Σας μιλά η Ζωή Δικαίου, είμαστε σε πόλεμο

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό, νέο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό υπογραμμίζοντας ότι επέλεξε να μας ενημερώνει προσωπικά «μιλώντας πάντοτε τη γλώσσα της αλήθειας» για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων και τα σχέδια που χαράσσονται για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού.
«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία» είπε ο πρωθυπουργός και μας κάλεσε να τηρούμε τα «πρωτοφανή για καιρό ειρήνης μέτρα» που νωρίτερα από ότι σε άλλες χώρες επέβαλλε η κυβέρνηση. «Το μεγαλύτερο όπλο κατά του κορωνοϊού παραμένει, πάντως, η καθημερινή μας στάση. Και, καθώς ο ιός μεταδίδεται με την επικοινωνία, αυτήν ακριβώς οφείλουμε να προσαρμόσουμε» τόνισε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός που προειδοποίησε για νέα μέτρα περιορισμού των επαφών.
Ιστορική απόφαση ήταν η ανακοίνωση που έκανε μέσω twitter στις 10:43 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός όταν ανακοίνωσε την αναστολή κάθε λειτουργίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να βάλει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» μετά την ανιστόρητη απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να περιοριστεί σε Κυριακάτικες «λιτές λειτουργίες» και σε ελαφρούς περιορισμούς παρά την τραγικότητα της κατάστασης παγκοσμίως, λόγω του κοροναϊού. Η αντίδραση του πρωθυπουργού που διαμήνυσε «οι εκκλησίες θα παραμείνουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» βρήκε σύμφωνους τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά επικρότησαν την απόφαση του πρωθυπουργού.
Τη διαφορετική του στάση γνωστοποίησε με ανακοίνωση ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, Παΐσιος, μητρόπολης που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Ο μητροπολίτης που είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου ανακοίνωσε την αναστολή των Ιερών Ακολουθιών της Σαρακοστής και των Χαιρετισμών της Παναγίας λόγω του κορωνοϊού! Η απόφαση ανακοινώνεται «μετά πόνου ψυχής» ανάφερε ο μητροπολίτης και ζήτησε από τους πιστούς να γίνει σεβαστή τονίζοντας όμως ότι «η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν παίρνει απουσίες έχει ελευθερία παρουσίας».
Την αναστολή όλων καθημερινών λατρευτικών τελετών έως τις 3 Απριλίου ανακοίνωσε και η Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία! «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ενθαρρύνει και προτρέπει τους πιστούς να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα από τα σπίτια τους ή να τα παρακολουθήσουν από το Ραδιόφωνο της Αναστάσεως, τη σελίδα στο facebook και την διαδικτυακή πύλη της Αρχιεπισκοπής» αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου με προκαθήμενο τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο που είναι ομότιμος καθηγητής του Eθνικού και Kαποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθηνών και Επίτιμο Mέλος της Aκαδημίας Aθηνών ! Υπάρχουν και φωτισμένοι Ιεράρχες!
Το 112, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «ξαναχτύπησε» χθες βράδυ, λίγα λεπτά μετά τις 20:00, τρομάζοντας αυτή τη φορά λιγότερο τους παραλήπτες του μηνύματος . Είμαστε πια ενήμεροι για την τηλεφωνική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μας προειδοποιεί για επικείμενους κινδύνους. Μέσω του μηνύματος μας υπενθύμισαν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι πρέπει να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις μετακινήσεις και τις επαφές προκειμένου να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού. Ας πειθαρχήσουμε!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα