Λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του

Δεν γνωρίζω από που πηγάζει η βεβαιότητα ότι μια δικαστική διαμάχη θα έχει αίσιο τέλος για τον ίδιο μηνυτή την δήμαρχο ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν το γνωρίζω. Χθες με νέο δελτίο τύπου προκαλεί την προσφυγή στα δικαστήρια στην προσπάθεια του να δείξει ότι δεν αισθάνεται στριμωγμένος επιδιώκοντας μέσω μια τέτοια κίνηση από την Δήμητρα Τσανάκα πολιτικά οφέλη χωρίς να αναλογίζεται ότι μια καταδίκη του μπορεί να του δημιουργήσει ακόμη και προβλήματα στη συμμετοχή του στις εκλογές.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος με το νέο δελτίο τύπου του αποφεύγει τις συκοφαντικές λέξεις “Διαπλοκή” και “Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι” χρησιμοποιώντας εκφράσεις μη επιλήψιμες όπως “περίεργες” σχέσεις με την κοινοπραξία του ΤΑΡ.
Δικαίωμα του να πιστεύει ότι δεν έχει τίποτε να φοβάται αλλά να ξέρει ότι όποιος διαβαίνει τις δικαστικές πόρτες δεν γνωρίζει με τι αποφάσεις θα βγει.
Το δελτίο τύπου που χθες εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου έχει ως εξής: ““Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα”
για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους:

Στις 27 Ιουνίου, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε μετά από τις συλλήψεις δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πολιτών σχετικά με το ζήτημα του αγωγού ΤΑΡ, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα είχε δηλώσει σε πολύ υψηλούς τόνους εναντίον του ΤΑΡ: «Σήμερα είναι μια διαφορετική μέρα. Όχι μόνο τα έβαλαν με 2 ανήμπορους απεργούς πείνας, αλλά με όλη την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Όμως, θα γευτούν και τα αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε σε άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα που τους χρηματοδοτεί και θέτει προϋπόθεση τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Εμάς από σήμερα πρέπει να μας ξεγράψουν. Δεν αναγνωρίζω κανέναν TAP. Θα μιλήσουμε μόνο για αλλαγή της όδευσης, αφού πρώτα ζητήσουν συγνώμη από τους συλληφθέντες και από τον δήμο Καβάλας. Ας πρόσεχαν τη συμπεριφορά τους».

Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, η κ. Τσανάκα γνώριζε τα εξής:

– τη μεγάλη γεωπολιτική σημασία του αγωγού ΤΑΡ
– τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή της όδευσης
– την προϋπόθεση που έβαλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος να χρηματοδοτηθεί το έργο ύδρευσης και άρδευσης στη Δημ. Ενότητα Φιλίππων, εφόσον ο Δήμος δεχτεί την υφιστάμενη όδευση του αγωγού μέσα από τα Τενάγη των Φιλίππων
– την αρνητική για τον Δήμο μας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για μη-αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Τότε το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να βγει η Κοινοπραξία ΤΑΡ από εταίρος στην προγραμματική συμφωνία για το έργο ύδρευσης στη Δημ. Ενότητα Φιλίππων.

Μέχρι και τα γεγονότα των συλλήψεων, Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και τοπική κοινωνία ήταν σε κοινή γραμμή υπέρ της αλλαγής όδευσης του αγωγού από τα Τενάγη των Φιλίππων. Ή μήπως η Δήμαρχος δεν ήταν…;

Στις 26 Ιουλίου, έγινε η περίφημη σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Δημάρχου, εκπροσώπων της Κοινοπραξίας ΤΑΡ και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και την αποχώρηση των επικεφαλής, και ενώ η συνάντηση ήταν άκαρπη, η Δήμαρχος ανακοινώνει ξαφνικά ότι ο Δήμος Καβάλας δέχεται να περάσει ο αγωγός από την υφιστάμενη όδευση με αντάλλαγμα την υλοποίηση του έργου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων! Προχωρά δηλαδή σε μονομερή και “πραξικοπηματική” παραβίαση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στο “ξεπούλημα” του αγώνα των πολιτών που μέχρι τότε υποτίθεται ότι στήριζε.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Ιουλίου, η Δήμαρχος επισημοποίησε την αλλαγή στάσης και εισηγήθηκε να παραμείνει η Κοινοπραξία ΤΑΡ εταίρος της συμφωνίας για το έργο ύδρευσης. Εκείνη η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (18 θετικές – 16 αρνητικές ψήφοι), καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την εισήγηση της Δημάρχου, ο ένας μάλιστα ανεξαρτητοποιήθηκε.

Εμείς επιμένουμε να ζητάμε την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγή της όδευσης και ρωτάμε:

Γιατί η Δήμαρχος άλλαξε στάση; Γιατί το ΟΧΙ που λέγαμε όλοι μαζί στην υφιστάμενη όδευση το έκανε ΝΑΙ μόνη της, χωρίς να ρωτήσει κανέναν;

Η Δήμαρχος οφείλει να εξηγήσει στους δημότες τους λόγους για τους οποίους άλλαξε τόσο ξαφνικά στάση.

Το επιχείρημα ότι βγήκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εναντίον του Δήμου και αναγκάστηκε ο Δήμος να αλλάξει στάση δεν στέκει, γιατί η Δήμαρχος γνώριζε την απόφαση αυτή, όταν έβγαζε “πύρινο λόγο” εναντίον της Κοινοπραξίας του ΤΑΡ.

Η κ. Τσανάκα, αντί να απαντήσει και στα δικά μας ερωτήματα, μάς απειλεί ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη, επειδή τη συκοφαντούμε όταν μιλάμε για “περίεργες” σχέσεις με την Κοινοπραξία ΤΑΡ.

Επιλέγει μάλιστα να το κάνει την ημέρα όπου ανακοινώσαμε τους 50 πρώτους υποψηφίους της παράταξής μας για τις δημοτικές εκλογές, σαν μία κίνηση αντιπερισπασμού.

Είναι προφανές ότι η κ. Δήμητρα Τσανάκα βρίσκεται σε πανικό και αντιμετωπίζει πολλαπλά αδιέξοδα:

– 4 χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο
– η παράταξή της βρίσκεται σε διάλυση, με διαφοροποιήσεις, αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων
– βρίσκεται σε συνεχείς τριβές με δημότες.

Ίσως γι΄ αυτό τελικά αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση και απειλεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Αν λοιπόν η κ. Δήμητρα Τσανάκα προτιμά την δικαστική αντιπαράθεση από την πολιτική, εμείς πρόθυμα θα ανταποκριθούμε.

Ίσως ενώπιον των Δικαστηρίων να δοθεί η δυνατότητα:

– στην κ. Δήμητρα Τσανάκα να εξηγήσει τι ακριβώς συμφώνησε με την Κοινοπραξία του ΤΑΡ “πίσω από κλειστές πόρτες” και “πίσω από την πλάτη” των Καβαλιωτών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

– στον κ. Γιώργο Γραμμένο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να εξηγήσει τι εννοεί όταν μας κατηγορεί για “πολιτική αλητεία”, γιατί απειλεί ότι “ο Μάκης Παπαδόπουλος θα είναι σα να μην υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο” και ποια είναι “τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υποψηφιότητά του”.

– στην κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, Πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, να εξηγήσει και εκείνη “ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Παπαδόπουλος” και γιατί με αποκαλεί συκοφαντικά “Αρχιερέα της παραπλάνησης” και “Μέγα Μάγιστρο της διαπλοκής”.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ”
Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλα

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα