Ετοιμάζεται ο Μητσοτάκης για την επόμενη μέρα μετά εποχής Κορωνοιού για τη στήριξη της οικονομίας;

Συμφωνώ με τις δηλώσεις που έκανε χθες σε ΜΜΕ της Καβάλας ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης ότι αυτό που βιώνει σήμερα η αγορά ούτε τις ημέρες της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού κίνησης κεφαλαίων από τις τράπεζες τα γνωστά μας capital control τις ημέρες της κρίσης το είχε περάσει. Αυτό που σήμερα συμβαίνει είναι πολύ χειρότερο γιατί η αγορά από σήμερα κλείνει και κλείνει γιατί όλοι μένουμε στα σπίτια μας.
@ Την περίοδο των capital control είχε αναπληρωθεί ένα κομμάτι από την υποκατανάλωση των Καβαλιωτών από τους ξένους καταναλωτές που έκαναν τουρισμό στην Καβάλα και έτσι δεν έγινε αντιληπτός όσο τώρα που να είναι η απόλυτη παύση των εργασιών.
@ Από σήμερα λοιπόν είναι όλα τα καταστήματα κλειστά για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και αυτό μπορεί να είναι φυσικά και πέρα το τέλος Μαρτίου. Όλοι ευελπιστούμε βέβαια κάποτε να τελειώσει το κακό που μας βρήκε και να γυρίσουμε στις εργασίες μας. Αυτή η μέρα όμως δεν θα είναι μια συνέχεια της ημέρας που κλείσαμε τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας. Θα είναι μια άλλη μέρα χωρίς ρευστότητα με τις υποχρεώσεις να έχουν συσσωρευτή και την οικονομία εξαντλημένη πολύ πιθανόν από τα μέτρα που θα έχει πάρει η κυβέρνηση.
@ Τότε λοιπόν θα φανεί αν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος όπως σε πολλά μας έχει συνηθίσει να είναι προετοιμασμένος ώστε να μπορέσει να στήσει την οικονομία πάλι στα πόδια της.
@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ότι είχε σχέδιο και όποτε δεν του έβγαινε έκανε διορθωτικές κινήσεις. Αυτό μας έδειξε ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα δεν στυλώνει τα πόδια του εγωισμού και δεν το έχει καβαλήσει.
@ Τα κατάφερε στο θέμα του Έβρου, έκανε τις αλλαγές που ήθελε στο επιτελείο που παρακολουθεί το μεταναστευτικό πήρε μέτρα γρήγορα κατά του κορωνοιού αλλά μένει να συμπεριφερθεί ανάλογα όταν γυρίσουμε στην κανονικότητα.
@ Αυτή τη φορά πρέπει να γίνει ότι δεν έγινε με πρωθυπουργό τον Τσίπρα αλλά και με τον Σαμάρα. Θα πρέπει να προσεχθεί η οικονομία οι επιχειρήσεις και η αγορά. Μη πληρώσουν πάλι το μάρμαρο οι ίδιοι και έχουμε χιλιάδες λουκέτα και αύξηση της ανεργίας. Θα ήταν δυσβάσταχτο ιδιαίτερα γι΄ αυτούς που έβαλαν πλάτη τα χρόνια της κρίσης και τώρα που πήγαν να σταθούν πάλι στα πόδια τους να γονατίσουν χωρίς να γυρίσει να τους δει κανείς. Η μέρα λοιπόν της επιστροφής στην κανονικότητα θα πρέπει να απασχολεί από τώρα τον πρωθυπουργό.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα