Ο ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΠΑΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ; Με τσουχτερά πρόστιμα ξεκίνησε το 2ο Park Food Festival

Παρουσία της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Καβάλας και υπηρεσιών της Περιφέρειας όπως το Υγειονομικό και η Διεύθυνση Εμπορίου ξεκίνησε το 2ο Park Food Festival στο Πάρκο Φαλήρου την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2019, εφόσον υπήρχαν καταγγελίες για παραλείψεις και πιστοποιητικά ως προς την πώληση προϊόντων εστίασης.

Η αρχή έγινε με την Δημοτική Αστυνομία η οποία ζήτησε και την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας για να μην δημιουργηθούν επεισόδια το απόγευμα στις 6, για ελέγχους στα περίπτερα και αν οι διοργανωτές τηρούσαν τους όρους που έθετε το συμβόλαιο με τον Δήμο Καβάλας που είχαν οι διοργανωτές.

Τελικά από τους ελέγχους προέκυψε ότι υπήρχαν στους πάγκους πώλησης φαγητού κάποιες παραλείψεις και επεβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Παρήλασαν και άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας που είχαν να κάνουν με την υγειονομική και εμπορική δραστηριότητα των πάγκων και τελικά μετά από γκρίνιες και διαμάχες η διοργάνωση ξεκίνησε κανονικά.

Σε σχετική ανάρτηση των μελών της Action Team, δήλωναν ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή θα παραμείνουν στο φεστιβάλ.

Κάποιοι έκαναν λόγο ότι οι έλεγχοι τους δημιούργησαν μεγάλο ψυχολογικό φόρτο, μετά από απειλές με μηνύσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αστυνομία έκανε ελέγχους βασιζόμενη σε μια διάταξη που αφορά στη διάθεση «απομημιτικών προϊόντων», σε πάγκους σχετικά με τα προϊόντα που ήταν για πώληση, ζητώντας ειδικές άδειες από τον κάθε εκθέτη ξεχωριστά.

Κάποια στιγμή στον χώρο βρέθηκε ο νέος δήμαρχος που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου τον Δήμο Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης προσπαθώντας να βρει μια χρυσή τομή μεταξύ διοργανωτών και συνεργείων των ελεγκτικών αρχών για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, κάτι που κάποιους τους ενόχλησε μια και δεν αντιλαμβανόταν με ποια αρμοδιότητα το ζητούσε, αλλά μετά πείσθηκαν μια και είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» η οποία δεν είχε ψηφίσει την αρχική πρόταση για την διοργάνωση αυτή στο Σώμα.

Τελικά συμφώνησαν άπαντες ότι σήμερα Δευτέρα θα εξασφαλισθούν οι σχετικές άδεις έστω και ετεροχρονισμένα και θα αποτραπεί η επιβολή των προστίμων στους παραβάτες…

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα