Κανένα πρόβλημα απαντάει στον Αλέξη Γούλα η συνυποψήφιά του και αντιδήμαρχος Τεχνικών δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη, η οποία παράλληλα επισημαίνει ότι παραβάσεις στην πρόσβαση προς την θάλασσα υπάρχουν!
Οι δηλώσεις σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό από τον Αλέξη Γούλα ότι οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες και το ότι δεν έγιναν τα απαραίτητα έργα καθαρισμού και διανοίξεων εξόδων προς τη θάλασσα στο Παληό, εγκυμονούν κινδύνους σε περίπτωση πυρκαγιάς, που πιθανόν να έχουμε καταστάσεις όπως αυτές που βίωσαν οι μόνιμοι κάτοικοι στο Μάτι Αττικής πριν από ένα χρόνο και κόστισαν τους 102 νεκρούς, τις αμέτρητες πληγές και έναν κρανίο τόπο!
Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Γούλας τονίζει ότι: «σαν διαδικτυακή ομάδα κάναμε σύσκεψη πέρυσι μέσα στο καλοκαίρι, ήρθε η Πολιτική Προστασία, η αρμόδια αντιδήμαρχος και γύρω στους 80 κάτοικοι του οικισμού. Ζητήσαμε τον καθαρισμό του δάσους που έχει πουρνάρια, χαμηλή βλάστηση δηλαδή, που καταλαβαίνετε ότι αν πάρουν φωτιά τα πουρνάρια, υπάρχουν και πεύκα και κυπαρίσσια.
Και συνεχίζει: «στο Παληό υπάρχουν 5-6 δίοδοι ανοιχτές προς την παραλία, όπου μπορεί να κινηθεί κανείς, αλλά υπάρχουν και δρόμοι με παράνομες κατασκευές, όπως είπε η κ. αντιδήμαρχος. Θα πρέπει η επόμενη Δημοτική Αρχή να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθαρίσει τις αυθαίρετες κατασκευές, να γίνει δουλειά από την αρχή. Αυτές οι επίπονες αποφάσεις παίρνονται στον πρώτο χρόνο, δεν τις αφήνεις πριν τις εκλογές».
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΑΚΟΝΑΚΗ
Η αντίδραση της αντιδημάρχου Τεχνικών του Δήμου Καβάλας Ευαγγελίας Δρακονάκη ήταν άμεση καθώς στις ανησυχίες του κυρίου Γούλα απάντησε λέγοντας ότι: «δεν πρέπει να γίνεται ταύτιση της περιοχής του Παληού με το Μάτι της Αθήνας και δημιουργείται πανικός.
Θεωρώ ότι στο Μάτι είναι όλα υπό διερεύνηση για την απόδοση ευθυνών και των αιτιών. Η μη σωστή έξοδος προς την θάλασσα από την παρουσία αυθαίρετων κτισμάτων ή περιφράξεων είναι κάτι το οποίο ισχύει και συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική τώρα, απλά η τραγωδία στο Μάτι μας υπενθύμισε την αρρωστημένη κατάσταση η οποία επικρατεί και πολλές φορές έρχεται και τη διατηρεί η ίδια η κεντρική διοίκηση, η κεντρική εξουσία όταν ψηφίζει εισπρακτικούς νόμους που δίδει τη δυνατότητα πολλές αυθαίρετες κατασκευές που πληρούν ορισμένες μόνο προϋποθέσεις, σοβαρές βέβαια, για να μην μηδενίζουμε όλα, να διατηρούνται και μετά από τόσα χρόνια σχεδόν επιβραβεύει τον αυθαρετούντα.
Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά το Παληό είναι ένας δύσκολος οικισμός, έχει σοβαρές εξόδους προς την θάλασσα, βέβαια δεν υπάρχει πλήρης εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης, δεν υπάρχει ο παραλιακός πεζόδρομος που φαίνεται στο εγκεκριμένο σχέδιο.
Δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει ποτέ, αφού μιλάμε για ένα δύσκολο έργο που θα πρέπει να κατεδαφίσει πολλά αυθαίρετα και είναι πολλά τα αυθαίρετα οπότε πρέπει να γίνουν πολλές δουλειές υψηλού κόστους και σοβαρών εγκρίσεων.
Από εκεί και πέρα το θέμα των αυθαίρετων καταληψιών δείχνει ότι το σχέδιο χωλαίνει πάρα πολύ. Δηλαδή αυτό που κάποιος το θεωρεί ως αυτονόητη έξοδο προς τη θάλασσα μπορεί να είναι και η ιδιοκτησία. Και αυτή προστατεύεται από τον κάτοικο και έτσι δημιουργούνται ανορθόδοξες καταστάσεις».