Μην τολμήσετε κύριε Μουριάδη να μεταφέρετε το λύκειο στον Αμυγδαλεώνα…

Η τοπική κοινότητα Κρηνίδων με ανακοίνωσή της απευθύνεται στον δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη και του μεταφέρει το αίτημά της ότι: «ενημερώνουμε σαφώς, γραπτώς και κατηγορηματικώς, ότι για εμάς δεν υφίσταται κανένα θέμα μεταφοράς του, εν λειτουργία εδώ και σαράντα χρόνια, λυκείου, το οποίο θα έπρεπε να ήταν έως τώρα κτιριακά τακτοποιημένο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Το γυμνάσιο – Λύκειο κατασκευάστηκε το 1978, στην πολυπληθέστερη κοινότητα της περιοχής, στις Κρηνίδες, εκεί όπου αρκετά χρόνια λειτουργούσε και πριν, σε διάφορες ενοικιαζόμενες αίθουσες, στην γύρω περιοχή από τη θέση που τελικά χωροθετήθηκε. Εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί όχι μόνο την κοινότητα των Κρηνίδων αλλά και όλα τα χωριά της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Έκτοτε χιλιάδες μαθητές αποφοίτησαν ακολουθώντας ο καθένας τον δικό του επαγγελματικό δρόμο. Σήμερα στο Λύκειο των Κρηνίδων μορφώνονται περισσότεροι από 200 μαθητές.

Η αλήθεια είναι, ότι από τότε μέχρι σήμερα μικρές, ήταν οι παρεμβάσεις που αφορούσαν τις βασικές υποδομές του κτιρίου, με ευθύνη όλων διοικήσεων. Όταν μάλιστα ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε και οι παιδαγωγικές ανάγκες μεγάλωσαν, τοποθετήθηκαν λυόμενες αίθουσες, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για μονιμότερες και ασφαλέστερες κατασκευές. Η δημιουργία ενός νέου λυκείου υπήρχε σαν ιδέα που στροβιλίζονταν μεταξύ των εκάστοτε δημοτικών συμβουλίων, της γραφειοκρατίας και της σοβαρή έλλειψης αποφασιστικότητας.

Τα τελευταία χρόνια, έστω και όψιμα, αποφασίστηκε η βελτίωση των υποδομών του κτιρίου, εντάσσοντας το περίφημο έργο, σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως προέκυψε το γνωστό πρόβλημα της ιδιοκτησίας, το οποίο μετά από δύο περίπου χρόνια λύθηκε, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η μελέτη για το υφιστάμενο κτίριο. Και ενώ φάνηκε ότι όλες οι εκκρεμότητες επιλύθηκαν και υποβλήθηκε αίτημα για χρηματοδότηση, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αυτό αποσύρθηκε γιατί προέκυπτε ένα ποσό για ιδία συμμετοχή του Δήμου την τάξης των 750.000C. Έκτοτε περιμένουμε το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης του έργου από την Περιφέρεια που θα εντάξει όλο το έργο χωρίς να προκύπτει συμμετοχή του Δήμου για το οποίο ακούμε ότι ασκούνται πιέσεις, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα ως τώρα, ενώ ταυτόχρονα το κτίριο ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Το τελευταίο καιρό ακούμε για το αίτημα της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα για την ίδρυση του νέου Λυκείου σε δημοτικό χώρο στον Αμυγδαλεώνα κάτι που με δεδομένο το πληθυσμιακό κριτήριο, προφανώς σημαίνει την κατάργηση του εν λειτουργία λυκείου στις Κρηνίδες, και το οποίο συζητείται την προσεχή Δευτέρα, 22 Φεβρουάριου 2021, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κυρίες και κύριοι σας ενημερώνουμε σαφώς, γραπτώς και κατηγορηματικώς, ότι για εμάς δεν υφίσταται κανένα θέμα μεταφοράς του, εν λειτουργία εδώ και σαράντα χρόνια, λυκείου, το οποίο θα έπρεπε να ήταν έως τώρα κτιριακά τακτοποιημένο.

Λέμε ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο, νέο Γενικό Λύκειο, στο χώρο όμως που ανήκει, και λειτουργεί εδώ και περίπου μισό αιώνα. Για μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα