Εκκωφαντική η απουσία συνδικαλιστών και εργαζομένων στην Καθαριότητα… από την συνεδρίαση

  • Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης είπε ότι το πρόβλημα με την αγέλη των σκύλων στην Νεάπολη που πήρε διαστάσεις, ξεκίνησε από μια σκύλα που είχε οίστρο και την ακολουθούσαν όλοι οι υπόλοιποι

Δεν θέλησε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης να κάνει ανακοινώσεις για την κάθοδό του στην Αθήνα και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Χαράλαμπου Χρυσανίδη σε ένα θέμα της Δημοτικής Επιτροπής, που είχε να κάνει με τα έργα ζητώντας να του δίνεται η δυνατότητα να έχει την άποψή του επί αυτά…

Ο κύριος Χρυσανίδης ζήτησε ακόμη να τους ενημερώνει ο δήμαρχος όταν κατεβαίνει στην Αθήνα για θέματα του Δήμου και να τους συμβουλεύεται…

Η Αναστασία Ιωσηφίδου ζήτησε να μάθει για την Ενεργειακή Κοινότητα και σε ποιο σημείο βρίσκεται και αν η χωροθέτηση του φωτοβολταικού πάρκου του δήμου Καβάλας έχει τις εμπλοκές όπως αυτό της Λεκάνης.

Παράλληλα ρώτησε να μάθει από τον αντιδήμαρχο κύριο Τσιτσιλικάκη για την αγέλη σκύλων στην Νεάπολη που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο…

Ζήτησε ακόμη από τον Δήμαρχο να ενημερώσει για την τύχη του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου μια και ακούγεται το θέμα των Υδροπλάνων!

Την συνεδρίαση παρακολουθούσαν και μέλη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ με τον πρόεδρό τους Σμάραγδο Κρεμμύδα.

Για το πρόβλημα με τους μαθητές του Αμυγδαλεώνα ειδικά του Γυμνασίου ασχολήθηκε ο Ηλίας Καλανταρίδης ότι οι μαθητές επειδή δεν υπάρχει Κυλικείο και τα παιδιά πηδάνε τα κάγκελα για να πάνε στα διπλανά μαγαζιά να ψωνίσουν σάντουιτς και αναψυκτικά, και αν ο Δήμος θα προχωρήσει στην δημοπράτηση του Κυλικείου, μια και μπροστά από το σχολείο περνάει η ΕΟ Καβάλας – Δράμας.

Οι απαντήσεις Μουριάδη

Ο δήμαρχος πήρε τον λόγο λέγοντας ότι στα θέματα της Δημαρχιακής να το δούμε απαντώντας στον Μπάμπη Χρυσανίδη.

Για τα ακίνητα με τα οποία ασχολείται με την ΕΤΑΔ όταν λατεβαίνει στην Αθήνα υπάρχουν προτάσεις για το Παλιό Πρωτοδικείο, την παλιά Μεραρχία και την Καλαμίτσα.

Μας είπε ο δήμαρχος ότι το τίμημα από την ΕΤΑΔ έπεσε για την Ακτή Καλαμίτσα από το Μετρό και το Μερσεντές μέχρι την Όστρια (τα καταστήματα)…

Για το Παλιό Πρωτοδικείο η ΕΤΑΔ ζητά 45.000 ευρώ τον χρόνο, για την Παλιά Μεραρχία ζητούν 2.500 τον χρόνο, αλλά υπάρχει επικινδυνότητα.

Για την ενεργειακή Κοινότητα είπε απαντώντας στην Αναστασία Ιωσηφίδου ο δήμαρχος είπε ότι δεν έχει σχέση με την Λεκάνη και έχει πάρει το θέμα 6 μήνες παράταση για να πάρει δήμος το Δάνειο και θα αρχίσει το έργο στην Υψηλή Τάση.

Για το την τύχη του Δημοτικού Λιμενικού Γραφείου ο δήμαρχος είπε ότι 6 μήνες περιμένει μια υπογραφή και έστειλε και βουλευτή για να πάρει την υπογραφή αυτή…

Για τα Υδροπλάνα έχει καθοριστεί είπε ο δήμαρχος η γραμμή προσγείωσης και απογείωσης και θα ρωτήσει τον ΟΛΚ να μάθει για την τύχη του θέματος…

Μια ακόμη πρωτοβουλία είναι ότι Ιδιώτες θα μοιράζουν το ΤΕΒΑ, απαντώντας σε ερώτηση της Ευαγγελίας Δρακονάκη.

Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιτσιλικάκης είπε ότι το πρόβλημα με την αγέλη των σκύλων στην Νεάπολη που πήρε διαστάσεις, ξεκίνησε από μια σκύλα που είχε οίστρο και την ακολουθούσαν όλοι οι υπόλοιποι.

Το θέμα με την μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

«Θα ξανασυστηθούμε» είπε στην συνεδρίαση ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ με τον πρόεδρό τους Σμάραγδος Κρεμμύδας κάνοντας μνεία στο βιογραφικό του, ξεκινώντας η συζήτηση του θέματος για την μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα μίλησε για την προσβασιμότητα και την κινητικότητα όπου κάποιοι μας ξεχνούν και κάποιοι θέλουν να μας ξεχνούν.

Ο κύριος Κρεμμύδας έκανε κριτική για τα έργα που κάνει ο Δήμος Καβάλας σε Καπνεργάτη και σε άλλα σημεία όπου υπάρχουν υλικά που είναι προβληματικά για τα άτομα με κινητικότητα.

Ο δήμαρχος είπε ότι και το Ίδρυμα Νιάρχος χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά…

Η όλη συζήτηση αφορούσε άλλα θέματα των ΑμεΑ και όχι για τα δημοτικά τέλη…

Εκεί ο Γιάννης Προμούσας είπε ότι επανέφερε το πλάνο από την εποχή με αντιδήμαρχο τον Δημοσθένη Τουλκίδη γιατί δεν προλάβαινε κάτι με τις Κοινότητες…

Παράλληλα είπε ότι θα τροποποιήσει την πρόταση για τα εισοδηματικά κριτήρια θα αλλάξει τα ποσοστά των εκπτώσεων, που είναι θεσμοθετημένα από την Πολιτεία (όπως ανέφερε).

Τόσο η Αναστασία Ιωσηφίδου, όσο και ο Μανώλης Κελαϊδάκης επανήλθαν γιατί δεν κατάλαβαν την πρόταση Προμούσα και ρώτησαν γιατί ο αντιδήμαρχος δεν τους ενημέρωσε… για την πρόταση αυτή πριν το δημοτικό συμβούλιο.

Η όλη πρόταση αφορούσε όλο κι όλο 100 αιτήσεις που δικαιούνται άτομα από ευπαθείς ομάδες στον Δήμο Καβάλας και δεν κοστολογούνται οι μειώσεις για ποιο ποσό προϋπολογίζονται!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα