Πήγαινε για μαλλί και έμεινε με τον Χρυσαυγίτη

@ Σιγά, σιγά και μετά από 16 μήνες κατάλαβαν οι αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις ότι ήταν χαμένος χρόνος να προσπαθούν να προχωρήσουν με τον Μουριάδη σε μια υγιή συνεργασία για το καλό του δήμου όπως συνήθιζαν να λένε.
@ Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδα που ήταν τόσο πυκνά σε πολιτική δράση δημιούργησαν νέα δεδομένα. Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με ένα δημοτικό συμβούλιο που έδειξε ότι δεν είναι τίποτε δεδομένο και δεν κλείνει τίποτε αν δεν το θέλουν και κάποιοι άλλοι εκτός από τους πρωταγωνιστές.
@ Το θέμα λοιπόν που αναδείχθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ήταν οι δηλώσεις Βασιλικού υποστήριξης του Κουφοντίνα και αν πρέπει ή όχι να διατηρηθεί το όνομα του στην προμετωπίδα της δημοτικής βιβλιοθήκης. Από αυτή τη συνεδρίαση είχε προηγηθεί η συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον δήμαρχο από την οποία απουσίαζε ο Βέρρος και ο Ξανθόπουλος. Σε αυτή τη συνάντηση συμφωνήθηκε με μια δήλωση του δημάρχου στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας καταγγελθούν οι δηλώσεις Βασιλικού και έτσι να κλείσει το θέμα για να μη συνεχιστεί όπως κάποιοι αποφάνθηκαν ο διχασμός του κόσμου.
@ Φυσικά δεν πέτυχαν αυτό για το οποίο προσπάθησαν να κλείσουν αγνοώντας όλους αυτούς που ήταν απέναντι στην απρέπεια του Βασιλικού. Μπορεί η δήλωση που έγινε καταγγέλλοντας τη στήριξη του Κουφοντίνα στον Βασιλικό να ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων όμως το θέμα δεν έκλεισε αντίθετα πυροδοτήθηκε την επόμενη μέρα.
@ Τι έγινε λοιπόν την περασμένη Τρίτη; Δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία όμως δεν είχε μόνο την προφορική δήλωση «Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας καταδικάζει τις δηλώσεις Βασίλη Βασιλικού ως ατυχείς πολιτικές δηλώσεις» αλλά προστέθηκε και μια ακόμη παράγραφος που έλεγε, «Δεν τίθεται θέμα μετονομασίας της δημοτικής βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός». @ Αυτή η δεύτερη παράγραφος πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την Τσανάκα και κάποιους άλλους αφού κάτι τέτοιο δεν είχαν αποφασίσει και όπως μου αποκάλυψε η πρώην δήμαρχος παραδέχθηκε ο Μουριάδης ότι με δική του εντολή μπήκε μαζί με την άλλη. Φυσικά δεν επρόκειτο για μια εκ παραδρομής αμέλεια αλλά για μια συνειδητή πράξη από μέρους του δημάρχου αφού προσδοκούσε αν δεν υπήρχε μέσα σε 14 μέρες κάποια ένσταση να μη μπορεί μετά κανένας δήμαρχος να πειράξει το όνομα της δημοτικής βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός».
@ Αλλοίωση απόφασης που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αλλά όσο και αν τους τα έλεγα κάποιοι συνέχιζαν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη. Αυτό όμως που παρατηρήθηκε ήταν ότι η Τσανάκα για πρώτη φορά ίσως τόσο έντονα συγκρούσθηκε με τον Μουριάδη απαιτώντας να αφαιρεθεί η δεύτερη παράγραφος για την ονομασία της δημοτικής βιβλιοθήκης.
@ Από αυτό το σημείο ξεκινά και η κατρακύλα των σχέσεων του Μουριάδη με την αντιπολίτευση την οποία προσπάθησε να αποφύγει με τον προσφιλή του τρόπο ο Μουριάδης καλώντας τους σε μια ακόμη σύσκεψη αρχηγών με διάφορα θέματα έχοντας κατ΄ αρχάς τη συναίνεση τους εκτός από του Βέρρου και του Ξανθόπουλου αρχικά.
@ Όμως ο Μουριάδης ως αυτοκαταστροφικός που είναι βρήκε την εβδομάδα που πήγαινε σε δεύτερο μασάζ των υπολοίπων να ανακοινώσει το όνομα του Γιάννη Προμούσα ως αντιδημάρχου οικονομικών και να ρίξει την καρδάρα.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα