Νίκος Ξανθόπουλος Ο δήμος έχασε 6.500 στρέμματα που του τα πήρε το δημόσιο Ούτε ένα ακίνητο πρόσθεσαν οι δήμαρχοι της Καβάλας μετά τον Αθανασιάδη στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου

@ Μετά από χρόνια κατάλαβαν στον δήμο Καβάλας ότι μπορούσε να έχει στην κυριότητα του 6.500 στρέμματα ενός οικοπέδου που βρίσκεται μέσα στα γεωγραφικά όρια της κοινότητας του Αμυγδαλεώνα. Είναι προφανώς το οικόπεδο με την ονομασία «Φουντουκλή».
@ Χθες λοιπόν ήρθε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και μετά από πολλές ερωτήσεις στο παρελθόν του Νίκου Ξανθόπουλου προς την διοίκηση του δήμου για το τι προτίθετο να κάνει δεν έπαιρνε πεισματικά καμιά απάντηση. Τώρα τρέχουν και είναι αβέβαιο αν θα καταφέρουν να αποσπάσουν από τα χέρια του δημοσίου το συγκεκριμένο οικόπεδο αφού πρόλαβε και το δήλωσε στο κτηματολόγιο όταν ο δήμος Καβάλας δεν φρόντισε από το 2010 επί δημαρχίας Σιμιτσή να το εγγράψει ο ίδιος.
@ Όταν λοιπόν ο Σιμιτσής πετούσε χαρταετό το δημόσιο ενέγραφε 6.500 στρέμματα για λογαριασμό του.
@ Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση που ο δήμος Καβάλας από την εποχή του Σιμιτσή χάνει συνεχώς περιουσιακά στοιχεία. Ακόμη δεν έχει αποκτήσει τους τίτλους από τα 60 στρέμματα που ευτυχώς ο Ξανθόπουλος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τα ενέγραψε στο κτηματολόγιο με ότι αυτό σημαίνει και σήμερα ο Μουριάδης κάνει πως δεν καταλαβαίνει προκειμένου να τα αποκτήσει ο δήμος.
@ Έτσι έκανε ο Σιμιτσής και με το κάτω νοσοκομείο που ενώ είχε την δυνατότητα πριν από 10 χρόνια να προσφύγει στην δικαιοσύνη ώστε να αποκτήσει ο δήμος και το υπόλοιπο 20 % που του λείπει δεν το έκανε όπως δεν το έκαναν και οι μετά από αυτόν δήμαρχοι και όπως φαίνεται θα χαθεί και αυτό το περιουσιακό στοιχείο.
@ Όμως μέχρι και σήμερα τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι δεν έχουν περάσει στα χέρια του δήμου ούτε πρόκειται να περάσουν ποτέ και γι΄ αυτό ευθύνονται όλοι οι δήμαρχοι από τον Αθανασιάδη και μετά που προσπαθούσαν να αποκτήσουν τα στρατόπεδα από το υπουργείο εθνικής άμυνας αφήνοντας την ευκαιρία να τα αποκτήσουν με κάποια δικαστική απόφαση.
@ Επίσης χάθηκε η ακτή της Καλαμίτσας, ο υπαίθριος χώρος γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και δεν ξέρω τι άλλο που δεν το έχω μάθει.
@ Συμπέρασμα. Ο δήμος Καβάλας συνέχεια χάνει από το δημόσιο και περιορίζεται η περιουσία του γιατί οι δήμαρχοι που πέρασαν δεν μπόρεσαν να την προστατεύσουν.
@ Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι μόνο ο Αθανασιάδης μεγάλωσε την περιουσία του δήμου όταν όλοι οι μετά από αυτόν δήμαρχοι έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να την μικραίνουν.
@ Επί Αθανασιάδη έγινε το κτήριο της «Δημωφέλειας», επί Αθανασιάδη αγοράσθηκε το κίτρινο κτήριο, επί Αθανασιάδη έγινε η λαχαναγορά, επί Αθανασιάδη έγινε η δημοτική βιβλιοθήκη και πολλά ακόμη μεγαλύτερης ή μικρότερης αξίας.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα