Θα βγάλουν τον όνομα του Βασιλικού από την δημοτική βιβλιοθήκη;

@ «Ένας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.
Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.
Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».
@ Την παραπάνω δήλωση έκανε ο «δικός» μας Βασίλης Βασιλικός υποστηρίζοντας τα δικαιώματα ενός ένδεκα φορές δολοφόνου που όταν εκτελούσε τα θύματα του δεν τους αναγνώριζε κανένα δικαίωμα να υπερασπιστούν και εκείνα επί ίσοις όροις τον εαυτό τους.
@ Τον Κουφοντίνα βρήκε ο Βασιλικός να υπερασπιστεί και φυσικά σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Όμως εγώ θα κάνω φόκους σε ένα άλλο θέμα που μας αφορά ως Καβαλιώτες. Το όνομα του Βασίλη Βασιλικού δόθηκε επί δημαρχίας Σιμιτσή στην δημοτική μας βιβλιοθήκη και ήταν μια κίνηση του τότε δημάρχου να ονοματοδοτήσει κτήρια της Καβάλας με προσωπικότητες εν ζωή του αθλητισμού και του πολιτισμού πιστεύοντας ότι έτσι αναβάθμιζε την δική του πολιτική εικόνα.
@ Τότε λοιπόν είχα τονίσει όχι μόνο στις περιπτώσεις των δύο αθλητικών χώρων του πρώην εθνικού και κλειστού της Καλαμίτσας που ο Σιμιτσής είχε δώσει τα ονόματα της Καραγιάννη και της Δήμογλου αλλά και στην περίπτωση της δημοτικής βιβλιοθήκης το όνομα του Βασιλικού ότι δεν είναι ορθό να δίδονται τα ονόματα εν ζωή ατόμων που είχαν μια επιτυχία στη ζωής τους γιατί μπορεί στην πορεία τους με τις πράξεις τους να ακύρωναν γι΄ αυτό που ο κόσμος τους είχε επιβραβεύσει. Ο τότε δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής δεν άκουγε περιτριγυρισμένος από τους αυλοκόλακές του να μην τον αφήνουν να ακούσει την γλώσσα της λογικής και ήταν ένας από τους λόγους που είχα βρεθεί απέναντι του στη συνέχεια.
@ Όμως η ζωή απέδειξε ότι είχα δίκαιο και ο Σιμιτσής λάθος για την περίπτωση του Βασιλικού που έδωσε το όνομα του στην δημοτική βιβλιοθήκη. Τώρα βέβαια κάποιοι λένε αυτά που έλεγα πριν από δέκα χρόνια.
@ Είναι περίεργος να δω την αντίδραση του σημερινού δημάρχου που και αυτός τότε ως δημοτικός σύμβουλος είναι ψηφίσει στο μετονομαστεί η δημοτική βιβλιοθήκη σε Βασίλης Βασιλικός και περιμένω επίσης και την αντίδραση των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα