Πρόταση Ξανθόπουλου για έρανο προκειμένου να πληρωθεί το κέτερινγκ της περσινής ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου

Κάποιο plan B (!) έχει για τον Δήμο Καβάλας ο Θόδωρος Μουριάδης… αλλά δεν το λέει!

Για τις μετακινήσεις εργαζομένων που λέγεται ότι θα γίνουν, τόσο ο Μάκης Παπαδόπουλος όσο και ο Άρης Βέρρος ρώτησαν τον δήμαρχο αν θα γίνουν και ποιος ο λόγος να γίνουν αυτές οι μετακινήσεις…

Ξεκινώντας την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Καβάλας ευχήθηκε καλή χρονιά μια και ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές συνεδριάσεις και ανακοίνωσε ότι με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη δεσμεύθηκε ότι θα αδειάσει η δομή του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Περιγιάλι.

Υπενθύμισε ότι έχει ψηφιστεί η πράξη υποκειμένων στο σχέδιο Περιγιαλίου και σύντομα από το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν έργα για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή, περιορίζοντας τις βλάβες που ταλαιπωρούν, με την δημιουργία υποδομών ύδρευσης.

Παράλληλα είπε ότι, θα γίνει νέος δρόμος στην συνοικία και θα είναι μια καλή αρχή.

Για τα σχολεία οι καθαρίστριες πιάνουν δουλειά και όλα θα είναι έτοιμα με τα νέα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν.

Παράλληλα εκτελούνται εργασίες στα κτήρια για να παραδοθούν στην ώρα τους.

Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι δημότες να δηλώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», ρώτησε τον δήμαρχο κύριο Μουριάδη αν τελικά θα φύγει η δομή φιλοξενίας σε ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλους του χρόνου και αν ο υπουργός δεσμεύθηκε για κάτι τέτοιο.

Παράλληλα ρώτησε γιατί ο δήμος Καβάλας είναι από τους τελευταίους σε αριθμό καθαριστριών πλήρους απασχόλησης.

Ο Θόδωρος Μουριάδης ανέφερε ότι δεν δεσμεύθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης ότι θα αδειάσει η δομή τέλος του χρόνου και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

Για τις καθαρίστριες ο δήμαρχος και πάλι έριξε το μπαλάκι στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, η οποία είναι υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση, αλλά υπάρχει και ένα plan B όχι μόνο σε αυτό αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνουν αλλαγές και μετακινήσεις σε υπαλλήλους του Δήμου Καβάλας.

Ο Ηλίας Καλανταρίδης ανέφερε ότι σχετικά με το θέμα των καθαριστριών έχει μπερδευτεί με τα όσα έχουν αναφερθεί και για το plan B θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

Στη συνέχεια ο Μάκης Παπαδόπουλος στα προ ημερησίας ανέφερε σχετικά με την ΔΙΑΑΜΑΘ, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος τι συμβαίνει τι ακριβώς ζητά και η ερώτηση είναι πόσα θα πληρώσουμε για το 2021 και αν θα έχουμε μειώσεις στα δημοτικά τέλη.

Επίσης θα πρέπει να μας αναφέρει γιατί προχώρησε σε αλλαγές στους εργαζόμενους στις κοινωνικές επιχειρήσεις και τι εννοεί ότι θα προχωρήσει σε δεύτερο πλάνο;

Ο Βαγγέλης Παππάς ζήτησε να προχωρήσει η άδεια τέλεσης αγώνων στο μπάσκετ γιατί αν δεν γίνει στην ώρα του θα ξεφτιλιστούμε πανελληνίως!

Ο Άρης Βέρρος ρώτησε τον δήμαρχο, αν την επόμενη Δευτέρα στις 14 Σεπτέμβρη ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να παραδώσει τα σχολεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ακόμη δεν έχουν πάει στους εκπαιδευτικούς.

Κύριε Μουριάδη είπε ο κύριος Βέρρος σχετικά με τις 102 καθαρίστριες αν αυτός ο αριθμός είναι ικανός να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες για καθαρά και ασφαλή σχολεία.

Αναφέρθηκε και στην προμήθεια μασκών για τους μαθητές και αν αυτές θα βρίσκονται στα σχολεία με το πρώτο κουδούνι.

Παράλληλα ρώτησε τον Κυριάκο Σταυρίδη, αντιδήμαρχο Καθαριότητας αν η υπηρεσία του θα παραδώσει έτοιμα σχολεία καθαρά με τον ανάλογο περιβάλλοντα χώρους.

Για τις μετακινήσεις εργαζομένων που λέγεται ότι θα γίνουν, ο Άρης Βέρρος ρώτησε αν θα γίνουν και ποιος ο λόγος να γίνουν αυτές οι μετακινήσεις…

Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην Επιτροπή Μετανάστευσης η οποία ακόμη δεν έχει συσταθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί την κοινωνία της Καβάλας.

Ο Χρήστος Ποτόλιας ρώτησε και αναρωτήθηκε, αν τα σχολεία που θα ανοίξουν θα έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα εξασφαλίσουν την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο πιέζοντας να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να κάνει αυτά τα οποία πρέπει και χωρίς εκπτώσεις.

Ο κύριος Ποτόλιας έθεσε το ζήτημα των μέτρων που πήρε το δημοτικό συμβούλιο για τα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών που η Αποκεντρωμένη γύρισε πίσω την απόφαση και μένει να μάθουμε τι κάνει ο Δήμος, μια και ζητά από τους επαγγελματίες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μηταράκη θυμίζοντας προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ο δήμαρχος τότε είχε αναφέρει δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη ότι μέχρι τέλος του 2020 θα είχε αδειάσει η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ασημακοπούλου και αν τελικά στάλθηκε από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας ένα business plan στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το σκέφτεται ο δήμαρχος για τον εν λόγω χώρο.

Ο κύριος Ξανθόπουλος ανέφερε στον Θόδωρο Μουριάδη για την απουσία ενδιαφέροντος των υποδομών του Δήμου Καβάλας στην Κοινότητα Αμυγδαλεώνα, αν και υπάρχει ένας άνθρωπος που ποτίζει το γκαζόν ενός γηπέδου που έχει εγκαταλείψει ακαδημία ποδοσφαίρου την ίδια ώρα που ζητά η δημοτική αρχή να μπει τάξη με ρολόγια στα δίκτυα άρδευσης!

Ο Νίκος Ξανθόπουλος έθεσε ερώτημα αν μετά από ένα χρόνο ο Δήμος Καβάλας πλήρωσε το κέτερινγκ της ορκωμοσίας Αύγουστο του 2019!

Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει η δημοτική αρχή να τον πληρώσει ο κύριος Ξανθόπουλος πρότεινε να βάλουν ρεφενέ οι δημοτικοί σύμβουλοι για να πληρώσουν τον επαγγελματία γιατί είναι ντροπή!

Η Μαρία Φρατζεσκάκη για τις σχολικές καθαρίστριες ανέφερε ότι οι αίθουσες που δηλωνόταν δεν περιλάμβαναν τις βοηθητικές όπως είναι τα γυμναστήρια, εργαστήρια κ.λ.π. και γι’ αυτό δημιουργήθηκε το πρόβλημα που η προηγούμενη διοίκηση το έλυνε!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα