Για «κοπάνα Μουριάδη» έκανε λόγο η Δήμητρα Τσανάκα για την απουσία του!

Με απόντα τον δήμαρχο και με αντικαταστάτη του τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο, πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Απών και ο Θέμης Καλπακίδης για λόγους υγείας…

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Κώστας Πεφάνης τόνισε ότι λόγω απουσίας δημάρχου δεν θα γίνουν προ ημερησίας τοποθετήσεις.

Πρώτος ζήτησε τον λόγο ο Νίκος Ξανθόπουλος που έθεσε θέμα διαδικασίας για την ημέρα σύγκλισης του συμβουλίου και τόνισε στον πρόεδρο ότι είναι η δεύτερη φορά που γίνεται, ενδεχομένως λόγω εκλογής αντιπροσώπων στην ΠΕΔ ΑΜ-Θ και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε αυτό να γίνει σήμερα Πέμπτη.

Παράλληλα έθεσε εκ νέου το ερώτημα της αλλοίωσης της ψήφου της δικής του όπως και στο προηγούμενο συμβούλιο, αλλά δυστυχώς δεν πήρε καμία απάντηση.

Μετά τον λόγο πήρε η πρώην δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και έθεσε το ίδιο θέμα με τον Νίκο Ξανθόπουλο, λέγοντας ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν είμαστε «γκρινιάρικα παιδιά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πάσχουν» είπε η κυρία Τσανάκα και παρακάλεσε ότι θα πρέπει το προεδρείο να το πάρει αυτό σοβαρά.

Η κυρία Τσανάκα διαμαρτυρήθηκε για την απουσία του δημάρχου και είπε ότι δεν δικαιολογείται αυτή η απουσία μια και θα μπορούσε να βρίσκεται στο ραντεβού του με τους υπουργούς.

«Αυτό είναι κοπάνα», είπε η κυρία Τσανάκα!

Ο κύριος Πεφάνης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την χθεσινή συνεδρίαση και δεν καταλαβαίνει είπε γιατί έγινε μια ολόκληρη συζήτηση χθες στα μέσα επικοινωνίας και τόνισε ότι αρχικά κανείς δεν είχε αντίρρηση για την συνεδρίαση αυτή.

«Δεν υπάρχει καμία παρατυπία, όλα είναι νόμιμα» είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και συμπλήρωσε ότι «ο δήμαρχος δεν την κοπάνησε», ενώ ανέφερε ότι τα ίδια γινόταν και επί της θητείας της κυρίας Τσανάκα.

Μετά από αυτά ο Νίκος Ξανθόπουλος αποχώρησε από την αίθουσα διαμαρτυρόμενος και είπε ότι θα προσφύγει για την νομιμότητα της συνεδρίασης.

Τον λόγο πήρε ο Νίκος Μαυρίδης που ανέφερε ότι τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να είναι τακτικά και απόρησε γιατί το βιβλίο παρουσίας δεν έρχεται στην αίθουσα και εκεί θα βλέπαμε πότε γινόταν οι συνεδριάσεις.

Η Μαρία Φραντζεσκάκη διαμαρτυρόμενη ζήτησε να εξηγήσει ο πρόεδρος του συμβουλίου την φράση «εσείς κάνατε πολύ χειρότερα», αλλά δεν πήρε καμία απάντηση από τον κύριο Πεφάνη ο οποίος θέλησε να συνεχίσει η συζήτηση.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου τόνισε ότι απαιτούμε σεβασμό στο πρόσωπό μου και αν πάρετε το απουσιολόγιο θα δείτε ότι οι τακτικές συνεδριάσεις γινόταν ημέρα Δευτέρα και σε εξαιρετικές περιπτώσεις την Πέμπτη.

Ο Χρήστος Ποτόλιας, είπε ότι «πενία τέχνες κατεργάζεται» και ανέφερε «σιγά η μεγάλη αντιπολίτευση» μια και για να γίνει κάποιος δημοτικός σύμβουλος πρέπει να έχει χρήμα, να είναι δημόσιος υπάλληλος κ.λ.π.

Έκτακτα θέματα…

Προβλήματα στην λειτουργία του Βερούλειου Σταδίου ανέφερε ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης αναφερόμενος στην νέα παράταση του έργου που έγινε μια και ακόμη δεν δόθηκε κανονικά σε λειτουργικότητα.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την ανάκληση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την αναμόρφωση προϋπολογισμού με αναφορά την πάγια προκαταβολή.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου ανέφερε ότι όταν φέρνεται αποφάσεις για ψήφιση θα πρέπει να τις έχετε μελετήσει και να είστε πιο προσεκτικοί.

Ακολούθως έγινε η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜ-Θ!

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα