Έκοψε η ΔΕΗ δύο φορές το ρεύμα σε σπίτι ασθενή από την Καρβάλη …με μηχανική υποστήριξη Η πληρεξούσια δικηγόρος του οφειλέτη ζητά την ευαισθησία της ΔΕΗ να αποκαταστήσει την σύνδεση και ελπίζει σε ευήκοα ώτα τόσο του Εισαγγελέα Καβάλας όσο και του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη!

Κάποτε υπήρχε μια διαφήμιση με την οποία η ΔΕΗ διαφήμιζε το κοινωνικό της πρόσωπο, λέγοντας ότι ο καταναλωτής είναι στο επίκεντρο της φροντίδας του.

Δυστυχώς τα χρόνια πέρασαν και φαίνεται ότι το κοινωνικό πρόσωπο κάποιοι το τσαλακώνουν και δεν μας αφήνουν περιθώριο να δώσουμε στην Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού –άλλοθι ανθρωπιάς!

Το ότι η ΔΕΗ κόβει τις παροχές όσων δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της το γνωρίζουμε.

Και είναι λογικό η επιχείρηση να ζητάει τα λεφτά της, άσχετα αν ορισμένοι πελάτες της, την έχουν φεσώσει με εκατομμύρια και ουδείς …κινείται!

Εκείνο που δεν είναι λογικό είναι αυτή η δημόσια ακόμη επιχείρηση να κόβει το ρεύμα σε καταναλωτές οι οποίοι είναι φτωχοί και ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιούν μηχανική υποστήριξη για την επιβίωσή τους.

Για ακόμη μια φορά μένει κανείς «κάγκελο» σε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση, είναι ασθενείς και χρωστούν στην ΔΕΗ η οποία με τη σειρά της αντί να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, επιμένει στο να κόβει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ακόμη και σε ασθενείς που έχουν μηχανική υποστήριξη λόγω ασθενείας στο σπίτι τους.

Μια τέτοια περίπτωση συμβαίνει και στην Καβάλα την οποία έφερε στο φως η δικηγόρος Μαρία Καλφοπούλου (η οποία λειτουργεί ως πληρεξούσια του πελάτη της) την οποία συναντήσαμε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύεται ο «μπαταχτσής» πελάτης της ο οποίος μη έχοντας άλλη διέξοδο κατέφυγε στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα για να έχει την στοιχειώδη μηχανική του υποστήριξη για την ασθένειά του, μια και η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες!

Η κυρία Καλφοπούλου, ζήτησε την συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και της λειτουργού Νατάσσας Σιδηροπούλου, ώστε να παραμείνει ο πελάτης της εκεί μέχρι να αποκατασταθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του για να μπορέσει να λειτουργήσει την συσκευή του.

Ευτυχώς προς στιγμή βρήκε ευήκοα ώτα, τόσο από την κοινωνική λειτουργό όσο και από τον αναπληρωτή διοικητή Νίκο Αντωνάκη.

Κατεπείγουσα Επιστολή στον Εισαγγελέα Καβάλας

Πρίν από 15 περίπου μέρες και συγκεκριμένα στις 15/7/2019, ο οφειλέτης επαγγελματίας στο παρελθόν από τη Νέα Καρβάλη, γνωστοποιεί στην προϊσταμένη της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας κ. Παρθένα Κυφωνίδου, με επιστολή την οποία κοινοποιεί και στην κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ότι την ημέρα εκείνη διακόπηκε η ηλεκτροδότηση της οικίας του και τους επισημαίνει ότι εξ αιτίας της διακοπής ρεύματος, υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία του, εξηγώντας λεπτομερώς από τι πάσχει και προσκομίζοντας και τα κατάλληλα ιατρικά έγγραφα.

Μετά από έναν μαραθώνιο συζητήσεων και εξηγήσεων το ρεύμα επανασυνδέεται για να έρθει μια δεύτερη «κατραπακιά» από το συνεργείο περίπου 20 μέρες μετά που επανήλθε και του διέκοψε εκ νέου την παροχή λόγω οφειλής…

Στην απόγνωσή του καλεί ο ίδιος ασθενοφόρο και τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου και πάλι διασωληνώνεται με μηχάνημα αναπνευστικής λειτουργίας μια και υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του…

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις της πληρεξούσιας δικηγόρου του κυρίας Καλφοπούλου προς τη ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει την σύνδεση καμία απάντηση ή λύση δεν δόθηκε παρά το ότι η επιχείρηση ζητά 2.500 ευρώ προκαταβολή για να γίνει ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού ή εξόφλησή του.

Βέβαια τους λέχθηκε ότι τόσα χρήματα είναι αδύνατον να βρεθούν ενώ΄οι διαδικασίες να μπεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε διαδικασία να πάρει ένα βοήθημα ή να γίνει κάποιου είδους «έρανος» απαιτεί χρόνο που για τον ίδιο είναι βασανιστικός μια και πρέπει να έχει την μηχανική υποστήριξη για να ζήσει!

Για τον λόγο αυτόν η Μαρία Καλφοπούλου με νέα επιστολή επείγουσας γνωστοποίησης καλεί τόσο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας αλλά και την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καβάλας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας να επέμβουν δραστικά μια και ο οφειλέτης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του για να ζήσει…

Μέχρι χθες το μεσημέρι που μας έγινε γνωστή η ιστορία και την παρακολουθήσαμε …καμία κίνηση εκ μέρους της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας δεν είχε γίνει!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ένας άνθρωπος της αγοράς ναυάγιο της κρίσης σε πλήρη οικονομική απαξίωση

Η ιστορία του οφειλέτη από τη Νέα Καρβάλη φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες χτυπημένοι από την οικονομική κρίση γνώρισαν την απόλυτη εξαθλίωση.

Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας έχασε τα πάντα, και ενώ νοίκιαζε και ένα κατάστημα οι ενοικιαστές του άφησαν φέσια 15.000 ευρώ.

Ο ίδιος ενώ φαίνεται ότι έχει ακίνητα και από αυτά βιοπορεί, εν τούτοις δεν έχει μια και αναγκάζεται τώρα να καταφύγει σε δομές υποστήριξης για την τροφή του και τα βασικά είδη διαβίωσης.

Παράλληλα είναι άρρωστος με αναπνευστικό πρόβλημα, έχει μηχανική αναπνευστική υποστήριξη και …κομμένο ρεύμα στο σπίτι του.

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα: «Τι κάνει η ίδια η αγορά και οι φορείς της σε τέτοιες περιπτώσεις, μια και το Κράτος τον επαγγελματία που «κακοπέφτει» του δίνει άλλη μια να πάει παρακάτω;».

Από την άλλη η ΔΕΗ –ΔΕΔΔΗΕ ή όπως αλλιώς λέγεται θα πρέπει ως προς τους οφειλέτες της να γνωρίζει το προφίλ του καθενός και σε περιπτώσεις όπου κάποιοι έχουν μηχανική υποστήριξη και είναι ασθενείς να παρεμβαίνει η κοινωνική της υπηρεσία ή ότι άλλο διαθέτει και να δίνει λύσεις.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχουν υπάλληλοι της επιχείρησης που δείχνουν μια κακή συμπεριφορά απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τέλος καλούμε τον υπουργό αρμόδιο για την ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ Κωστή Χατζηδάκη που έχει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία να δώσει εντολή ότι με κάθε τρόπο οι υπάλληλοι της επιχείρησης …να φέρονται ανθρώπινα σε ορισμένες ευαίσθητες περιπτώσεις!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα