Ξέχασαν να διεκδικούν Μουριάδης, Παναγιωτόπουλος και Πασχαλίδης

Έχω ξεχάσει από πότε έχουμε ως Καβάλα να διεκδικήσουμε κάτι και το έχουμε πάρει από την κεντρική κρατική διοίκηση. Τις τελευταίες δεκαετίες ότι και αν ζητήσαμε, πήγαινε πίσω, ξεχνούσαν αυτοί που επιλέγαμε να διοικήσουν τον δήμο να επιμένουν να γίνουν αυτά που ζητάμε σαν τόπος.
@ Μια ριμάδα περιμετρική την παιδεύουμε εδώ και τρεις δεκαετίες και ακόμη ούτε την μελέτη της έχουμε συντάξει. Το λιμάνι “Φίλιππος Β ́” σέρνεται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και η κάθε μια μας υπόσχεται ότι θα το τελειώσει και εμείς την πιστεύουμε. Να θυμηθώ το περίφημο τραίνο που από μέρα
σε μέρα σφυρίζει αλλά δεν είδαμε ούτε ένα βαγόνι του ή ότι θα γινόταν ο περίφημος δρόμος Ε61 από την Δράμα που θα κατέληγε στο εμπορικό λιμάνι αλλά κάτι δήμαρχοι σαν τον Μουριάδη δήλωσαν ότι πάνω από το πτώμα του θα περνούσε ο δρόμος μέσα από το δάσος του Αγίου Σίλα.
@ Φυσικά τα στρατόπεδα στο Περιγιάλι ούτε με υπουργό δικό μας μπορέσαμε να τα πάρουμε γιατί και αυτός ήταν αδιάφορος και περίμενε από τον άλλο αδιάφορο τον Μουριάδη να του τα ζητήσει. Έτσι έμειναν στα αζήτητα προς δόξα της δομής η οποία θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμη αφού μέσα δουλεύουν Καβαλιώτες που δεν θέλουν να χαλάσουν τη συγκεκριμένη φωλιά.
@ Με λίγα λόγια δεν έχουμε εκείνους τους πολιτικούς που θα διεκδικήσουν και όσοι τολμούν να το κάνουν βρίσκουν μπροστά τοίχος από τους εσωτερικούς αρνητές της όποιας εξέλιξης.
@ Φαγώθηκε ο Μουριάδης να πάρει την ακτή της Καλαμίτσας και δεν μπόρεσε. Φοβάται ότι θα συνεχίσει να τη ζητάει από την ΕΤΑΔ ενώ είναι δική μας. Δεν μπορεί να το πει το καταλαβαίνω. Ας την αφήσει. Έχει όμως ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο μεγαλύτερο σε έκταση από αυτή της Καλαμίτσας που
θα μπορούσε με έργα να δημιουργήσει μια νέα ακτή ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε Καβαλιώτης όπως είναι όλη η παραλία από την ανατολική πλευρά της Καβάλας. Το γιατί κανείς δεν θέλει να επενδύσει σε αυτή την περιοχή δεν το καταλαβαίνω. Υπάρχει βέβαια μια προκατάληψη ότι η ανατολική πλευρά της Καβάλας είχε την σφραγίδα της υποβάθμισης και έριξαν όλοι οι εξουσιαστές το βάρος στην δυτική πλευρά της πόλης. Λέμε τώρα.
@ Με την άνοδο του τουρισμού που δεν έχει τέτοιες προκαταλήψεις καταλαβαίνει κανείς ότι η ανατολική πλευρά της πόλης θα μπορούσε να δώσει μια άλλη αναπτυξιακή προοπτική η οποία όμως τώρα σκοντάφτει πάνω στην δομή φιλοξενίας των μεταναστών.
@ Γι ́ αυτό γράφω και λέω ότι εγκλημάτησαν οι τότε τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ που έπεισαν την Τσανάκα να επιτρέψει να γίνει το κέντρο φιλοξενίας στου “Ασημακοπούλου”. Αυτό συνέβη γιατί βουλευτές και η δήμαρχος το 2016 δεν είχαν κανένα σχέδιο για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα