Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Γκόνης και Ζοπόγλου χτίζουν καριέρα με τα λεφτά των Καβαλιωτών…

Θύμωσε ο δήμαρχος Καβάλας όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι έχει νέο αίτημα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και εκνευρισμένος επέπληξε τον Κώστα Πεφάνη ενώπιον όλων.

Με αυτά ξεκίνησε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε δια ζώσης στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κατά την οποία τέθηκε θέμα νομιμότητας της συνεδρίασης, πράγμα που η δημοτική αρχή το πέρασε εξ απαλών ονύχων!

Και μετά πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης όπου έκανε ανάλυση των ραντεβού του στην Αθήνα!

Είπε ο κύριος Μουριάδης ότι πήγε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα για το Κάτω Νοσοκομείο και αυτή τη φορά είπε ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα από την προηγούμενη, χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι στην παλιά προγραμματική σύμβαση της θητείας Τσανάκα, που υπήρχε επί υπουργίας Αλεξιάδη (πριν αναδομηθεί) έγιναν αναθεωρήσεις και εξετάζεται από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Παράλληλα με υπάλληλο συζήτησε για το πέρασμα της Ακτής Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας, με μια συμφωνία η ΕΤΑΔ να κρατήσει τα καταστήματα και ο Δήμος θα πάρει ένα 30% ή το ανάποδο.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού η υπουργός Λίνα Μενδώνη, του υποσχέθηκε ότι θα χρηματοδοτηθεί το ΔΗΠΕΘΕ αλλά δεν ξέρουν με ποιο ποσό, ενώ ζήτησε χρηματοδότηση και για το Cosmopolis.

Ο ίδιος ο δήμαρχος ανέφερε ότι θα κλείσει ραντεβού με την Λίνα Μενδώνη για να συζητήσουν για τις Καπναποθήκες της Καβάλας, ώστε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο, αλλά ακόμη δεν ξέρουν πότε θα έχει προκύψει κάτι καινούργιο.

Στο Υπουργείο Εμπορίου κατά την επίσκεψή του ο δήμαρχος συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να θεσμοθετηθεί η παράλληλη λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας γιατί όπως είπε η σοδειά των παραγωγών καταστρέφεται.

Πήγε και στον Κωστή Χατζηδάκη στο Υπουργείο Ενέργειας, όπου ζήτησε του υπουργού να πιέσει τον ΤΑΡ για το τι θα γίνει με την χρηματοδότηση από το Κράτος του έργου της Ύδρευσης του πρώην δήμου Φιλίππων και του υποσχέθηκε ότι θα στείλει έγγραφο ότι θα το κάνει εν καιρώ.

Ο ΤΑΡ δεσμεύθηκε είπε ο δήμαρχος ότι θα χρηματοδοτήσει την Περιβαλλοντική Μελέτη για το δίκτυο ύδρευσης των Φιλίππων, ενώ του είπαν ότι σαν σοβαρή εταιρεία που είναι δεν βάζουν χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορούν το έργο. Όταν θα έρθει η ώρα θα ανταποκριθούν!

Ο κύριος Μουριάδης ανέφερε ακόμη ότι πήγε στον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο για έργα χρηματοδότησης του υπουργείου Εσωτερικών!

Πήγε στην πολιτική κηδεία του Λευτέρη Ξανθόπουλου και έβγαλε τον επικήδειο λόγο ενώ τόνισε ότι σαν δήμος θα πρέπει να κάνουμε κάτι, μια που ο εκλιπών τίμησε την πόλη του με το έργο του.

Αναφέρθηκε ότι ο ίδιος, ο πρόεδρος της Δημωφέλεια Τάκης Αγγελίδης και ο Άλκης Ζοπόγλου, σε χώρο στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Αθήνα, παρουσίασαν την Καβάλα στους δημοσιογράφους μια και το φεστιβάλ Cosmopolis είναι κάτι το πολύ μοναδικό πολιτιστικά για την Καβάλα αν και θα διεξαχθεί με τα μέτρα που θα διεξαχθεί, λόγω κορωνοϊού.

Αναφέρθηκε και στο ραντεβού που έκανε στο Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο εγκρίνει στον Δήμο το Δημοτικό Λιμενικό Γραφείο Καβάλας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα ορφανά λιμανάκια του Δήμου.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η περιουσία του Λιμανιού από τον ΟΛΚ και το ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσει ο Δήμος το Λιμανάκι των Σφαγείων, το οποίο όμως το έχει στην ιδιοκτησία τους τα Δημόσια Κτήματα.

Οι παρατηρήσεις Τσανάκα και Παπαδόπουλου και οι «άριστοι του Μουριάδη»!

Η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ανέφερε στα εκτός ημερησίας θέματα, ότι δεν είναι θέμα τύπου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά ουσίας, όπως επεσήμανε ο Άρης Βέρρος. Αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά η διοίκηση του Δήμου και ο πρόεδρος του συμβουλίου, ανέφερε.

Επίσης για το ραντεβού με την υπουργό Πολιτισμού, που θα έχει ο δήμαρχος η κυρία Τσανάκα του είπε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα της περιοχής του Φάρου που θα πρέπει να διορθωθεί το τοιχίο.

Για το θέμα της Ακτής Καλαμίτσας θα πρέπει να ξέρει ο Δήμος πριν προχωρήσει σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ότι πιθανόν τα κτήρια που έχει να μην έχουν άδειες (θύμισε και την περίπτωση του προστίμου).

Παράπονα εξέφρασε η πρώην δήμαρχος Καβάλας για τον τρόπο που έγινε η «τελετή» παράδοσης παραλαβής του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά, με παρόντες τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο και άλλους, όπου κανείς δεν σκέφθηκε να καλέσει την ίδια ή κάποιον από όσους εργάστηκαν σε αυτό το έργο.

Θέμα πιέσεων για τον σιδηρόδρομο θα πρέπει να θέσει ο δήμαρχος τώρα που το ζήτημα είναι σε έξαρση και δεν θα πρέπει να περάσει …στο ντούκου.

Τέλος ανέφερε και μετέφερε η Δήμητρα Τσανάκα, το κλίμα και την κατάσταση που επικρατεί στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και ιδιαίτερα στο ΔΗΠΕΘΕ όπου ο πρόεδρός του κύριος Μποζούδης, δεν έδωσε βοήθεια όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Θοδωρής Γκόνης, «τα έβαλε» με φωνές με εκλεγμένο μέλος, την κυρία Κορίνα Πρασσά. Ποιος αναρωτήθηκε η κυρία Τσανάκα, ποιος, ένας δημόσιος υπάλληλος;

Τα ίδια έγιναν και στη Δημωφέλεια, όπου μπορεί εκεί βέβαια η Αναστασία Ιωσηφίδου να προστατεύσει τον εαυτό της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι «άριστοι» πρόεδροι δεν πρέπει να κρατούν την θέση τους… και το κυριότερο δεν θα πρέπει να στραγγίσουμε τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας!

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην αλαζονική συμπεριφορά του δημάρχου που υποβαθμίζει τον θεσμό.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Πεφάνη, είπε ότι ο ίδιος φταίει για το αλαλούμ που επικρατεί στις συνεδριάσεις και κανείς άλλος.

Εκεί ο Κώστας Πεφάνης, είπε ότι …συγνώμη που είμαι πολύ δημοκρατικός!

Ο κύριος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην προσβλητική συμπεριφορά των Θοδωρή Γκόνη και Άλκη Ζοπόγλου που χτίζουν καριέρα με τα λεφτά των Καβαλιωτών, βοηθώντας τους φίλους και τους συγγενείς τους.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα