Η Μητρόπολη σηκώνει έναν όροφο για να κάνει μουσείο το κτήριο της “ΣΤΕΓΗΣ”

Μαθαίνω ότι από την Μητρόπολη ετοιμάζονται για να σηκώσουν ακόμη ένα όρο στο διώροφο κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η “Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών”. Λογικά λοιπόν ενημέρωσαν το διοικητικό συμβούλιο της Στέγη ότι πρέπει να μετακινηθεί σε έναν άλλο χώρο και της πρότειναν το κτήριο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο από την Βενιζέλου προς της εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Αυτό βέβαια θα συμβεί όταν στο κτήριο αποκατασταθούν οι ζημίες που σημειώθηκαν μετά την πτώση της σκεπής.
@ Τι θέλει όμως να κάνει ο Μητροπολίτης στον κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται η “Στέγη” της Καβάλας; Μαθαίνω πως θέλει να μεταφέρει το θρησκευτικό Μουσείο που βρίσκεται μεταξύ του κτηρίου της Μητρόπολης και του βιβλιοπωλείου της Μητρόπολης ώστε να το μετατρέψει σε ένα ενιαίο μουσειακό χώρο που θα είναι επισκέψιμος από τους πολίτες.
@ Έχω επισκεφτεί το σημερινό μουσείο της Μητρόπολης το οποίο το έστησε ο Προκόπιος πριν από μια εικοσαετία και μπορώ να πω ότι έχει αξιόλογους θρησκευτικούς θησαυρούς. Τώρα προφανώς ήρθε η ώρα αυτοί οι θησαυροί σε ένα σύγχρονο μουσειακό χώρο να μπορούν οι Καβαλιώτες αλλά και οι τουρίστες να τους δούνε. Μπορεί να γίνει ίσως το μουσείο με την μεγαλύτερη επεκτασιμότητα.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα