Η Ομοσπονδία δεν συμφωνεί με τον Εμπορικό σύλλογο Καβάλας Το πρόγραμμα Μέτιου για τις επιχειρήσεις μπάζει νερά!

Please select a featured image for your post

Μπορεί ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας να βιάστηκε να στείλει τα συχαρίκια του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την διοίκησή της για την ανακοίνωση του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, που ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα, αλλά ως φαίνεται τόσο προχθές το Επιμελητήριο Καβάλας όσο και χθες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Έμπορων Καβάλας, δεν συμφωνούν και στέλνουν τις προτάσεις τους στον περιφερειάρχη με επιστολή.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της 14/10/2020 του ΔΣ της Ομοσπονδίας, και εκεί επισημάνθηκαν οι αδικίες και τα λάθη σε ότι αφορά τους δικαιούχους του προγράμματος, στοιχεία που η ΟΕΒΕΚ ζητάει να διορθωθούν, έτσι ώστε να καλύψει με μεγαλύτερο όφελος και με πιο αντικειμενικό τρόπο περισσότερες επιχειρήσεις.

Τι αναφέρει η επιστολή της διοίκησης της ΟΕΒΕ Καβάλας προς τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

«Αναμένουμε τις ενέργειες σας, για να βελτιωθεί το πρόγραμμα και να καλύψει περισσότερες επιχειρήσεις»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης για την Περιφέρεια της ΑΜΘ όμως θα πρέπει να επισημανθεί πως ο τρόπος αξιολόγησης των δικαιούχων είναι άδικος και λανθασμένος και συγκεκριμένα το κριτήριο διατήρησης του αριθμού εργαζομένων που είχαν στην αρχή της πανδημίας δεν αποτελεί έγκυρο κριτήριο μιας και εξαιρούνται πολλές επιχειρήσεις εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του κάθε κλάδου. Επίσης η προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας είναι αδύνατη διότι γνωρίζουμε πως οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πολλές από αυτές έχουν εκκρεμότητες τόσο στον ασφαλιστικό όσο και στον φορολογικό τομέα.

Προτείνουμε το βασικό κριτήριο υποβολής και ένταξης των επιχειρήσεων που ανήκουν στου πληττόμενους ΚΑΔ στο εν λόγω πρόγραμμα να αποτελεί ο μέσος όρος εργαζομένων από τον Μάρτιο του 2020 έως και την ημερομηνία αίτησης του προγράμματος. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τους πληττόμενους ΚΑΔ καθώς και στις εποχικές επιχειρήσεις προτείνουμε ως κριτήριο το ποσοστό μείωσης του τζίρου της λειτουργίας της επιχείρησης από τον Μάρτιο του 2020 έως και την ημερομηνία αίτησης σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τέλος στην αναφορά του προγράμματος για ειδική πρόβλεψη για τις επιχειρήσεις περιοχών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, δηλαδή της Ξάνθης, για τις οποίες θα υπάρξει πρόσθετη ενίσχυση 20%, ζητάμε να ενταχθεί σε αυτή τη κατηγορία και η ΠΕ Καβάλας καθώς ως τουριστικός προορισμός η ζημία λόγω της πανδημίας στις επιχειρήσεις αγγίζει το 90%.

Αναμένουμε τις ενέργειες σας, έστω και αυτή τη στιγμή, ώστε να βελτιωθεί το ανακοινωθέν πρόγραμμα και να καλύψει με μεγαλύτερο όφελος και με πιο αντικειμενικό τρόπο περισσότερες επιχειρήσεις».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα