Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να σταλούν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ στους παραγωγούς

Μεγάλη καθυστέρηση έχει σημειωθεί στην αποστολή των πορισμάτων των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ στις ζημίες που έχουν γίνει το καλοκαίρι στον νομό μας, τόσο στα σταφύλια, όσο και σε άλλες καλλιέργειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. το Μυρτόφυτο έχει πληγεί ισχυρά τουλάχιστον 3 φορές από χαλάζι και από άλλα αντίξοα καιρικά φαινόμενα, κατά την περσινή χρονιά.
@ Όλο αυτό το χρονικό διάστημα αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθήκοντα του Προέδρου και του ΔΣ του ΕΛΓΑ ασκούνταν από τον κ. Κουρεμπέ και από όσους είχε ορίσει ως διοίκηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς καθυστέρησε υπερβολικά η αντικατάστασή τους και η ανάληψη των καθηκόντων από την νέα διοίκηση υπό τον νέο Πρόεδρο του οργανισμού Ανδρέα Λυκουρέτζο.
@ Αυτονόητα οι παραγωγοί του Ν. Καβάλας έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση καθώς αντιμετωπίζουν μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής στενότητας ενώ σε λίγο θα πρέπει να ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος με τις δαπάνες που αυτή συνεπάγεται για καλλιεργητικούς λόγους.
@ Στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, παρά το τεράστιο φόρτο υποχρεώσεων τις οποίες πρέπει να διαχειριστεί και οι οποίες περιλαμβάνουν την ένταση με την Τουρκία αλλά και το πρόσφατο ταξίδι μαζί με τον Πρωθυπουργό στην Αμερική, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει επιτέλους η αποστολή των πορισμάτων των εκτιμήσεων στους παραγωγούς του νομού Καβάλας έτσι ώστε να καταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης σε αυτούς αλλά και να δοθεί η δυνατότητα σε όσους το κρίνουν σκόπιμο να προχωρήσουν σε ενστάσεις.
@ Ακόμη και αν τα πορίσματα δεν είναι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα αναμενόμενα το βέβαιον είναι ότι οι παραγωγοί του νομού Καβάλας έχουν ανάγκη τα ποσά των αποζημιώσεων και αυτό δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο. Οι παραγωγοί, οι οποίοι μοχθούν για να παράγουν τα εξαιρετικά προϊόντα τους, τα οποία εξάγονται και αποφέρουν πολύτιμες οικονομικές εισροές στην χώρα.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα