Τα πρωτοπαλίκαρα της νεολαίας Μουριάδη έπιασαν δουλειά και άρχισαν τις επιθέσεις σε επικεφαλής

“Νέο όργανο αντιπολίτευσης” στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης δημιουργήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του νεοσύστατου Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, που προετοιμαζόταν εδώ και καιρό από την ομάδα νέων ΔΙΑΛΟΓΟΣ, που πρόσκειται φανατικά υπέρ του Μουριάδη. Φρόντισαν να στήσουν έτσι τον κανονισμό που ψηφίστηκε προχθες, με σκοπό να αποκλείσουν τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και να προετοιμάσουν μέχρι το 2023 τη “νεολαία Μουριάδη”.
Η δημιουργία νεολαίας Μουριάδη είναι ο δεύτερος στόχος της ομάδας ΔΙΑΛΟΓΟΣ και όλα είναι σχεδιασμένα ώστε να τον πετύχει μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας. Η παρουσία εξάλλου του Παναγιώτη Μουμτσάκη, γιου του αντιδημάρχου Απόστολου Μουμτσάκη, που είναι πρόεδρος της ομάδας ΔΙΑΛΟΓΟΣ, και η εμμονή του να μην έχουν εκπροσώπους οι άλλες παρατάξεις δείχνουν καθαρά τον στόχο. Η “μούφα” ανεξαρτησία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων ήταν το πρόσχημα για να έχει τον απόλυτο έλεγχο ο Μουριάδης.
Υπάρχουν φυσικά τα “πρωτοπαλίκαρα” όλου αυτού του εγχειρήματος και έχουν δείξει τις προθέσεις τους. Παναγιώτης Μουμτσάκης και Σπύρος Κατσικαρώνης κάνουν εδώ και πολύ καιρό αρνητικά και ειρωνικά σχόλια σε δημοτικές παρατάξεις και επικεφαλής. Πολλές φορές στόχος ειρωνικών σχολίων και η Τσανάκα και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Προχθεσινός στόχος της επίθεσής τους ο Ποτόλιας.
Γράφει ο Παναγιώτης Μουμτσάκης, γιος αντιδημάρχου, εναντίον του Ποτόλια: «Λατρεύω όταν 60χρονοι γνωρίζουν καλύτερα τα συμφέροντα των νέων ανθρώπων. Μου θυμίζει ημερίδες που αποκλειστικά άντρες συζητούν για την ισότητα και το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Χειραγώγηση κ. Ποτόλια συμβαίνει όταν κατεβάζουν οι δημοτικές παρατάξεις νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια τους και τους χρησιμοποιούν ως γλάστρες. Όχι όταν νεοι πολίτες προσπαθούν να χτίσουν ένα όργανο διαβούλευσης της νεολαίας. Ωστόσο δεν περίμενα κατι διαφορετικό από τον φορέα που εκπροσωπείτε. Παρηκμασμένοι και απαρχαιωμένοι χωρίς ίχνος δημιουργικότητας συνεχίζετε να ετεροκαθοριζεστε από αυτά που φέρνουν οι άλλοι προς ψήφιση. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω τις προτάσεις σας πάνω στις πολιτικές Νεολαίας. Καλή συνέχεια».
Συμπληρώνει ο Σπύρος Κατσικαρώνης εναντίον του Ποτόλια: «Όταν μια πρόταση έχει περάσει απο δημόσια διαβούλευση, όταν αρκετοί νεανικοι φορείς συμφωνούν, καλό θα ήταν να ερωτηθούν κάποιοι αν τελικά στέκονται με την πλειοψηφία (με τον λαό δηλαδή) ή στέκονται πολιτευόμενοι στα δικά τους συμφέροντα. Καλό θα ήταν να ρωτήσουν αν θέλουν μια διασπασμένη νεολαία ή ικανή να ορθώσει τη φωνή της. Κρίμα γιατί στρέφεστε εναντίον των μαθητών λυκείων που θα έχουν λόγο για πρώτη φορά, του νέου εκπρόσωπο των ΑμεΑ που θα έχει εκπροσωπήσει για πρώτη φορά και φυσικά όλων των υπολοίπων νέων που προβλέπεται στο νέο κανονισμό».
“Βαρίδια” αποκάλεσε ο Παναγιώτης Μουμτσάκης (επαναλαμβάνω γιος του αντιδημάρχου του Μουριάδη) τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την πρόταση του Μάκη Παπαδόπουλου να υπάρχουν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο νεολαίας, προκαλώντας το ξέσπασμα του Νίκου Μουρτασάγα και της πλευράς Βέρρου, αλλά και του Νίκου Ξανθόπουλου. Αυτό και μόνο αρκεί για να μας δείξει πόση θρασύτητα κρύβουν οι δύο νεαροί, που είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσουν με τα καμώματά τους από δω και πέρα.
Ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μιχαηλίδης, ο εμπνευστής της προσπάθειας να στηθεί η νεολαία Μουριάδη, υπονόησε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ότι το δημοτικό συμβούλιο νεολαίας θα κάνει κριτική στις απόψεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Περίφημα. Εκτός από τις δημοσιογραφικές “σφυρίχτρες” του Μουριάδη, τώρα θα έχουμε και τη νεολαία Μουριάδη να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση…
“Χουντικής αντίληψης” ο αποκλεισμός των δημοτικών παρατάξεων από το δημοτικό συμβούλιο νέων. Μου θυμίζει την άποψη της Απριλιανής Χούντας που έκανε πραξικόπημα και κατέλυσε τη δημοκρατία με το επιχείρημα ότι τα κόμματα ήταν διεφθαρμένα και οι πολιτικοί είχαν φέρει σε αδιέξοδο τη χώρα, οπότε επενέβη ο στρατός για να μας σώσει.
Για απαντήστε μου λοιπόν εσείς τα πρωτοπαλίκαρα της νεολαίας Μουριάδη: αν ένας νέος θέλει να ασχοληθεί με τις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα κατέβει μόνος του υποψήφιος; Δε θα πρέπει να ενταχθεί σε μία παράταξη; Πώς λοιπόν θα ενταχθεί σε μία παράταξη, αν το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας διδάσκει μίσος και απέχθεια ενάντια στις δημοτικές παρατάξεις;
Ο Μουριάδης είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα για τη δημοκρατία στην Καβάλα. Το μίσος του για τον διάλογο, την αντιπαράθεση, την κριτική, τη διαφορετική άποψη έχει πλέον γίνει ψύχωση που μας απειλεί όλους…

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα