Νέα ήττα Μουριάδη, ζήτησε συγνώμη και συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό

Χαμόγελα έφερε στην αίθουσα η αιτιολόγηση του Άρη Βέρρου ότι αιτία του προσφυγικού και μεταναστευτικού είναι …η Κλιματική Αλλαγή!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας του Γ΄ κύκλου οι οποίοι δηλώνουν εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας. Η εκπρόσωπός τους, ανέφερε ότι είναι μόνιμοι δημότες Καβάλας και ζητούν ψήφισμα για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Αποτελούν ανέφερε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των μεταναστών προσφύγων, όπου κι αν βρίσκεται στην πόλη της Καβάλας.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι ανάγκες για την φιλοξενία των προσφύγων είναι μόνιμες και διαρκείς και ανέφεραν εργαζόμενους άλλων δήμων της χώρας που πήραν τέτοια ψηφίσματα.

Ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης, ανέφερε ότι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφορούν την Πολιτεία και την στάση της απέναντι στο προσφυγικό. Από την άλλη τους είπε ότι ο δήμος Καβάλας δεν έχει την χρηματοδότηση για να τους πληρώνει και αν η Πολιτεία αποφασίσει την μονιμότητά τους, τότε και εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση ο ίδιος θα τους στηρίξει.

Παράλληλα ο κύριος Μουριάδης τόνισε ότι αν οι επικεφαλής συμφωνήσουν τότε θα προχωρήσει και ο ίδιος.

Η Δήμητρα Τσανάκα τάχθηκε στην γραμμή του δημάρχου και τους είπε ότι το προσφυγικό είναι θέμα της Πολιτείας, καταλαβαίνει την αγωνία των εργαζομένων και τους είπε να αποτανθούν στον ΟΑΕΔ που τους προσέλαβε!

Από την άλλη η πρώην δήμαρχος τους είπε να στραφούν με ένδικα μέσα κατά της Πολιτείας ώστε να διεκδικήσουν την μονιμότητά τους.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το θέμα των εργαζομένων θα έπρεπε να το είχε διαχειριστεί ο ίδιος ο δήμαρχος και μετά από την διαβούλευση θα έπρεπε να είχε φέρει το θέμα στην ολομέλεια.

Παράλληλα ανέφερε ότι επί πέντε χρόνια η βιομηχανία ψηφισμάτων δεν βρίσκει στόχο και δεν είναι δυνατόν να σερνόμαστε σε ψηφίσματα και για τον λόγο αυτό η παράταξή του θα απέχει από τέτοιου είδους ψηφίσματα που χαϊδεύουν τις πλάτες!

Ζήτησε δε από τον δήμαρχο να μην πατάει σε δύο βάρκες και όταν φέρει ένα θέμα ολοκληρωμένο ως τακτικό θα σκεφθούμε αν το ψηφίσουμε ή όχι.

Ο Βαγγέλης Παππάς τόνισε ότι, είναι σεβαστή η αγωνία των εργαζομένων, αλλά έχουμε μπροστά μας μια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, που δεν θέλουμε να έχει μονιμότητα στην πόλη μας.

Ο Άρης Βέρρος στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων και κάλεσε το Σώμα να ψηφίσει θετικά στο ψήφισμα όπως έκαναν για άλλους εργαζόμενους όπως των Παιδικών Σταθμών και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»!

Χαμόγελα έφερε στην αίθουσα η αιτιολόγηση του Άρη Βέρρου ότι αιτία του προσφυγικού και μεταναστευτικού είναι …η Κλιματική Αλλαγή!

Ο Χρήστος Ποτόλιας απευθύνθηκε στους εργαζόμενους που βρισκόταν στην αίθουσα και τους κάλεσε σε διαρκή αγώνα μια και βρίσκονται σε διαρκή ομηρία! Τους κάλεσε να έχουν ενότητα με τους άλλους εργαζόμενους και να δουν ποια είναι η αιτία της σημερινής τους κατάστασης και χαρακτήρισε την λειτουργία του Δήμου …ως επιχείρηση!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος τόνισε ότι η κουβέντα γίνεται στο πόδι και η εργασία είναι ιερή. Κάλεσε τον Δήμο να δει αν υπάρχουν ειδικότητες εργαζομένων που μπορούν να προσφέρουν εργασία σε και πιθανόν μέσα από ενδελεχή συζήτηση να κάνουμε μια πιο στοχευμένη κίνηση να ψηφίσουμε οι παρατάξεις.

Ο Δημήτρης Βογιατζής συμφώνησε με την θέση και στάση του δημάρχου.

Σε ανταπάντηση η εκπρόσωπος των εργαζομένων, με οξύ ύφος απευθυνόμενη με την φράση «κύριοι και κυρίες», ανέφερε ότι, «οι εμείς οι ίδιοι κάνουμε και τις καθαρίστριες στο κέντρο φιλοξενίας…, δεν γνωρίζεται τι προσφέρουμε στο Ασημακοπούλου»!

Επιθετικός ο Άρης Βέρρος είπε στο Σώμα ότι θέλουμε δεν θέλουμε η δομή θα μείνει!

Η Τσανάκα ζήτησε παραίτηση του Πεφάνη!

Απαντώντας στην επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης για ειδική μεταχείριση των πολυτέκνων ώστε να πληρώνουν με έκπτωση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανέφερε ότι θα γίνει ενημέρωση στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ώστε να παρέχονται αυτές οι εκπτώσεις.

Για την επιστολή – αίτημα των τριών παρατάξεων (Μάκη Παπαδόπουλου, Βαγγέλη Παππά και Νίκου Ξανθόπουλου) για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος του συμβουλίου Κώστας Πεφάνης δεσμεύθηκε για συνεδρίαση την επόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα διάβασε επιστολή της Δήμητρας Τσανάκα η οποία συμφωνεί με τις τρείς παρατάξεις και παράλληλα κάνει λόγο για την απόφαση που ήρθε χθες τελευταία αλλά και στις δηλώσεις του δημάρχου πάνω σε όλα αυτά ζητώντας την παραίτηση του Κώστα Πεφάνη από τη θέση του προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου για την πλαστογραφία όπως είπε έκανε στο θέμα του δ.σ. της ΔΕΥΑΚ.

Ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για τα λάθη του και με ύφος είπε ότι …σε λίγο θα δούμε να τρώνε σουβλάκια έξω από το Ασημακοπούλου.

Με ορισμένες ακόμη παραδοχές ο δήμαρχος τελικά αποδέχθηκε την σύγκλιση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για να μην υπάρξουν παρατράγουδα.

Πικρία εξέφρασε και ο Κώστας Πεφάνης δίνοντας την πάσα στην Δήμητρα Τσανάκα η οποία υπενθύμισε στον κύριο Πεφάνη ότι ψηφίστηκε και από την δική του παράταξη.

Ακολούθησε κόντρα υψηλών τόνων μεταξύ Τσανάκα και Πεφάνη οι οποίες έφτασαν στο σημείο η πρώην δήμαρχος να του λέει …προσπαθώ να σας προστατεύσω αλλά με αναγκάζετε με την στάση σας και σας καλώ να είστε προσεκτικοί!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι από τα ΜΜΕ έμαθε το περιεχόμενο της επιστολής για την σύγκλιση του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου και τόνισε στον Βαγγέλη Παππά ότι όταν στέλνετε επιστολή να περιμένετε να την πάρει στα χέρια του ο αποδέκτης και μετά να ασκήσετε κριτική.

Ο Βαγγέλης Παππάς τόνισε στον κύριο Πεφάνη ότι αν θέλατε συνεργασία να την κάνατε πράξη και όχι να πορεύεστε μόνοι σας, αν και είναι δικαίωμά σας να κάνετε ότι σας αρέσει!

Στην κόντρα αυτή την «μπάλα στην κερκίδα» έστειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας που θέλησε να αναφερθεί στα αίτια και στο να γίνει συζήτηση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είπε ότι και να γίνει κάτι τέτοιο έχουμε να πούμε κάτι το καινούργιο ή θα δώσουμε τροφή στα μορφώματα!

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στη δομή είναι 839 άτομα τα περισσότερα παιδιά και γυναίκες, ενώ τόνισε ότι συζητώντας το θέμα του μεταναστευτικού πιθανόν να δώσουμε λαβή σε ακραίες καταστάσεις (εννοώντας τους ακροδεξιούς!).

Τελικά συμφωνήθηκε να γίνει την άλλη Τετάρτη έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος επιτέθηκε στον δήμαρχο Καβάλας και μάλιστα απαντώντας στα μισόλογα ότι κάποιοι γυρνούνε γύρω από το Ασημακοπούλου (υπονοώντας τον ίδιο) τον κάλεσε να σοβαρευθεί.

Σε κόντρα επίθεση ο Θεόδωρος Μουριάδης ανέφερε απευθυνόμενος στον Νίκο Ξανθόπουλο, αφού τα κάνατε όλα καλά στην ΔΕΥΑΚ, τώρα θέλετε να βάλετε σε τάξη το δημοτικό συμβούλιο, να σας πάρω συνεργάτη…!».

Στα προ ημερησίας…

Η Δήμητρα Τσανάκα αναφέρθηκε σχετικά με το προσφυγικό και την ανθρωπογεωγραφία στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, από τους 839 φιλοξενούμενους, υπάρχουν ενήλικες 839 άτομα, ανήλικοι 29 άτομα. Από αυτούς έχουμε στους ενήλικες από το Αφγανιστάν 547 άτομα, ενώ οι Σύριοι είναι 131 άτομα.

Παράλληλα επιτέθηκε στον Λεωνίδα Παππά και ιδιαίτερα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το πώς συμπεριφέρθηκαν στον δημότη που κάηκε το σπίτι του πριν λίγες μέρες.

Του είπε ακόμη να κάνει τα απαραίτητα ώστε να γεμίσουν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Για την πεσμένη γέφυρα η Τσανάκα κάρφωσε τόσο τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο, ότι η μελέτη από την Εγνατία δόθηκε σε εξωτερικό μελετητικό γραφείο και ότι θα αργήσει ακόμη πολύ!

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο να ασχοληθεί με την πορεία της Περιμετρικής και να μην το αφήσει.

Η κυρία Τσανάκα αναφέρθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ και μάλιστα στο πρόγραμμα που εκτυπώθηκε και με ποια διαδικασία και με ποιο διοικητικό συμβούλιο ζητώντας από τους Μποζούδη και Πεφάνη να απαντήσουν.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις εντάσεις και ότι θα έπρεπε να εκλείψουν και να μην ανάβουν τα αίματα, ενώ απευθυνόμενος στον δήμαρχο του είπε ότι θέλουμε καθαρές κουβέντες και απαντήσεις.

Παράλληλα ανέφερε την αρνητική έκβαση της υπόθεσης κάποιων στρεμμάτων στον πρώην Δήμο Φιλίππων και αυτά με ευθύνη του ίδιου του δημάρχου, όταν ήταν αντιδήμαρχος κινδυνεύουν να χαθούν.

Αναφέρθηκε και στη σύμβαση απόφαση της προηγούμενης διοίκησης της Δημωφέλεια για την τουριστική προβολή και καλό είναι να μην χάνουμε κομμάτια της επειδή δεν την εκτελείται!

Τέλος στην περίπτωση του Άκη Ζοπόγλου ως καλλιτεχνικού διευθυντή θα πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή και να φτάσετε στο τέλος, ενώ εσείς κάνετε το ανάποδο!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα