Τι έμεινε από τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων στην Καβάλα

Άσχετα από το χθεσινό αποτέλεσμα των εκλογών αυτό που εμένα μου έμεινε από όλη την προεκλογική περίοδο ήταν μια σούπα χωρίς αλάτι και πιπέρι.
@ Οι εκλογές δεν μας έκαναν σοφότερους ούτε πιο έξυπνους αλλά ούτε και αισιόδοξους για το μέλλον.
Το παιχνίδι παίχτηκε σε κεντρικό επίπεδο και μέσα από τα social media και τα πρωινάδικα με την κάθε κουτσομπόλα τηλεπαρουσιάστρια που όμως είχε το κοινό με τις νοικοκυρές που χρειαζόταν οι αρχηγοί.
@ Ούτε η Καβάλα φυσικά διέφερε από το γενικό κανόνα και είναι ζήτημα αν κανείς ένοιωσε τις προεκλογικές δονήσεις άλλων εποχών όταν οι αρχηγοί των κομμάτων γέμιζαν την κεντρική πλατεία και οι Καβαλιώτες συμμετείχαν μαζικά.
@ Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις ήταν μερικές ξεπέτες για σας, ήρθα με είδατε και ψηφίστε με.
@ Αυτοί που ανέλαβαν τον ρόλο να διαφωτίσουν τους ψηφοφόρους ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές που ελάχιστοι κατάφεραν να μιλήσουν για τα προβλήματα του τόπου όταν οι περισσότεροι περιορίστηκαν στο να ανεβάζουν φωτογραφίες τους στο fb χωρίς κείμενο έτσι για να συνηθίσουν οι ψηφοφόροι τις φάτσες τους.
@ Οι πρωινές καλημέρες μέσα από το fb, με λουλούδια και διάφορα τσιτάτα ήταν ένας από τους τρόπους επικοινωνίας κάποιων υποψηφίων που πίστεψαν ότι έτσι μπορούσαν να συγκινήσουν τους ψηφοφόρους προκειμένου να τους ψηφίσουν.
@ Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπήρχε ένας Παναγιωτόπουλος που έκανε την διαφορά και ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα με ψήφους. Εκεί που το παιχνίδι είχε γίνει σκληρό ήταν μεταξύ του Λαζαρίδη και του Πασχαλίδη αφού η δεύτερη θέση εξασφάλιζε κοινοβουλευτική παρουσία στις επόμενες ολομέλειες της βουλής.
@ Την οργάνωση του κόμματος της ΝΔ που περίμενε κανείς ότι θα ήταν ιδιαίτερα έντονη δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο από ένα προεκλογικό περίπτερο στην παραλία και την παρουσία των μελών τις νομαρχιακής στις ομιλίες των υποψηφίων. Δεν εκδόθηκε ούτε ένα δελτίο τύπου ενισχυτικό με τις θέσεις του κόμματος στον αγώνα των υποψηφίων και γενικά ήταν μια από τις χειρότερες προεκλογικές εκστρατείες.
@ Απλά έπαιξαν με την δυναμική του κόμματος και όρισαν κάποιους εκλογικούς αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα.
@ Με όλους τους υποψηφίους φιλήθηκαν στην αρχή της κάθε κεντρικής τους ομιλίας και έφτιαξαν εικόνες υποκρισίας αφού αρνητικά χτύπησαν στα μάτια των ψηφοφόρων. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιοι Ιούδες που φιλούσαν τους υποψηφίους το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου τους
κατηγορούσαν στην αγορά της Καβάλας.
@ Οι τρεις γυναίκες του ψηφοδελτίου της ΝΔ έκαναν ότι μπορούσαν καλύτερο αλλά δεν πρόσθεσαν το κάτι άλλο εκτός από την Δεληκάρη που ήρθε και μιλήσε για πράγματα όμως που ήταν εκτός μιας προεκλογικής ατζέντας. Η προσπάθεια της Χατζηκωνσταντίνου ήταν τόση που μπορεί να την ξεχώρισε αλλά δεν έφτασε για να περάσει στην πρώτη τριάδα των προτιμήσεων των ψηφοφόρων της ΝΔ. Η
Ειρήνη Βρανά άπειρη από προεκλογικούς αγώνες έχασε πολύτιμο έδαφος μέχρι να καταλάβει πως παίζεται το προεκλογικό παιχνίδι και έτσι περιορίστηκε σε μια τυπική παρουσία.
@ Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Ελευθεριάδου έκανε παιχνίδι μόνη της αφού μπήκε στον προεκλογικό αγώνα με την κεκτημένη ταχύτητα της τετράχρονης κοινοβουλευτικής της παρουσίας.
@ Χειρίστηκε τα παραδοσιακά αλλά και τα σύγχρονα μέσα μαζικής ενημέρωσης επαγγελματικά όταν οι συνυποψήφιοι της ακόμη δεν ήξερα τι είναι το Τικ- Τοκ.
@ Βέβαια στηρίχθηκε και στις δυνάμεις των απολυμένων των πετρελαίων περισσότερο από τους
απολυμένους της ΒΦΛ και αυτό φάνηκε στο τραπέζι που έκανε το περασμένο Σάββατο στους συνεργάτες
της μεταξύ των οποίων ήταν ο Βαγγέλης Παππάς και ο Μανώλης Κελαιδάκης.
@ Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης για ακόμη μια φορά δεν κατάλαβε τους καιρούς και έκανε ένα προεκλογικό αγώνα τύπου 2014 που χωρίς να πει τίποτε έγινε βουλευτής. Η Αθηνά Παναγιωτίδου
προτίμησε να κάνει ένα προεκλογικό αγώνα όπως αυτή το είχε στο μυαλό της μέσα από τις ομάδες του fb
που την είχαν στηρίξει το 2019 και την είχαν έφεραν στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ
αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν φτάνει μόνο αυτό ήταν πολύ αργά, Ο Φιλήμων Ξουλόγης δεν έκανε τίποτε
το ιδιαίτερο όπως η Μιρλή και ο Καρασσαβόγλου.
@ Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ δύο ήταν οι μονομάχοι. Ο παλιός Δημήτρης Παπουτσής και ο νέος
Λεωνίδας Παππάς. Ο πρώτος ξεκίνησε ένα προεκλογικό αγώνα έτσι όπως τον ήξερε από το παρελθόν και αναγκάσθηκε να τον αλλάξει όταν είδε ότι ο προεκλογικός αγώνας του Λεωνίδα Παππά ήταν προσαρμοσμένος σε πιο σύγχρονες επικοινωνιακές μεθόδους.
@ Ο Λεωνίδας Παππάς είναι γεγονός ότι δεν τσιγκουνεύτηκε τίποτε και έκανε ένα δαπανηρό προεκλογικό αγώνα αφού εκτός του δήμου Καβάλας έπρεπε να γίνει αποδεκτός και από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στις άλλες τρεις επαρχίες.

@ Εκτός των δύο Παπουτσή και Παππά οι υπόλοιποι έκαναν χαμηλές προεκλογικές καμπάνιες εστιάζοντας περισσότερο στις παρουσιάσεις του μέσω του fb.
@ Από τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεχώρισε κανείς και απλά βρέθηκαν εντός των ψηφοδελτίων τους από την ανάγκη να παρουσιάσουν κάτι προεκλογικά ως κόμματα.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα