Μάκης Παπαδόπουλος: “Ο Δήμαρχος ενεργεί με βάση τις προσωπικές του συμπάθειες και αντιπάθειες, όχι το συμφέρον των δημοτών”

Στην πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή της περασμένης Παρασκευής του SEVEN NEW 94.4 ο Μάκης Παπαδόπουλος έδωσε τη δική του εκδοχή για τη δήλωση Μουριάδη ότι δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Είπε ότι ο Μουριάδης αρνείται να συνεργαστεί με την παράταξη Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ από την αρχή της θητείας του. “Ο κ. Μουριάδης δεν λειτουργεί ως Δήμαρχος. Παίρνει αποφάσεις με βάση τις προσωπικές του συμπάθειες και αντιπάθειες και αρνείται να συζητήσει και να συνεργαστεί με όποιον του ασκεί κριτική ή διεκδικεί δυναμικά τα δικαιώματά του”.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος συμπλήρωσε μάλιστα ότι “δεν μένει μόνο στην αντιπάθεια, αλλά συμπεριφέρεται και εκδικητικά”, φέρνοντας σαν παράδειγμα την ρεβανσιστική αναστάτωση που προκάλεσε στις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ με τις αδικαιολόγητες μετακινήσεις στα πόστα τους, επειδή αντέδρασαν δυναμικά στο ζήτημα της έφεσης.

Στο ερώτημα αν ο Μουριάδης άλλαζε γνώμη και τον καλούσε τελικά να συνεργαστούν τι θα έκανε, ο Μάκης Παπαδόπουλος απάντησε: “Ο κ. Μουριάδης κάνει αυξήσεις παντού σε βάρος των δημοτών, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, αυξήσεις στα τροφεία των παιδικών σταθμών, χαράτσι στο νερό κ.ά. Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη διοίκηση του Δήμου, υπάρχει χάσμα πολιτικής και θέσεων για το τι θέλουμε να κάνουμε στον Δήμο. Για τον κ. Μουριάδη το σημαντικό είναι να τον κολακεύουν και να μην του κάνουν κριτική. Αυτό όμως δεν γίνεται”.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος θύμισε πάντως ότι, στη μία και μοναδική συνάντηση που έγινε μεταξύ τους το προηγούμενο καλοκαίρι, ο Μουριάδης έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεργαστεί μαζί του και η όποια συζήτηση ξεκίνησε δεν ολοκληρώθηκε ποτέ με ευθύνη του Μουριάδη.

Μας θύμισε επίσης ότι ο Μουριάδης είχε κλείσει πέρσι το καλοκαίρι συνάντηση με άλλον επικεφαλή δημοτικής παράταξης στην οποία δεν πήγε ποτέ! Και εγώ λέω ότι αυτός που έφαγε το στήσιμο ήταν ο Βαγγέλης Παππάς ο οποίος τώρα κάνει τεμενάδες στον Μουριάδη για να πάρει τα 12.500 ευρώ της Δημωφέλεια για την ομάδα μπάσκετ της Ένωσης.

Ε, Καβαλιώτες, κοιτάχτε λοιπόν τον Μουριάδη πόσο ενδιαφέρεται για τα καλό σας. Κοιτάχτε τον Δήμαρχο Καβάλας να θέλει συνεργασία με όσους τον κολακεύουν και τον γλύφουν για να πάρουν ένα ξεροκόμματο και να κάνουν τη δουλειά τους. Τέτοιας ποιότητας Δήμαρχο έχουμε.

Αλλά πώς να μην τα κάνει αυτά, όταν ο πολιτικός του δάσκαλος ο Σιμιτσής άνοιξε πρώτος τον δρόμο;

Τις αμφιβολίες του για τον ακριβή σκοπό της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον φωσφογύψο εξέφρασε ο Σωτήρης Λαζαρίδης, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μάκη Παπαδόπουλου και αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν.Μακεδονίας. Είπε ότι η επιτροπή δεν φαίνεται ακριβώς με τι θα ασχοληθεί, καθώς δεν έχει θεσμικό ρόλο και ειδικές γνώσεις, και διαφώνησε με την προσέγγιση Κουνάκου να ασχοληθεί η επιτροπή από την ραδιο-ρύπανση των κεραιών μέχρι την ηχορύπανση της σιδηροδρομικής γραμμής Καβάλα – Θεσσαλονίκη που θα κατασκευαστεί σε 20 χρόνια! Τι λες ρε Κουνάκο, αδικείσαι βρε παιδί μου, βλέπεις τόσο μπροστά τελικά…

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα επιτρέψει να ακούγονται ανακρίβειες ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε πουθενά για τη βιομηχανία λιπασμάτων που έχει θρέψει γενιές και γενιές. Κάτι που ορισμένοι το ξεχνούν, συμπληρώνω εγώ.

Θα ήθελα να ξέρω την άποψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Αντωνιάδη για τα όσα δήλωσε ραδιοφωνικά χθες το πρωί ο υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κώστας Κουνάκος για τις βιομηχανίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται “ανεξέλεγκτα” και ότι οι πολίτες ζουν σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον εξαιτίας των βιομηχανιών “χωρίς να προστατεύονται από κανέναν”. Έτσι είναι κ. Αντωνιάδη, όπως τα λέει ο Κουνάκος; Και ρωτώ εσάς γιατί αρμόδια για όλα αυτά είναι η Περιφερειακή Ενότητα και όχι ο Δήμος.

Πανηγυρίζει έμαθα ο Δήμαρχος της Καβάλας που η ΔΙΑΑΜΑΘ αποφάσισε για το 2021 να πάρει από τις τσέπες των δημοτών 1,5 εκατομμύρια ευρώ αντί για 1,7 εκατομμύρια ευρώ που μας πήρε φέτος. Το θεωρεί λέει πολύ σημαντικό επίτευγμα. Για ρώτα τους Καβαλιώτες να σου πουν τη γνώμη τους λέω γω…

Αλήθεια Μουριάδη, εσύ δεν ήσουν πριν λίγες μέρες που “έριξες τη βόμβα” ότι εξετάζεις το “ΔΙΑΑΜΑΘ-exit” της Καβάλας, να φτιάξεις δηλαδή έναν δικό σου φορέα διαχείρισης για τα σκουπίδια; Τι έγινε, ανέκτησε ξαφνικά η ΔΙΑΑΜΑΘ την εμπιστοσύνη σου; Το ερώτημα είναι, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εμπιστοσύνη στη ΔΙΑΑΜΑΘ με όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε;

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα