Νεκροταφεία Καβάλας μια υπόθεση που έχει γκριζάρει και χρειάζονται απαντήσεις

Γκρίζα εικόνα έχει σχηματισθεί για την διαχείριση των νεκροταφείων Καβάλας με αφορμή την χρέωση των 50 ευρώ επιπλέον που επέβαλε η Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στις εξόδιες ακολουθίες που τελούνται στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια η Μητρόπολη ισχυρίζεται ότι χάνονται έσοδα από τις ενορίες διότι το 90% των κηδειών γίνονται πλέον στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και ο δήμος καρπωνόταν μέχρι τώρα τα άλλα 50 ευρώ που πληρώνονται από τους οικείους του θανόντος. Ο δήμος από την εποχή Αθανασιάδη είχε επιβάλει μετά από τη σύγκρουση του τότε δήμαρχου με τον τότε Μητροπολίτη Προκόπιο να ελέγχει την εκκλησιαστική επιτροπή που θα είχε την οικονομική διαχείριση της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων θέλοντας να παίρνει και τα χρήματα που προφανώς είναι πολλά κάτι που είχε αναγνωρίσει και ο μετέπειτα από τον Αθανασιάδη δήμαρχος Εριφυλλίδης λέγοντας στους συνεργάτες του ότι «το μαγαζί έχει πολλά λεφτά».
Από τότε λοιπόν μια επιτροπή που διορίζεται από τον εκάστοτε δήμαρχο έχει το έλεγχο των οικονομικών κάτι που θέλησε και πέτυχε πρόσφατα ο Μητροπολίτης κ Στέφανος φορτώνοντας στις πλάτες των πολιτών ακόμη 50 ευρώ αφού δεν μπορεί να τα πάρει από τον δήμο.
Το θέμα των νεκροταφείων πρέπει να έρθει κάποτε και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να μάθουμε όλοι πως το διαχειρίζονται από τον δήμο, πόσα έσοδα έχει το χρόνο ποια έργα εκτελεί κάθε χρόνο ποιοι εμπορεύονται τα μάρμαρα μετά την εκταφή των νεκρών και τι έξοδα έχει συνολικά.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα