Παραμένουν τα αυξημένα δημοτικά τέλη που επέβαλε πέρσι ο Μουριάδης στο 1,6 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση του Δήμου Καβάλας για τα σκουπίδια το 2021!

Πάντως Μουριάδη, αν νομίζεις ότι η ντόλτσε βίτα που κάνεις στην Αθήνα κάθε σαββατοκύριακο θα μας αποπροσανατολίσει από το προχθεσινό θέμα της εισφοράς του Δήμου Καβάλας στον περιφερειακό φορέα διαχείρισης σκουπιδιών ΔΙΑΑΜΑΘ, είσαι πολύ γελασμένος. Το εξαφάνισες το θέμα από τις πρωϊνές “σφυρίχτρες”, αλλά από εμάς δεν μπορείς να το εξαφανίσεις.

Ο τρισμέγιστος Δήμαρχός μας δήλωσε ευθαρσώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την ανακύκλωση δεν πρόκειται να την πάμε στο 20% για να δούμε μειώσεις στα δημοτικά τέλη. Θα την πάμε λέει άμα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε τα οργανικά απόβλητα (τα αποφάγια δηλ. και τα φλούδια από φρούτα και λαχανικά) και βάλουμε τον καφέ κάδο στο σύστημα ανακύκλωσης!

Μετά βέβαια συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε τον εξοπλισμό, τα απορριμματοφόρα και τη μονάδα επεξεργασίας των οργανικών, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά χρόνια ακόμη!

Εύστοχα ο Μάκης Παπαδόπουλος του απάντησε του Μουριάδη ότι “εδώ δεν ασχολείσαι με την ανακύκλωση σε χαρτί – χαρτόνι που το έχεις έτοιμο υποτίθεται το σύστημα, θα περιμένουμε πότε θα βάλεις τους καφέ κάδους και πότε θα στηθεί άλλο σύστημα;” Άιντε, άιντε, τα έχει εντελώς χαμένα ο άνθρωπος…

Συμπέρασμα: θα καλούμαστε εμείς οι δημότες να πληρώνουμε συνέχεια νέες αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, επειδή ο Δήμαρχος Καβάλας έχει φαντασιοπληξίες και δεν υποστηρίζει την ανακύκλωση που γίνεται αυτή τη στιγμή αλλά προσδοκά μία λύση που θα λειτουργήσει σε πολλά χρόνια, αν λειτουργήσει.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αποκάλυψε προχθές ότι η ίδια η διοίκηση του Δήμου υπονομεύει την ανακύκλωση σε χαρτί – χαρτόνι, αφού πήρε τους κάδους από τα εμπορικά καταστήματα, που βγάζουν μεγάλες ποσότητες, στα σχολεία που βγάζουν πολύ μικρές ποσότητες σε χαρτί – χαρτόνι.

Το άλλο δε το πουλέν ο Σταυρίδης ξέχασε τρομάρα του να ενημερώσει τα σχολεία για το πώς θα χρησιμοποιούν τον γαλάζιο κάδο με κίτρινο καπάκι και πάνε τα παιδιά και ρίχνουν σκουπίδια, πλαστικά και αλουμίνια στον κάδο που είναι μόνο για χαρτί! Για τέτοια φοβερή οργάνωση μιλάμε…

Και καταλήγει ο Μάκης: “πώς είναι δυνατόν η διοίκηση με τέτοια ανοργανωσιά και τέτοια αδιαφορία να πετύχει αύξηση στην ανακύκλωση και μείωση στα δημοτικά τέλη;” Άντε να πεις ότι έχει άδικο ο Μάκης τώρα…

Ό,τι και να λέμε όμως εμείς, Μουριάδης – Τσανάκα – Βαγγέλης Παππάς μια χαρά ψήφισαν την αυξημένη εισφορά του Δήμου στη ΔΙΑΑΜΑΘ, χαρίζοντάς μας άλλη μια χρονιά αυξημένων δημοτικών τελών…

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα