Ο Κορίνα Χιώτη- Πρασσά δεν κάλυψε τον Γκόνη Ζήτησε συγνώμη μόνο από τους συντελεστές του Οδυσσέα…

Με ανακοίνωσή της η πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά αναφέρεται στην παράσταση «Οδυσσέας» η οποία πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, στο Καρνάγιο το καλοκαίρι του 2019 στην Καβάλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων και δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την παράσταση «ΝΟΣΤΟΣ» που παίχτηκε στο Καστελόριζο.

Ξεκαθαρίζει την διάσταση αυτή και δηλώνει ότι έχει άριστες εντυπώσεις από τους συντελεστές της παράστασης, τον πρωταγωνιστή Άρη Λεμπεσόπουλο και τον σκηνογράφο Ανδρέα Γεωργιάδη, οι οποίοι με εξώδικη δήλωσή τους την κάλεσαν να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Παράλληλα στην δήλωσή της η κυρία Πρασσά συνεχίζει να τονίζει ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης ακόμη δεν έχει δώσει εξηγήσεις για την απουσία του από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων και συγκεκριμένα από την συναυλία Νταλάρα – Πασχαλίδη, μια και η παρουσία του κρινόταν απαραίτητη.

Το κείμενο της δήλωσης της Κορίνας Χιώτη-Πρασσά έχει ως εξής:

«Έχω άριστες εντυπώσεις από τη συνεργασία που είχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με τον πρωταγωνιστή και τον σκηνογράφο της παράστασης “ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Ο ήρωας της καρτερίας” και ουδέποτε στη συνέντευξη μου δεν προσέβαλα την προσωπικότητά τους.

Μετά από διευκρινίσεις που έγιναν, κατέστη ευδιάκριτο για πρώτη φορά ότι η παράσταση “ΝΟΣΤΟΣ – Η επιστροφή του Οδυσσέα” που παρουσιάστηκε στο Καστελόριζο την 31/08/2019, δεν είναι η ίδια με την παράσταση ΟΔΥΣΣΕΑΣ – Ο ήρωας της καρτερίας- από τις 19 έως και 21 Αυγούστου 2019 στο Καρνάγιο Καβάλας, που χρηματοδοτήθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα που απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας του οποίου προήδρευα και για το οποίο αποφασίστηκε να δώσει διευκρινίσεις ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας (με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.) είναι το εξής: Πώς βρέθηκε στο Καστελόριζο κατά την παραπάνω ημερομηνία (31/08/2019) ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, ενώ την ίδια ημέρα ακριβώς βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ με την συναυλία των ΝΤΑΛΑΡΑ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ στις 31/08/2019 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, και όπου η παρουσία του ήταν απαραίτητη, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει και να πάρει άδεια από τη διοίκηση. Για αυτή του την απουσία δεν έχει δώσει διευκρινίσεις ακόμη.

Ευχαριστώ τον πρωταγωνιστή και τον σκηνογράφο της παράστασης για τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχαν δοθεί αντίστοιχες από τους αρμόδιους.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε οποιοδήποτε μελλοντικό εγχείρημα τους».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΧΙΩΤΗ ΠΡΑΣΣΑ

Εβδόμη Ημέρα