Θα το κάνουμε όπως στον Καραβόμυλο, ΤΕΛΟΣ η ανοχή!

Η συγκέντρωση την οποία πήρε πάνω του ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του Δήμου Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, ήταν πετυχημένη κόντρα σε αυτούς που αποφασίζουν για την τύχη της Καβάλας, με συμμετοχή όλων των ηλικιών, από όλη την πόλη και με ειρηνικά αντανακλαστικά διαμαρτυρίας.

Χθες απόγευμα Πέμπτης και πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και μεταναστών στο Ασημακοπούλου.

Παρουσία της αστυνομίας όχι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά ικανή να διαχειριστεί εφόσον χρειάζονταν (που δεν χρειάστηκε), εκτροχιασμούς.

Λίγα συνθήματα, αποφασιστικότητα και κυρίως ομοψυχία είχαν όσοι βρέθηκαν χθες εκεί στο πολύπαθο Περιγιάλι.

Κανείς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ακροδεξιούς, μια και υπήρχαν μάνες με παιδιά, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι αλλά κυρίως υπήρχαν θυμωμένοι.

Τόση ήταν η ανεκτικότητά τους που στη θέα δύο προσφυγόπουλων με μαντίλα που βγήκαν από το «στρατόπεδο» κατά την ώρα της διαμαρτυρίας, κρατώντας κινητά και καταγράφοντας την συγκέντρωση κάποιοι τους κάλεσαν μόνο να σταματήσουν την λήψη!

Στην ομιλία του ο Νίκος Ξανθόπουλος τους ανέφερε ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ξεπέρασε την ανοχή μας και επιτέλους ήρθε η ώρα να το …κάνουμε όπως ο Καραβόμυλος, που απέτρεψε την λειτουργία μονάδας ή δομής φιλοξενίας προσφύγων στον αστικό ιστό του σε παλιό στρατόπεδο.

Παράλληλα τόνισε ότι ήρθε η ώρα να γίνουν έργα στο Περιγιάλι, ο Δήμος Καβάλας να πάρει αυτό που του οφείλεται, επιτέλους να ξεκινήσει να αλλάζει η περιοχή όχι με κέντρα φιλοξενίας πρόσφύγων τα οποία διαρκώς διογκώνονται, αλλά με έργα ουσίας που θα αλλάξουν την εικόνα της υποβαθμισμένης συνοικίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, άκουσαν το ψήφισμα το οποίο τους διαβάστηκε και απηχεί τις θέσεις του ψηφίσματος των 11 Πολιτιστικών Συλλόγων της Καβάλας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο δια βοής επικύρωσαν.

Παράλληλα έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για 10 λεπτά της ώρας ενώ ορισμένοι εκτόξευσαν συνθήματα και ερωτήματα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην είσοδο του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, όπου μέσα σε αυτό και ανάμεσα στους φιλοξενούμενους (κάπου 450 σήμερα) επικρατούσε ηρεμία και προβληματισμός!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα

Εβδόμη Ημέρα