Τώρα θα περάσουμε από το ταμείο να πληρώσουμε για τις επιλογές μας

Δύο πράγματα κατάλαβα από τη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα σε τηλεοπτικό σταθμό της Καβάλας ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιάννης Προμούσας. Πρώτον, από την νέα χρονιά θα πληρώσουμε αυξημένα δημοτικά τέλη και δεύτερον το παγοδρόμιο θα το πληρώσει ο δήμος δηλαδή όλα
τα έξοδα σε ρεύμα, νερό τα λοιπά.
@ Για την αύξηση των δημοτικών τελών το γνώριζα εδώ και πολλούς μήνες ότι αν εκλεγεί πάλι ο Μουριάδης θα έκανε αυξήσεις. Για το θέμα του Παγοδρομίου προφανώς προσπαθούν να μας πουν από τον δήμο ότι χωρίς αυτό δεν θα γεννηθεί για την Καβάλας ο Χριστός. Έτσι έχουν βάλει όλους στην λογική για να μας θυμηθεί ο Χριστός και νάρθει και σε μας, προϋπόθεση είναι να πληρώσει ο δήμος τα λειτουργικά έξοδα που θα αγγίξουν τις 20.000 ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει το Παγοδρόμιο.
@ Νομίζω ότι το ίδιο αίτημα πρέπει να καταθέσει μαζικά και ο εμπορικός σύλλογος προς το δήμο και να ζητήσει το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν να το πληρώνει ο δήμος γιατί έτσι όπως πάει δεν θα δουν ούτε αυτοί τα Χριστούγεννα.
@ Χθες η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καβάλας Φωτεινή Κόγια μου είπε ραδιοφωνικά ότι η σύμβαση με τον δήμο τρέχει από το τέλος Νοεμβρίου και όχι όπως έχει γραφτεί στην εισήγηση από 29 Δεκεμβρίου όπως την είπε ο επιχειρηματίας που διαχειρίζεται το Παγοδρόμιο.
@ Έχει καταλήξει ο νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης στο ποίους θα κάνει αντιπεριφερειάρχες. Το θέμα είναι αν μέσα σε αυτούς θα είναι ο Μαρκόπουλος και ο Ιωσηφίδης από την Καβάλα. Νομίζω ότι δεν μπαίνει τέτοιο θέμα αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.
@ Θα πάνε σε κινητοποιήσεις ακούω οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ μεταξύ αυτών και της ΔΕΥΑ Καβάλας διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία μιας ενιαίας περιφερειακής επιχείρησης σύμφωνα με τον νέο νόμο.
Θα διαμαρτυρηθούν λένε γιατί με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο να περάσει σε χέρια
ιδιωτών το νερό. Φυσικά δεν είναι αυτός ο λόγος αλλά ότι θα χάσουν την βόλεψη τους και θα χάσουν τις
διοικητικές καλά αμειβόμενες θέσεις τους στην επιχείριση.
@ Από τώρα πιστεύω ότι θα πρέπει να ζητήσει ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης η περιφερειακή έδρα των ΔΕΥΑ να εδρεύει στην Καβάλα και όχι στην Κομοτηνή. Ας πάρουμε και εμείς κάτι επιτέλους.
@ Το τυράκι για να συμφωνήσουν να συγχωνευτούν οι ΔΕΥΑ είναι “Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών βρίσκεται η «τακτοποίηση» οφειλών πολλών δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες χρωστούν γενναία ποσά
στη ΔΕΗ ή σε άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε προμηθευτές. Αρχικά η πρόταση της κυβέρνησης ήταν να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι της χώρας με ποσό ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ και να δεχθούν την συγχώνευση των 371 δημοτικών φορέων ύδρευσης και αποχέτευσης (124 δημοτικές εταιρείες και 147 τμήματα δήμων) σε συνολικά 15 επιχειρήσεις”.
@ Όπως σας είχα ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παγγαίου θα ορκισθούν στις 11.30 το πρωί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του αμφιθεάτρου Φρίξου Παπαχριστίδη.
@ Χθες ένας μεγάλος γερανός βρέθηκε στην κεντρική πλατεία για τρίτη φορά για να τοποθετήσει τα Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Την πρώτη φορά αυτά που έβαλα ήταν καμμένα, την δεύτερη τα έβαλαν περιμετρικά και χθες προσπάθησαν επιτέλους να τα βάλουν σωστά γιατί μεθαύριο θα τα ανάψουν και επισήμως.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα