Ο ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ Χρειαζόμαστε λύσεις και όχι εντυπώσεις για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Μετά την συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο σχετικά με την διαχείριση του προσφυγικού στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», Μάκης Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει ορισμένα πράγματα και τονίζει τα εξής: «Εδώ και 3 χρόνια περίπου, η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου τείνει να γίνει μόνιμη, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός πρόβλεπε να είναι προσωρινή.

Ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης έχει συγκαλέσει δύο συσκέψεις με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για αυτό το θέμα, χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάποια συγκεκριμένη πρόταση και κάποιο σχέδιο για το τι θα κάνει ο Δήμος.

Η αυτοψία που έκανε ο Δήμαρχος μαζί με υπαλλήλους της Πολεοδομίας στο στρατόπεδο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Η πρόταση που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος για νομικά μέτρα είναι “θολή” και αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Οι νομικές ενέργειες πρέπει να είναι βάσιμες, τεκμηριωμένες και να μην εκθέτουν τον Δήμο.

Είχαμε και έχουμε την άποψη ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου πρέπει να μεταφερθεί εκτός της πόλης της Καβάλας, για να αποφύγουμε την γκετοποίηση των προσφύγων και να προχωρήσουμε επιτέλους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου προς όφελος των Καβαλιωτών.

Οι ραδιοφωνικές δηλώσεις, οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, οι επαφές με αρμόδια Υπουργεία και φορείς κινδυνεύουν να δημιουργήσουν μόνο εντυπώσεις, όταν δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες προτάσεις και ξεκάθαρους στόχους.

Αναμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να μας παρουσιάσει την πρότασή της».

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα