Θράσος Σιμιτσή με επιστολή που ζητούσε να μάθει στοιχεία των επιχειρήσεων! Για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Καβάλας για το πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στις πληγείσες από τον κορωνοϊό επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου κρατώντας τις αποστάσεις και τους υγειονομικούς όρους.

Η απουσία στελεχών της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ήταν εμφανής και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιστολή του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος με επιστολή του ουσιαστικά ανέφερε ότι δεν ήταν σκόπιμη η παρουσία του στην σύσκεψη αυτή, ενώ παράλληλα ζητούσε στοιχεία επιχειρήσεων για να τα χρησιμοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δεμπας ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά την δυσαρέσκεια του για την απουσία του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου αλλά και του αντιπεριφερειαρχη ΠΕ Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, «κάτι το οποίο θα αναφερθεί και στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ο κ. Δεμπας!

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης, ξενοδόχοι Θάσου, Δράμας και Ξάνθης, επαγγελματίες της Νέας Ηρακλείτσας, Νέας Περάμου, Ακτής Οφρυνίου και Κεραμωτής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Χριστόδουλος Τοψίδης, ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και εκπρόσωπος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.

Παρόντες ήταν η περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Θάσου Μαρία Πολυμέρου η οποία σε δηλώσεις της είπε ότι: «Κατηγορήθηκα για αντιπολίτευση, με όσα είπα για το πρόγραμμα, αλλά τελικά όπως φαίνεται είπα όλη την αλήθεια».

Οι επαγγελματίες της Ν. Περάμου έκαναν λόγο για πτώση τζίρου της τάξεως του 80% στα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το πρόγραμμα έχει αστοχίες αναφέρει ο εκπρόσωπος επαγγελματιών Κεραμωτής Χρήστος Χατζηγερακούδης, ενώ οι εκπρόσωποι της Θάσου μίλησαν για Βατερλώ του τουρισμού και αδιέξοδο από την χρηματοδότηση με το πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ!

Ο Άγγελος Καλλίας που είναι εκτός από πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας και μέλος του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, συμμετείχε στην σύσκεψη στο Επιμελητηρίου Καβάλας, στην οποία όπως λέει ο ίδιος συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα «Μέτιου»: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι ένα ένα πρόγραμμα στο οποίο η περιφέρεια επέλεξε να διαφοροποιήσει τους όρους του προγράμματος από τις υπόλοιπες περιφέρειες, δημιουργώντας ανισότητες και αδικίες μεταξύ επιχειρήσεων.

Θα πρέπει άμεσα μεταξύ άλλων να αλλάξουν:

Η Υποχρέωση ασφαλιστικής ενημερότητας
Η Υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας
Να τεθεί ως βασικό Κριτήριο η πτώση τζίρου
Η Ένταξη εποχικών επιχειρήσεων
Η Αύξηση του ποσού επιδότησης».
Ακολούθησε ψήφισμα από τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για το πρόγραμμα μή επιστρεπτέας προκαταβολής!

Όλοι ζητούν επανεξέταση του προγράμματος και αναγνώριση της κατάστασης και της ζημιάς, ενώ επιμένουν σε ένα νέο πρόγραμμα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η απουσία Σιμιτσή και η επιστολή του

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής με επιστολή του που έστειλε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας χωρίς να εξηγεί τους λόγους της απουσίας του, ζητά να του κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους και στοιχεία από τα οποία να προκύπτει, ο τζίρος των επιχειρήσεων της Καβάλας τα τελευταία τρία χρόνια (2018, 2019, 2020) και ο αριθμός των απασχολουμένων ανά επιχείρηση!

Κι αυτά τα στοιχεία αφού διερευνηθούν να του αποσταλούν για να τα χρησιμοποιήσει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα