Ποιος ευθύνεται που η ΒΙΚΡΕ έμεινε πάνω από μια εβδομάδα ανοιχτή μετά το πρώτο κρούσμα; Γιατί αντέδρασε καθυστερημένα ο ΕΟΔΥ και ο ιδιοκτήτης;

Η περίπτωση της ΒΙΚΡΕ είναι ένα δείγμα των χαλαρών αντανακλαστικών τόσο του ΕΟΔΥ όσο και των ιδιοκτητών της επιχείρισης που δεν εκτίμησαν σωστά σο πρώτο κρούσμα και προσπάθησαν μειώνοντας τη σημασία του να κρατήσουν το εργοστάσιο επεξεργασία κρέατος ανοιχτό. Είναι σαφές ότι μετά από αρκετές μέρες και ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μεγάλωνε μόλις την περασμένη Παρασκευή αποφασίσθηκε να κλείσει το εργοστάσιο ώστε να γίνει η προβλεπόμενη απολύμανση. Ήταν όμως αργά. Τα κρούσματα ξέφυγαν φτάνοντας αρχικά στα 24 χωρίς να υπολογίσει κανείς και τα συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων που βγήκαν θετικά όπως ο σύζυγος αλλά και δύο ανήλικα παιδιά που οι γονείς του ήταν θετικοί.
Δεν είναι δυνατόν να το γνώριζαν στον ΕΟΔΥ αλλά και στην διοίκηση του εργοστασίου ότι από το πρώτο κρούσμα έπρεπε να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες προστασία των υπολοίπων εργαζομένων και η επιχείρηση να συνέχιζε να δουλεύει χωρίς να συμβαίνει τίποτε και μάλιστα να εργάζεται και τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να αποκρύψει όπως λέγεται την παραγωγή προϊόντων ακόμη και μια μέρα πριν το κλείσιμο της!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα