Παίζουν το παιχνίδι της αντιπολίτευσης Τσανάκα και Παππάς για να του δείξουν ποιοι έχουν το πάνω χέρι

@ Μπορεί μέχρι τώρα να ήταν μακριά και αγαπημένοι η Τσανάκα με τον Παππά όμως χθες ήρθαν κοντά με τη χθεσινή τους κοινή ανακοίνωση και γι΄ αυτή την πολιτική συνάντηση υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.
@ Γιατί όμως είναι υπεύθυνος ο δήμαρχος; Διότι δεν κατάφερε να πείσει ότι οι μειώσεις δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά που πρότεινε τις τάξεων του 5% συσπείρωσε εναντίον του την αντιπολίτευση μετά την πρόταση του Ξανθόπουλου.
@ Αυτή την πολιτική συνάντηση της Τσανάκα με τον Βαγγέλη Παππά έγινε εφικτή ύστερα και από την μην ανταπόκριση του δημάρχου στην άρνηση να συνεργαστεί με τον δεύτερο ώστε να επιτευχθεί μια νέα προσέγγιση του θέματος των δημοτικών τελών.
@ Η συνάντηση τους είναι ευκαιριακή ή η αρχή μια συνεργασίας με απώτερο στόχο τις εκλογές του 2023; Είναι γεγονός ότι και η Τσανάκα και ο Παππάς κατέβαλαν πολύ κόπο να συνεννοηθούν με τον Μουριάδη αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο αφού ο δήμαρχος προτίμησε να προχωρήσει με τις συμβουλές του περίγυρου και όχι με τη συνεργασία των πολιτικών του αντιπάλων.
@ Έτσι μοιραία ήρθε η απομάκρυνση αφού ο Μουριάδης δεν ανταποκρινόταν στις προσκλήσεις και των δύο Τσανάκα και Παππά για συνεργασία. Τους κορόιδευε με προσχηματικές συναντήσεις που κατέληγαν σε φιάσκο άσχετα αν ήταν ιδιαίτερα τολμηρές.
@ Όμως η κοινή ανακοίνωση Παππά και Τσανάκας έχει μια πολύ μικρή ιστορία που παίχθηκε προχθές. Ο Βαγγέλης Παππάς πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ξανθόπουλο και να του προτείνει να εκδώσει ένα δελτίο τύπου με το οποίο να αναφέρεται στην πρόταση του που πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο. Αυτό το αποδέχθηκε όπως πληροφορήθηκα ο Ξανθόπούλος βάζοντας στην υπόθεση και τον Δράκο για λογαριασμό της παράταξης της Τσανάκα. Από αυτό το σημείο και μετά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως φαινόταν ότι θα πήγαιναν αρχικά και κάπου χάθηκαν τα ίχνη των Παππά και Δράκου μέχρι χθες το πρωί που εμφανίσθηκε το κοινό δελτίο τύπου της Τσανάκα και του αρχηγού της παράταξης ΚΑΠ.
@ Τι μεσολάβησε δεν το γνωρίζω αλλά προφανώς ο Ξανθόπουλος δεν χωρούσε στην κοινή ανακοίνωση των δύο παρατάξεων της Τσανάκα και του Παππά.
@ Χθες όμως αντιλήφθηκα ότι δεν συμφωνούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Τσανάκα με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου. Προφανώς δεν ενημερώθηκαν και γι΄ αυτό έπεσαν από τον ουρανό όταν διάβασαν χθες το πρωί το συγκεκριμένο δελτίο τύπου.
@ Χθες όμως είχαμε και μια άλλη περίεργη εξέλιξη. Όπως έμαθα η γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου κατά ένα περίεργο λόγο ενώ ανέβασε την απόφαση στην Διαύγεια του Ξανθόπουλου που ψηφίστηκε δεν τη συνόδευσε με την αιτιολογική έκθεση του. Αυτό φυσικά μπορεί να ήταν μια παράληψη που θα μπορούσε να συμβεί αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί όταν έγινε γνωστή.
@ Και τα περίεργα γεγονότα συνεχίστηκαν. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την υπερψήφιση της πρόταση του Ξανθόπουλου μέχρι και χθες μεσημέρι δεν είχε σταλεί στην αποκεντρωμένη προς εξέταση. Κάτι που σημαίνει ότι θα αργήσει και η οποιαδήποτε απόφαση της.

Δ: ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22 - ΚΑΒΑΛΑ - Τ.Κ: 65302 / ΔΘ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΝΤΗ / ΑΦΜ : 800828862 ΔΟΥ: ΚΑΒΑΛΑΣ / ΤΗΛ: 2510 222141 / Εmail: evdomimera@gmail.com

Εβδόμη Ημέρα