Ο Χρήστος Ποτόλιας επιμένει στην αποπομπή του Βογιατζή!

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Καβάλας Κώστα Πεφάνη και με κοινοποίηση στον δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Ποτόλιας επιμένει να αποπεμφθεί ο πρώην χρυσαυγίτης Δημήτρης Βογιατζής από το Σώμα χωρίς «Νομικά Επιχειρήματα…»!

Στην επιστολή του αναφέρει: «κ. Πρόεδρε, θεωρούμε ότι αναλαμβάνετε ως προεδρείο τεράστια ιστορική πολιτική ευθύνη, που φυσικά βαραίνει και το σύνολο της διοίκησης του Δήμου, για το ζήτημα της μη αποπομπής του εκπροσώπου της εγκληματικής φασιστικής – ναζιστικής οργάνωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζητάτε και μαζί με εσάς ζητούν και άλλες παρατάξεις στο ΔΣ, που τις βαραίνουν επίσης ιστορικές ευθύνες για την «αντιμετώπιση» του μορφώματος, νομικά ερείσματα για να προχωρήσετε στην αποπομπή από το Δ.Σ. του εκλεκτού της Χ.Α..

Η “αντιμετώπιση” αυτή (νομικά επιχειρήματα) ήταν μια “πρακτική” που γιγάντωσε την εγκληματική οργάνωση από τη πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε, “αντιμετώπιση” που έδινε ελεύθερο χώρο στο να διαπράττει τα εγκλήματά της, που έδινε ανοχή στη δράση της. Ακόμη και σήμερα αυτή η στάση είναι που δίνει αέρα στα πανιά του χρυσαυγίτη να συνεχίζει να ρίχνει το ρατσιστικό, αντιμεταναστευτικό δηλητήριο του με κάθε ευκαιρία, όπως και τον αντικομουνιστικό οχετό του.

Ακόμα παραπέρα οι προφάσεις για τη μη αποπομπή του χρυσαυγίτη, στερούν, κυρίως από τη νέα γενιά, τη δυνατότατα να εξάγει σημαντικά συμπεράσματα από την ιστορία. Είναι γνωστό ότι αποτελεί μόνιμο στόχο όσων θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να εξισώνουν τον θύτη με το θύμα, (επίσημη ιδεολογία της ΕΕ). Η ιστορία λοιπόν που δε διδάσκεται στα σχολεία λέει ότι ο Χίτλερ και το κόμμα του ήρθαν στην εξουσία με εκλογές και έκαναν τον πιο αιματηρό πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας, με εκατομμύρια θύματα, αφού λίγα χρόνια πριν τον είχαν κλείσει στη φυλακή.

Η ανάδειξη της Χ.Α. σε κοινοβουλευτικό κόμμα, όπως και η εκλογή σε Περιφέρειες και Δήμους εκπροσώπων της, έδινε το βολικό άλλοθι σε κόμματα και παρατάξεις, πολιτικούς εκπρόσωπους του συστήματος, για να ξεπλένουν το ναζιστικό μόρφωμα, αν και σήμερα πανηγυρίζουν και αναμασούν τα περί νίκης της δημοκρατίας.

Ευτυχώς για τον ελληνικό λαό υπήρχαν και υπάρχουν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που από την πρώτη στιγμή έπαιρναν πρωτοβουλίες για την απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, όπως πράξαμε και στο δήμο Καβάλας.

Χαρακτηριστικά επίσης να σας θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας οδηγήθηκε για παράβαση καθήκοντος στα δικαστήρια γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Πατραίων πήρε απόφαση να μη δείξει καμία ανοχή στο φασισμό. Και στη περίπτωση αυτή, υπήρχαν φωνές που μιλούσαν για νομικά «ερείσματα». Σε εκείνο το δικαστήριο ο Δήμαρχος, αθωώθηκε πανηγυρικά, έχοντας στο πλευρό του το σύνολο του πατρινού λαού.

Επίσης το επιχείρημα που προβάλλεται ότι με την αποπομπή του χρυσαυγίτη από το Δ.Σ. κινδυνεύει να μην εγκριθεί το σύνολο των αποφάσεών μας από την αποκεντρωμένη, να θυμίσουμε ότι τη “νόμιμη” και συγχρόνως φιλική για τα συμφέροντα των μικροεπαγγελματιών της πόλης απόφασή μας για τους κοινόχρηστους χώρους, απέρριψε η αποκεντρωμένη. Η αποκεντρωμένη όμως, αυτός ο κεχαγιάς πάνω από την “ελεύθερη” κατά τα «άλλα» Τ.Δ., είναι όργανο της κυβέρνησης, που βασική αρχή της είναι να υπερασπιστεί το αντιλαϊκό της έργο.

Συνεπώς οφείλουμε εδώ και τώρα χωρίς περιστροφές να αποπέμψουμε το χρυσαυγίτη από το Δ.Σ. και αν η κυβέρνηση απορρίψει μια τέτοια απόφασή μας, ας αναλάβει και τις πολιτικές της ευθύνες».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα