Τι λέει η αποκεντρωμένη και τι μεταφράζει ο Μουμτσάκης για το κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία

Προφανώς ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης ερμηνεύει όπως τον βολεύει την απόφαση της αποκεντρωμένη σχετικά με τον κανονισμό στάθμευσης στην Παναγία. Στις 13 Οκτωβρίου η αποκεντρωμένη ανεβάζει στην “Διαύγεια” την απόφασή της με τον οποία ζητά “Οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του θέματος να είναι σύμφωνες με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμανσης εκτέλεσης έργων, οι διαβάσεις, οι πινακίδες, οι θέσεις τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, η απόσταση μεταξύ τους, ο φωτισμός, η διαμόρφωση των λωρίδων κλπ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων”.
@ Αυτά είναι μερικά από αυτά που θέλει η αποκεντρωμένη προφανώς με νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με κυκλοφοριακή μελέτη σύμφωνα με ότι προβλέπει ο νόμος και σίγουρα όχι από κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου.
@ Επίσης αυτό που καταλαβαίνει κανείς από την απόφαση της αποκεντρωμένης είναι ότι δεν απαγορεύει τη στάθμευση οχημάτων εκτός αυτών που διαμένουν στην συνοικία της Παναγίας. Δεν αναφέρει την έκδοση καρτών και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να απαγορεύσει το δήμος να σταθμεύει
όποιος θέλει. Άλλωστε υπάρχουν πολλά παραδείγματα σε πόλεις της Ελλάδας που τέτοιου τύπου απαγορεύσεις έχουν κηρυχθεί άκυρες από τα δικαστήρια.
@ Ο τρόπος λοιπόν που πάνε για ακόμη φορά να περάσουν πράγματα από την διοίκηση του δήμου με τη συμμετοχή και μερικών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης θα φέρει πάλι αναγούλες και θα βγουν οι διοικούντες να κατηγορούν αυτούς που ζητούν να τηρηθούν οι νόμοι.
@ Δεν ξέρω πως μπορεί να βγάλει απόφαση έγκρισης η αποκεντρωμένη όταν έχει απορρίψει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χωρίς να παρθεί νέα απόφαση; Έλα ντε.
@ Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν καλυφθεί οι τεμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στην Θεοδώρου Πουλίδου και απαγορεύουν τη στάθμευση των αυτοκινήτων πλην των μόνιμων κατοίκων.
@ Μέχρι χθες δεν έχει απαντήσει ο Θόδωρος Μουριάδης στους δύο εμπορικούς συλλόγους της Καβάλας και των Κρηνίδων τι από τις προτάσεις που του έκαναν για το στολισμό των δύο πόλεων για τα Χριστούγεννα θα υιοθετήσει. Προφανώς λόγω του ταξιδιού του δημάρχου στην Αθήνα για την χειροτονία του Παύλου Κίτσου πήγε πίσω η απάντηση του.
@ Τώρα πότε θα τους ενημερώσει δεν το γνωρίζω αλλά τα Χριστούγεννα φτάνουν και ακόμη δεν ακούσαμε τι πρόκειται να κάνουν από τον δήμο. Φοβάμαι ότι δεν προλαβαίνουν να κάνουν και πολλά πράγματα όπως να φέρουν κάποιον γνωστό καλλιτέχνη αφού αυτή την εποχή οι αμοιβές τους έχουν ανέβει στα ύψη.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα