Τζάμπα έργο η μονοδρόμηση της Βενιζέλου- Ακόμη και τα Αστικά πηγαίνουν σημειωτόν!

Μιλάμε για το έργο Σιμιτσή – Μουριάδη ενταγμένο στην γνωστή βιοκλιματική αναβάθμιση του τετραγώνου Δαγκλή – Βενιζέλου – Φάληρο.

Η μονοδρόμηση της Βενιζέλου που θα έδινε ανάσα στην πόλη και ιδιαίτερα στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της Καβάλας και θα ισορροπούσε τις θερμοκρασίες χειμώνα – καλοκαίρι.

Τελικά το έργο έγινε με δεκάδες ενστάσεις και προβλήματα ενώ δεν επιτέλεσε τον σκοπό του, δηλαδή δεν έδωσε ανάσα στο κυκλοφοριακό της πόλης καθώς ο φόρτος των οχημάτων που δέχεται σε συνδυασμό με το φίγδην μίγδην της καθημερινότητες αποτελεί πλέον πονοκέφαλο ακόμη και για τις δημόσιες συγκοινωνίες όπως είναι τα Αστικά Λεωφορεία και τα Ταξί!

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Γιάννη Χαλεπιάδη ο οποίος αναφέρει ότι τα αστικά δεινοπαθούν σε μια πολύπαθη και προβληματική Βενιζέλου με φορτοεκφορτώσεις και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πέραν αυτού υπάρχει και το πρόβλημα με την 7ης Μεραρχίας η οποία με τους φόρτους παρουσιάζει καθυστέρηση στην κίνηση των οχημάτων και πολύ περισσότερο των λαωφορείων μια και από τον δρόμο αυτόν διέρχονται φορτηγά, λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, τουριστικά λεωφορεία, τουρίστες και επισκέπτες συν και οι Καβαλιώτες που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους.

Βάλετε και εκτός αυτών και όσα οχήματα θέλουν να περάσουν την πόλη για να προλάβουν τα πλοία της γραμμής για το Βόρειο Αιγαίο και το φέρι για Θάσο και βγάλτε την εξίσωση.

Ουρές πουξεκινούν από το Φάληρο μέχρι το Σίγμα της Καβάλας που σε ώρες καύσωνα είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να πάθεις και υπερθερμία, μέσα όχημά σου!

Ο κύριος Χαλεπιάδης στις δηλώσεις του τα λέει λαικά και ξεκάθαρα. Διαμαρτύρεται ο κόσμος και το επιβατικό κοινό για τις καθυστερήσεις των λεωφορείων στα δρομολόγιά μας. Μα τι να τους πούμε ότι χαλάει η σειρά των δρομολογίων και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την εξυπηρέτησή τους.

Γιατί όταν το δρομολόγιο του Νοσοκομείου που είναι το πιο μεγάλο, έκανε 47-50 λεπτά όλο το γύρο και τώρα δεν φτάνει μία ώρα, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ένας συνδυασμός εμποδίων μέσα στην πόλη. Είναι στην 7ης Μεραρχίας, είναι στη Βενιζέλου, είναι στη στροφή στο παλιό Δικαστήριο, στην Κουντουριώτου. Η Βενιζέλου από τη Λέσχη μέχρι την Κουντουριώτου. Απροσπέλαστα. Παντού πηγαίνουμε σημειωτόν. Δεν υπάρχει βοήθεια από πουθενά. Μόνοι μας παλεύουμε με τα θηρία. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει αυτό, ας ελπίσουμε να περάσει ο Αύγουστος με το καλό και να δούμε τι θα κάνουμε. Έχουμε φτάσει σε μεγάλο χάλι.. Όποιος δεν κινείται μέσα στην πόλη δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια».

Και μην αρχίσουν οι δραστήριοι δημοτικοί αστυνομικοί μετά την δημοσίευση να πάνε και να καταγράψουνε τον κόσμο στην Βενιζέλου, γιατί θα πρέπει να ξέρουν ότι εκεί υπάρχουν τράπεζες και πελάτες μεγάλης ηλικίας που δεν μπορούν να παρκάρουν για παράδειγμα στην παραλία για να πάνε στην Εθνική και να κάνουν την δουλειά τους. Μάλιστα να σεβαστούν ότι η Βενιζέλου στην μονοδρόμησή της έχει θέσεις στάθμευσης μικρής διάρκειας χρόνο που θα πρέπει να σέβονται και με το βρίσκονται στην οδό, μην βγάλουν τα μπλοκάκια τους και ξεκινούν το μουτζούρωμα γιατί ο κόσμος βλέπει στην παρούσα φάση τα έργα τους γελάει. Αργότερα δεν ξέρουμε τις αντιδράσεις τους.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα