Ο δήμαρχος Μουριάδης θέλει πάρκινγκ στην Καβάλα με «αλμυρό» τέλος αλλά δεν προλαβαίνει…

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι χαιρετίζει την νομοθετική ρύθμιση για το πάρκινγκ Ροδόπη, αλλά ρώτησε αν έχει λήξει η σύμβαση του ιδιώτη με τον δήμο σχετικά με το πάρκινγκ αυτό;

Με συλλυπητήρια ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσαν τον θάνατο της Λαμπρινής Θεοδωρίδου, από τον Κώστα Πεφάνη, προέδρου του Σώματος.

Σε ηλικία 51 χρονών έχασε αιφνιδίως τη ζωή της η Λαμπρινή Θεοδωρίδου, μέλος του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων και υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» του δήμου Καβάλας.

Η συνεδρίαση είχε και ανακοινώσεις του δημάρχου, Θόδωρου Μουριάδη, που μίλησε για την τροποποίηση που πέρασε από την Βουλή και έχει να κάνει με 3 χρόνια παράτασης της υφιστάμενης κατάστασης στα πάρκινγκ της Καβάλας και μάλιστα προσωρινή διευθέτηση σχετικά με την χρήση γης.

Ένα άλλο θέμα επεσήμανε ο δήμαρχος και αφορούσε το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Περιγιαλίου, όπου το ένα θύμα ήταν από την Καβάλα. Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και ανέφερε ότι ήταν ένα περιστατικό που πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είπε ο Θόδωρος Μουριάδης και σκέφτεται να κηρύξει το 2023, Έτος Οδικής Ασφάλειας!

Η Δήμητρα Τσανάκα, είπε ότι έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος όπου η παράταξή της έδινε πλάτη στα όσα έκανε ο δήμαρχος και από εδώ και πέρα θα έχει μια άλλη συμπεριφορά η παράταξή της.

Πολλά ερωτήματα από Μάκη Παπαδόπουλο

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι χαιρετίζει την νομοθετική ρύθμιση για το πάρκινγκ Ροδόπη, αλλά ρώτησε αν έχει λήξει η σύμβαση του ιδιώτη με τον δήμο σχετικά με το πάρκινγκ αυτό. Δεύτερο ερώτημα είναι αν επηρεάζει η τροποποίηση την σύμβαση και αν τελικά υπάρχει η μελέτη για το υπόγειο πάρκινγκ. Μάλιστα ανέφερε ότι αν είναι έγκυρη η μελέτη αυτό και αν ο δήμαρχος απορρίπτει το σχέδιο για ένα υπόγειο πάρκινγκ και αν συμφωνεί να γίνει αυτό.

Ποια θα είναι η μελλοντική χρήση του συγκεκριμένου πάρνικγκ ή του συγκεκριμένου χώρου.

Ρώτησε επίσης ποια είναι η θέση του ΔΗΠΕΘΕ με την έκδοση βιβλίου το οποίο πωλείται στο περίπτερο του πρώην ΕΟΤ και προλογίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Θοδωρής Γκόνης, και αν οι συγγραφείς που το υπογράφουν έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν τα έργα τους σε βιβλίο, χωρίς να ρωτούν το ΔΗΠΕΘΕ;

Ρώτησε αν ισχύει ο Νόμος που επικαλείται ο Θοδωρής Γκόνης και αν το ΔΗΠΕΘΕ μπορεί να κάνει καλύτερη συμφωνία και αν τελικά ήταν δικαίωμα των συγγραφέων να εκδίδουν ένα έργο προτού το παρουσιάσουν σε θεατρική παραγωγή την οποία πλήρωσε το δημοτικό μας θέατρο.

Για το Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων η ερώτηση στον δήμαρχο ήταν αν θα ενταχθούν τα έργα στο κτήριο σε πρόγραμμα και αν τελικά θα γίνουν έργα στο συγκεκριμένο κτήριο που ζητούν οι γονείς.

Σχετικά με τα ατυχήματα στην Υπηρεσία Καθαριότητας και αυτό στην οδό Θεοδώρου Καβαλιώτου από τα νερά που έτρεχαν στο οδόστρωμα με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ, ρώτησε δε τον δήμαρχο σε ποια κατάσταση είναι τα δύο θύματα και αν γνωρίζει η διοίκηση την πορεία της υγείας τους.

Τέλος ρώτησε ο Μάκης Παπαδόπουλος αν ο δήμαρχος έχει να πει τίποτε για την δήλωσή του σχετικά με τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Φιλίππων …περί κομπλεξικούς.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε 12 ερωτήματα και ανέφερε σχετικά με τους κατοίκους του Βασιλάκι και αν η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει κάποια έργα υποδομής στην περιοχή αυτή;

Ρώτησε αν υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση του οδικού άξονα Ε61 και αν έχουν γίνει παρεμβάσεις στην περιοχή Αμυγδαλεώνα.

Ο κύριος Ξανθόπουλος ανέφερε αν υπάρχει ενδιαφέρον για την προστασία των Βραχογραφιών από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα εξέφρασε την απορία του αν θα υπάρξει αποκατάσταση οδών της Καβάλας και επεσήμανε ότι η Χρυσοστόμου Σμύρνης θυμίζει …Βαγδάτη.

Ρώτησε για την ανακύκλωση και τα πράσινα σημεία, για την τοποθέτηση αφισών, ταμπλό, πανό και στάντ σε Φάληρο και πεσμένη γέφυρα.

Τέλος ο κύριος Ξανθόπουλος ρώτησε αν είμαστε σαν δήμος για προτάσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Κουνάκος σε κατάσταση αναμονής!

Ο Κώστας Κουνάκος, ανέφερε ότι πρέπει να αστυνομεύονται οι δρόμοι μετά τα πρόσφατα ατυχήματα που είχαμε στην πόλη της Καβάλας.

Ο κύριος Κουνάκος ουσιαστικά με τα όσα ανέφερε είπε ότι συνεχίζεται η παρουσία του ιδιώτη ενοικιαστή του πάρκινγκ Ροδόπη, αλλά τόνισε ότι η ασυδοσία θα πρέπει να σταματήσει.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ρώτησε και πάλι για άλλη μια φορά σχετικά με τις προσλήψεις στον Δήμο Καβάλας και για την κινητικότητα. Ρώτησε πλέον αν συμμετέχει στην κινητικότητα ο Δήμος και Καβάλας και πόσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για να φύγουν από τον δήμο μας.

Μια ακόμη ερώτηση αφορούσε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελίδη της Δημωφέλεια, που αναρωτιούταν για το αν η προηγούμενη διοίκηση είχε κάνει σωστή προβολή της Καβάλας. Τα μπάνερ του Κοσμόπολις που έχει τοποθετήσει ο κύριος Αγγελίδης τα λένε όλα για την δική του αποτυχία.

Επίσης ρώτησε ο κύριος Καλανταρίδης, σχετικά με την συναυλία Τσαχουρίδη και το τι έχει προσφέρει ο Δήμος στην συναυλία, όπως η εξέδρα των 80 μέτρων που προσφέρατε.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στην τροπολογία και ρώτησε ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της και πότε θα δούμε αυτοκίνητα στον χώρο του πρώην πάρκινγκ Ροδόπη!

Οι απαντήσεις Μουριάδη

Σε απάντηση σε Μάκη Παπαδόπουλο και Αναστασία Ιωσηφίδου ο δήμαρχος Καβάλας ανέφερε ότι η διοίκηση του δήμου και ο νομικός Μέλισσας εξ Αθηνών, μαζί με την Νομική Υπηρεσία του Δήμου, δούλεψαν σε πολιτική λύση σχετικά με το πάρκινγκ Ροδόπη ιδιαίτερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Πασχαλίδης. Μάλιστα οι δυό τους και ιδιαίτερα ο Γιάννης Πασχαλίδης κατήγαγε με τον κύριο Ταγαρά μεγάλη επιτυχία για την τροπολογία.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα δώσει παράταση στον ιδιώτη για όσο διάστημα ήταν το πάρκινγκ κλειστό και δεν συμφέρει κανέναν να κάνει ο δήμος μια νέα μίσθωση στο πάρκινγκ. Σχετικά με το Σχέδιο Πόλης θα υπάρχει η επισήμανση ότι στο Ροδόπη θα γίνει υπόγειο πάρκινγκ αλλά μέχρι τότε θα είναι υπέργειο πάρκινγκ!

Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι ρώτησε κάποια εταιρεία κατασκευαστική (δεν έγινε καμιά μελέτη) η οποία του είπε ότι ένα τριώροφο πάρκινγκ με 480 θέσεις θα πρέπει να χρεώνει 1 ευρώ την ώρα.

Μάλιστα ο δήμαρχος ανέφερε ότι θέση του είναι ότι θα πρέπει τα πάρκινγκ να είναι ακριβά στο κέντρο της Καβάλας, παραπάνω από 2 ευρώ!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα