Ψέμματα και αλήθειες για την υπόθεση του Βιοτεχνικού πάρκου Καβάλας, μια υπόθεση που μάλλον δεν θα κλείσει ποτέ

Στην χθεσινή ραδιοφωνική εκπομπή μας φιλοξενήσαμε τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Δικηγόρο, κ. Χρήστο Γάκη, για να συζητήσουμε το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας, το οποίο τελευταία ο κ. Αντωνιάδης υπόσχεται να κάνει ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Καβάλα.
Ο Γάκης Χρήστος με τη ιδιότητα και του δικηγόρου, μας ανέπτυξε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΒΙΟ.ΠΑ, λέγοντας μας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι έτσι όπως είναι σήμερα η κατάσταση, δεν θα συμβούλευε κάποιον πελάτη του να επενδύσει εκεί.
Τα πράγματα λοιπόν είναι τελείως διαφορετικά από όσο θέλουν να μας τα παρουσιάσουν ο κ. Αντωνιάδης με τους κ. Δέμπα και Μουριάδη.
Καταρχάς ο κ. Αντωνιάδης ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ όταν η επιχείρηση έλαβε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 400.000 Ευρώ, το οποίο δεν πληρώθηκε ποτέ, και ουσιαστικά οδήγησε στην οικονομική καταστροφή του ΒΙΟ.ΠΑ. Μου τόνισε ο κ. Γάκης.
Προφανώς ο κ. Αντωνιάδης ξέχασε ότι ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ εκείνη την περίοδο, και συνεπώς είναι ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την κατάσταση ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΒΙΟ.ΠΑ.
Προφανώς ο κ. Αντωνιάδης ξέχασε ότι ο ίδιος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΙΟ.ΠΑ, είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Καβάλας γιατί με τις ενέργειες και τις παραλήψεις τους αφενός μεν χρέωσαν το ΒΙΟ.ΠΑ με ένα δάνειο το οποίο σήμερα, μαζί με τους τόκους, υπερβαίνει τις 500.000 Ευρώ, αφετέρου δε, δεν φρόντισαν ποτέ για την αξιοποίηση του, ώστε σήμερα να δραστηριοποιούνται εκεί επιχειρήσεις που θα έφερναν την πολυπόθητη ανάπτυξη.
Προφανώς ο κ. Αντωνιάδης πιστεύει ότι επειδή ο ίδιος τα ξέχασε όλα αυτά, θα τα ξεχάσουμε και εμείς αλλά και η κοινωνία της Καβάλας. Δυστυχώς όμως το παρελθόν του είναι εδώ για να αποδείξει ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Αντωνιάδης υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ελπίζοντας να παραπλανήσει ξανά την κοινωνία της Καβάλας.
Το ΒΙΟ.ΠΑ λοιπόν χρωστάει περισσότερα από 500.000 ευρώ στην Εθνική τράπεζα, η οποία έχει εκδώσει και δικαστική απόφαση σε βάρος του, η οποία είναι αμετάκλητη, πράγμα που σημαίνει πως η Εθνική Τράπεζα μπορεί, οποιαδήποτε στιγμή, να κατασχέσει κάθε περιουσιακό στοιχείο του ΒΙΟ.ΠΑ, ενώ μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κηρύξει το ΒΙΟ.ΠΑ σε πτώχευση.
Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο ΒΙΟ.ΠΑ, ώστε να εξοφληθεί το δάνειο αυτό, διότι ο νόμος απαγορεύει να γίνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την εξόφληση χρεών. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να γίνει μόνο για κάποια επένδυση, η οποία όμως θα έχει ήδη σχεδιαστεί. Συνεπώς είναι ψέματα ότι θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ρυθμιστεί το δάνειο στην Εθνική τράπεζα.
Πέραν όλων των παραπάνω, σημειώνουμε ότι το ΒΙΟ.ΠΑ έχει οφειλές και προς τους εργαζόμενους του, οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ χρωστάει χρήματα και στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επίσης το ΒΙΟ.ΠΑ δεν μπορεί να μεταβιβάσει κανένα ακίνητο του σε υποψήφιο επενδυτή. Για νομικούς λόγους τα οικόπεδα του ΒΙΟ.ΠΑ δεν μπορούν να μεταβιβαστούν σε κανέναν, για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια.
Πιστεύει κανείς πως θα έρθει κάποιος να επενδύσει χρήματα σε ένα ακίνητο το οποίο δεν θα του ανήκει. Θα κατασκευάσει δηλαδή κάποιος μία επιχείρηση σε ένα οικόπεδο που δεν θα είναι δικό του και θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να έρθει η Εθνική Τράπεζα και να το κατασχέσει.
Κάποιοι μάλλον μας κοροϊδεύουν και μάλιστα χοντρά. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα