Θυμήθηκε πάλι της ακτή την Καλαμίτσας ο Μουριάδης και ταξιδεύει πάλι για την Αθήνα

Η Περιμετρική δεν έχει πάρει την σφραγίδα του ώριμου έργου, θα γίνει η δημοπράτηση της προμελέτης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, άρα το έργο θα αργήσει πολλά χρόνια. Ζήσε Μάη μου και ο επόμενος δήμαρχος θα το φροντίσει είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θ. Μουριάδης

Μια και χθες το βράδυ είχαμε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Καβάλας, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος, απηύθυνε ευχές και ύμνους προς το Σώμα, ενώ στην συνέχεια ευλόγησε και άφησε να κόψουν οι δημοτικοί σύμβουλοι την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.

Ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο έλευσης του Πάππα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Καβάλα, μια είδηση που συζητείται ευρύτατα και τόνισε ότι αν γίνει τελικά κάτι τέτοιο θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή.

Τελικά το πιο σίγουρο είναι ότι τον Σεπτέμβριο θα επισκεφθούν την περιοχή μας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο συνέδριο θρησκευτικού περιεχομένου για τον Απόστολο Παύλο, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο μητροπολίτης Στέφανος.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα εκτεθούν σε μόνιμη έκθεση οι βυζαντινές εικόνες που συνέλλεξε με κόπο και προσπάθεια ο μακαριστός μητροπολίτης Προκόπιος, ενώ ετοιμάζεται και η έκδοση ενός τόμου με εγκυκλίους και κείμενα του, που καλύπτουν τα 40 χρόνια της ποιμαντορίας του.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας το φλουρί έπεσε στην παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» στον Μάκη Παπαδόπουλο και στα πιτάκια στον Γιώργο Μιχαηλίδη της παράταξης του Θεόδωρου Μουριάδη.

Η συνεδρίαση γεμάτη με ερωτήσεις!

Ακολούθησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ευχές από τον πρόεδρο Κώστα Πεφάνη ευχόμενος να αφήσουμε πίσω τα δυσάρεστα και με στόχο την συνεργασία και σύμπνοια, παρά τις αντιρρήσεις.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για το ταξίδι του στην Αθήνα όπου είδε τον κύριο Λιβάνιο για το πρόγραμμα Φιλόδημος 2 και Φιλόδημος 3. Τα έργα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Καβάλας είναι σοβαρά και καίρια. Παράλληλα τόνισε για τις νέες καταστάσεις έργων.

Μια ακόμη συνάντηση αφορούσε το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, ώστε να στεγαστεί σε κατάλληλες αίθουσες, σε ένα νέο χώρο, υπάρχει ένα οικόπεδο για να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης της σχολικής μονάδας.

Μια Τρίτη συνάντηση είχε θέμα την ανακύκλωση ώστε να προχωρήσει όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στην Περιφέρεια.

Πάλι στην Αθήνα είπε ότι θα πάει ο δήμαρχος για να διεκδικήσει από την ΕΤΑΔ την Ακτή της Καλαμίτσας.

Στα εκτός ημερησίας η Δήμητρα Τσανάκα αναφέρθηκε στο θέμα της επένδυσης στην περιοχή της Άσπρης Άμμου, με περιπέτειες ώστε να προσφύγει η Δημωφέλεια στα αρμόδια όργανα. Η κυρία Τσανάκα ήθελε να ακούσει την άποψη του δημάρχου Καβάλας για το τι σκέπτεται να κάνει για την ανάπτυξη της περιοχής εκείνης.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε (μετά από πολλές προσπάθειες, μια και πάλι τα μικρόφωνα είχαν πρόβλημα) στο θέμα της οδού Κομνηνών με την κεραία, ώστε να μην κλείσει η περιοχή του Αγίου Ιωάννου. Το δεύτερο θέμα αφορούσε την αμφιδρόμηση του δρόμου στο Κάτω Νοσοκομείο η οποία καθυστερεί και τόνισε ότι αν δεν υιοθετηθεί καλό θα είναι να ξέρουμε τι σκέφτεται η διοίκηση να κάνει.

Παράλληλα ρώτησε για το αν θα γίνει φέτος το Kavala Air Sea Show μια και πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε και είναι σημαντικό σαν γεγονός για την Καβάλα.

Ο Βαγγέλης Παππάς αναφέρθηκε στο ζήτημα της σύνδεσης του Δήμου με εμπλοκή για επαναλειτουργία, όπως είπε, της διάστασης διοργάνωσης ενός πακέτου, για την ανάδειξη της ιστορικότητας της περιοχής των Φιλίππων με multimedia.

Ρώτησε επίσης αν υπάρχει κάποια κινητικότητα στην Περιμετρική, στο Ασημακοπούλου και σε άλλα θέματα που μένουν στάσιμα όπως και στο Περιγιάλι!

Ο Άρης Βέρρος αναρωτήθηκε τι σκέφτεται η Δημοτική Αρχή για τα ακίνητα του Δήμου όπως το Φυτώριο στο Χαλκερό που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και 12 χρόνια και την αξιοποίηση του Κάτω Νοσοκομείου!

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ειρήνη δοκιμάζεται και στην περιοχή μας, αλλά και στον πόλεμο μεταξύ των παρατάξεων που γίνεται στα ραδιόφωνα που τίποτε δεν έχει να προσθέσει στον δημόσιο διάλογο, αλλά και ποια είναι η θέση του Δήμου στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, που θα βάλει τον ιδιώτη στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Ο Δημήτρης Βογιατζής ανέφερε ότι θα πρέπει να δούμε και τα Εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και η προκλητική στάση της Τουρκίας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πολύ καλή πρόταση του μητροπολίτη για τους Φιλίππους που πρέπει να αξιοποιηθεί για τον θρησκευτικό τουρισμό.

Ο κύριος Βογιατζής ανέφερε μεταφέροντας μια καταγγελία γονέα ότι σε νηπιαγωγείο της Καβάλας δεν υπήρχε θέρμανση και τα παιδιά έκαναν μάθημα με τα μπουφάν.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος απαντώντας στον Χρήστο Ποτόλια του είπε ότι δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων, αλλά διαφορετικές προτάσεις και οπτικές γωνίες, μπροστά στην υποχρηματοδότηση των Δήμων και τα προβλήματα με την λειτουργία του θεσμού.

Ο κύριος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο αν είναι ευχαριστημένος ο δήμαρχος από την λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου και τις επιλογές του, για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών, το ΔΗΠΕΘΕ όπου συζητάμε για τον προϋπολογισμό του χωρίς την παρουσία του προέδρου του, το ότι δεν είχε πετρέλαιο το σχολείο των Κρηνίδων κ.λ.π.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου αναφέρθηκε στα πλευρικά διόδια και αν γνωρίζει ο Δήμος τι θα γίνει με την κατασκευή τους, με τους επαγγελματίες στην ανατολική πλευρά να υφίστανται ζημιά στην πελατεία τους και αν κάνετε κάποιες επαφές με την Εγνατία Οδό όπως και για τα μετωπικά διόδια.

Η κυρία Ιωσηφίδου αναρωτήθηκε γιατί δεν φέρατε κύριε δήμαρχε και την παραίτηση Κελίδη και τι έχει συμβεί με το θέμα αυτό και αν θα αντικατασταθεί.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης για κοπή πίτας στο Παληό, χωρίς να ενημερωθεί η αντιπολίτευση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην σύμβαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με την Εγνατία Οδό για την πεσμένη γέφυρα και τι ακριβώς συμβαίνει με την διαδικασία αυτή και τι ακριβώς θα μελετηθεί! Επιπροσθέτως ζήτησε ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών για άλλα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα, όπως το κομπόστ Κρηνίδων, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο κ.λ.π.

Ο Σωτήρης Παπαδόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τα φαναράκια της δράσης της Action Team και για την μελέτη του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Νίκος Μαυρίδης ζήτησε από τον δήμαρχο να μάθει για το ποσό της γνωστής υπεξαίρεσης από την Σχολική Επιτροπή, γιατί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήξερε ότι το ποσό είναι 70.000 ευρώ και δεν είναι κάπου στις 260.000 ευρώ; Το χεράκι μπήκε στο μέλι είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαυρίδης και τελικά όποιο και να είναι το ποσό η υπεξαίρεση έγινε!

Ο Κώστας Κουνάκος αναφέρθηκε στην προσβασιμότητα των παιδιών στα σχολεία, αλλά και οι διαβάσεις των πεζών είναι σε άθλια κατάσταση και εξαφανισμένες.

Ο Γιώργος Γουνελάς αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του δήμου, αλλά τόνισε ότι στον προϋπολογισμό είναι όλες οι δαπάνες μειωμένες και μάλιστα προκλητικά, ενώ παράλληλα αυξάνετε τα δημοτικά τέλη. Όλα αυτά δεν βοηθούν τους Καβαλιώτες πολίτες όταν τους αφαιρείτε πόρους και αυξάνετε την συνεισφορά των δημοτών μας.

Ο Θέμης Καλπακίδης ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με τα έργα στον κάμπο των Φιλίππων, μετά την κακοκαιρία με τις πλημμύρες στα χωριά και η αποκατάσταση δεν γίνεται. Παράλληλα ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με τα αδέσποτα στην περιοχή των Φιλίππων, που εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα επιθετικότητας σε κατοίκους της περιοχής.

Οι απαντήσεις του δημάρχου

Σε απάντηση των ερωτήσεων ο δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα της επένδυσης της Άσπρης Άμμου θα συνεχιστεί.

Η Κομνηνών και η κεραία δεν έχει πρόβλημα και θα μπει σκαλωσιά στο πεζοδρόμιο, οπότε δεν κλείνει ο δρόμος.

Για την αμφιδρόμηση του Κάτω Νοσοκομείου αναζητείται μηχανικός που να υπογράψει την μελέτη αυτή και να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο που να καλύπτει τους μηχανικούς για να μην έχουμε πρόβλημα με την έλευση των φορτηγών και τα 4 μέτρα του δρόμου.

To Kavala Air Sea Show ο δήμος μπορεί να δώσει μόνο 40.000 ευρώ όσα δίνει και η Περιφέρεια. Το τζάμπα έχει πεθάνει …είπε χαρακτηριστικά.

Συμφώνησε με τον Βαγγέλη Παππά για την λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου της Μητρόπολης στην Λυδία μια και ο μητροπολίτης δεν είναι κολημμένος!

Η Περιμετρική δεν έχει πάρει την σφραγίδα του ώριμου έργου, αλλά θα γίνει η δημοπράτηση της προμελέτης από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, άρα το έργο θα αργήσει πολλά χρόνια. Ζήσε Μάη μου και ο επόμενος δήμαρχος θα το φροντίσει είπε χαρακτηριστικά.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα