Μάκης Παπαδόπουλος: “Μια απ’ τα ίδια” το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας Δημοτικής Αρχής, κατώτερο των αναγκών των δημοτών, κατώτερο των δυνατοτήτων του Δήμου μας

Κύριε Δήμαρχε, κάντε έλεγχο στις υποδομές του Δήμου.

Ο Δήμος “καταρρέει” και χρειάζεται έλεγχο, φροντίδα, συντηρήσεις.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 ακολουθεί την ατολμία, την αποσπασματικότητα και τις χαμηλές προσδοκίες των προηγούμενων Τεχνικών Προγραμμάτων.

Κινδυνεύουμε με ακόμη 1 χαμένο χρόνο στα τεχνικά έργα του Δήμου.

Ειδικά στον τομέα των μελετών, τα χρήματα που θα επενδυθούν θα έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα λόγω των χαμηλών προϋπολογισμών.

Είναι απαράδεκτο που δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη για έργο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Αυτή είναι μία πολύ σοβαρή παράλειψη.

Και φυσικά, δεν υπάρχει το στίγμα της νέας διοίκησης.

Δεν υπάρχει η κατεύθυνση που θα λύσει κεντρικά προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών και θα μας πάει ένα βήμα παρακάτω.

Ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες και οι δικοί μας στόχοι, που δεν τους βλέπουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα:

· δεν βλέπουμε μία νέα στρατηγική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη της Καβάλας που θα αποσυμφορήσει το κέντρο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις στάθμευσης, θα καθορίσει έργα ανάπλασης, θα δημιουργήσει ακόμη και εξόδους διαφυγής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που τώρα δεν υπάρχουν.

· δεν βλέπουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντικατάσταση λαμπτήρων & στύλων και για την αλλαγή των συστημάτων θέρμανσης στα δημοτικά κτίρια. Οι εξαγγελίες της νέας Δημοτικής Αρχής για εξοικονόμηση ενέργειας είναι «κούφια λόγια», αφού δεν υπάρχει μία τέτοια μελέτη.

· δεν βλέπουμε σχεδιασμό για ένα νέο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που θα προωθεί:

o νέα χωροθέτηση των κάδων και αύξηση των θέσεων

o χωροθέτηση μικρών πράσινων σημείων και γωνιών ανακύκλωσης, που θα λύσουν το πρόβλημα με τα ογκώδη απορρίμματα και θα επεκτείνουν την ανακύκλωση σε όλη την πόλη και τα χωριά.

· δεν βλέπουμε σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός συστήματος αθλητικών υποδομών σε Περιγιάλι και Καλαμίτσα που θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης αθλητικών διοργανώσεων.

· τέλος, δεν βλέπουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και της πόλης.

Τέλος, δεν βλέπουμε καμία συνεισφορά του Δήμου από τα τακτικά του έσοδα, τα δικά του, στη μελέτη και κατασκευή των έργων υποδομής του Περιγιαλίου.

Αυτό είναι, κύριε Δήμαρχε, πραγματική ανάπτυξη. Να γίνει το Περιγιάλι «εργοτάξιο», να φτιαχτούν υποδομές, να δοθούν κίνητρα να αναπτυχθεί η περιοχή του Περιγιαλίου, να δουλέψουν εκατοντάδες συμπολίτες μας από 100 διαφορετικά επαγγέλματα, να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας που θα φέρουν νέα έσοδα. Αυτό λέγεται, κύριε Δήμαρχε, ανάπτυξη και αυτό θα έπρεπε να προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα που ετοιμάσατε.

Δυστυχώς, το πρώτο σας Τεχνικό Πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών και δεν προετοιμάζει το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας, συνεπώς το καταψηφίζουμε.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα