Η σιωπή της συγκάληψης για ακτή Καλαμίτσας και ανοιχτό κολυμβητήριο

Επέστρεψε η “Εργοανάπτυξη Α.Ε” η περιφερειακή επιχείρηση στα χέρια του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη που είναι ο καθ ́ ύλην αντιπεριφερειάρχης και η οποία έχει την ευθύνη της διαχείρισης και των λουτρών Ελευθερών. Την προεδρία μέχρι προχθές την είχε ο Κωστή Σιμιτσής που φυσικά και αυτός δεν μπόρεσε να βάλει σε κίνηση τη συγκεκριμένη επένδυση η οποία καρκινοβατεί εδώ και δεκαετίες.
@ Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα λειτουργήσει ο νέος αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδου που και στο παρελθόν ήταν πρόεδρος της “Εργοανάπτυξης” και ποια βήματα θα κάνει. Εκτός και αν πάλι αρχίσει να τρέχει σημειωτόν και η μόνη πρόοδος που θα δούμε θα είναι οι δικαιολογίες που λέγονται εδώ και χρόνια.
@ Όμως τα λουτρά των Ελευθερών είναι και ένα στοίχημα για την νέα διοίκηση του Αναστασιάδη διότι αν δεν βρεθεί τρόπος να αξιοποιηθεί θα είναι μια κακογραφία σε μια περιοχή που γνωρίζει μια οικιστική και τουριστική έκρηξη. Αν ο δήμος Παγγαίου δεν πιέσει την περιφέρεια να βρει λύσεις για να προχωρήσει
το επενδυτικό σχέδιο που είναι σε ύπνωση εδώ και χρόνια δεν νομίζω ούτε αυτή την νέα περιφερειακή πενταετία θα γίνει κάτι το άξιο λόγου.
@ Η σιωπή στην πολιτική ζωή της Καβάλας είναι ένας κανόνας που κανείς δεν θέλει να παραβεί. Έτσι έρχονται και φεύγουν θέματα χωρίς κανείς να αισθάνεται καμιά ανάγκη να τοποθετηθεί δημόσια. Είτε αυτοί είναι οι βουλευτές, είτε οι δήμαρχοι είτε οι αντιπεριφερειάρχες.
@ Παράδειγμα η κυοφορούμενη συμφωνία του Μουριάδη με το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να δηλώσει ότι δεν χρειάζεται το ανοιχτό κολυμβητήριο και μπορεί να το πάρει να το διαχειριστεί ο ΟΛΚ. Εδώ και δεκαετίες όλες σχεδόν οι διοικήσεις του δήμου Καβάλας έβαζαν άλλες σοβαρά και άλλες όχι την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο δήμο προκειμένου να ανοιχτεί και προς στην θάλασσα.
Φυσικά αν γινόταν αυτό δεν θα είχε λόγο ύπαρξης ο ΟΛΚ και γι ́αυτό αντιστεκόταν το υπουργείο ναυτιλίας μετά των οικονομικών και τώρα το ΤΑΙΠΕΔ των δανειστών μας ώστε να μη χαθεί αυτή η πηγή εσόδων.
@ Τώρα έρχεται ο σημερινός δήμαρχος και όχι μόνο δεν επαναφέρει το χρόνιο αίτημα του δήμου αλλά παραχωρεί και το μοναδικό κομμάτι που είχε κατά κυριότητα και αυτά ήταν τα 25 στρέμματα που καταλαμβάνει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Δεν ξέρω αν αυτή θα είναι μια συνετή πράξη αλλά σίγουρα θα
είναι μια επιζήμια συμφωνία σε βάρος των συμφερόντων του δήμου και μια ομολογία ότι ο δήμος Καβάλας μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του. Αντί ο δήμος να έχει τον έλεγχο του όλο του παραλιακού μετώπου θα τον αποκλείσει μια και καλή ο ΟΛΚ αφήνοντας την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του στο ΤΑΙΠΕΔ.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα