Στο ίδιο έργο θεατές με τους κατατρεγμένους των 1.400 ευρώ

@ Το έπαιξαν το έργο του κατατρεγμένου εργάτη σε σενάριο Σύριζα με πρωταγωνιστή τον Νίκο και σκηνοθέτιδα την Τάνια.
@ Κλάψαμε τόσο που ούτε στις ταινίες με τον Ξανθόπουλο και την Μάρθα Βούρτζη δεν ρίξαμε δάκρυ κορόμηλο για το δράμα των 135 που νομίζουν ότι τους ανατέθηκε από την κοινωνία να παριστάνουν τους κέρβερους των εργατικών δικαιωμάτων.
@ Και αφού έκαναν μια επίσκεψη αστραπή στην Αθήνα για να ενημερώσουν τα κόμματα για την σε βάρος τους αδικία έτσι όπως αυτοί την εννοούν γύρισαν για να πέσουν πάλι στην μάχη με τον κορυφαίο πολιτικό- δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη που δεν ξέρει βασικά πράγματα ούτε του προβλήματος των 135 με το εργοστάσιο αλλά έτσι ήτανε και ως δημοσιογράφος πρόχειρος και γλύφτης του Σύριζα. Βέβαια δεν του έπεσε και άσχημα έκανε καριέρα.
@ Για ένα πράγμα όμως απορώ. Πως είναι δυνατόν να μιλάνε πάλι για τα ίδια και τα ίδια. «Η εταιρεία επαναλαμβάνοντας παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος εκβιάζει 135 εργαζόμενους με απολύσεις, για να τους μεταφέρει σε εταιρείες “φαντάσματα” με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα.
Η τακτική αυτή είναι μία ακόμα κραυγαλέα περίπτωση αξιοποίησης του κλίματος γενικευμένης αυθαιρεσίας και παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα Λιπάσματα Καβάλας είναι μία εταιρεία με τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για τη χώρα ενώ η ομαλή λειτουργία της έχει κρίσιμο περιβαλλοντικό αντίκτυπο».
@ Είναι δυνατόν η ΕΛΦΕ να κάνει κάτι παράνομο όταν μόνιμα είναι κάτω από το μικροσκόπιο πολιτικών και εργαζομένων. Είναι δυνατόν να ρισκάρει να παρανομήσει όταν έχει με το μέρος της τον νόμο; Και τους νόμους τους έφτιαξαν αυτοί στους οποίους απευθύνθηκαν όταν κατέβηκαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των 135.
@ Γιατί μπορεί ο Τάκης, ο Κώστας και ο Γιώργος να μη ξέρουν τι ψήφισαν τα χρόνια της κοινοβουλευτικής θητείας τους στην βουλή αλλά οι νόμοι είναι σαφείς. Δεν απαγορεύεται σε οποιονδήποτε επιχειρηματία να ιδρύει και μια και δύο και χίλιες δεκαδύο εταιρείες. Επίσης δεν απαγορεύεται να δανείζει τους εργαζόμενους της μια εταιρεία όταν η ίδια δεν έχει να τους δώσει εργασία σε μια άλλη που μπορεί να τους απασχολήσει.
@ Όλα αυτά τα επισημαίνω για ακόμη μια φορά γιατί δεν μπορούν κάποιοι να κλαψουρίζουν γιατί τους προσφέρουν εργασία των 1.400 ευρώ όταν από έξω από το εργοστάσιο υπάρχουν χιλιάδες που τους μακαρίζουν για την τύχη τους. Και η τύχη έχει μαλλιά και μπορείς να την πιάσεις όσο βλέπεις το πρόσωπο της αλλά φαλακρή όταν το γυρίζει και την δεις από πίσω.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα