς όγκους.

4.Ενίσχυση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ που δέχθηκαν τις συνέπειες του

κορωνοϊού με ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας.

5.Πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής – επαγγελματικής ζωής. Αναγκαιότητα ενίσχυσης του προγράμματος με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Και στα πέντε θέματα εισηγητής είναι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Φυσικά θα πρέπει να απαντήσει ο κύριος περιφερειάρχης μια και η συνεδρίαση είναι δια ζώσης και δεν θα έχει περιθώρια υπεφυγών!

Κατά τα άλλα έχουμε τον ορισμό της «Εργοανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ΑΕ», ως υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία του φορέα διαχείρισης και προώθησης τουρισμού στο πλαίσιο της ΟΧΕ «Πολιτιστική Διαδρομή της Εγνατίας Οδού της ΠΑΜΘ», με εισηγητή τον θεματικός αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης τον οποίο στο έγγραφο της πρόσκλησης τον αναγράφουν ως «κ. Κων/νος Σιμιτζής»…

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα