Ο Ζοπόγλου «εμετρήθει, εζυγίσθει και ευρέθη ελλιποβαρής»

@ Διάβασα την συνέντευξη του καλλιτεχνικού διευθυντή (τίτλο που τον χρησιμοποιεί χωρίς να προβλέπεται) Άλκης Ζοπόγλου σε σάιτ της Καβάλας και αναρωτήθηκα ποια ήταν η σκοπιμότητα αυτής της συνέντευξης τώρα. Προφανώς ο κ. Ζοπόγλου θέλει να λειάνει το έδαφος για το καλοκαίρι και να περάσει όσο τη δυνατόν κάτω από τα ραντάρ της κριτικής.
@ Ο Άλκης Ζοπόγλου στο τέλος της συνέντευξη του δήλωσε «Εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου, η διοργάνωση του Cosmopolis, δεν ζητάμε να μείνουμε στο «απυρόβλητο»· ζητάμε όμως μία «πολυτέλεια»: να μας δοθεί η ευκαιρία να κριθούμε από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Και αυτό το αποτέλεσμα, αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, δεν θα αργήσει να φανεί, να είστε σίγουροι…».
@ Προφανώς του κ. Ζοπόγλου του διαφεύγει ότι έχει διανύσει μέχρι σήμερα ένα χρόνο και παραπάνω από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του οργανωτή του φεστιβάλ «Κοσμόπολις» και γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα κρίθηκε και βρέθηκε ελλιπής. Ξέρω έπεσε ο άνθρωπος πάνω στην πανδημία και του ακυρώθηκαν κάποιες συναυλίες. Όμως και την πανδημία να μη είχαμε το όλο πρόγραμμα όπως είχε παρουσιαστεί και μέρος του εκτελέστηκε δεν έπεισε ότι ήταν κάτι ανατρεπτικό στην φιλοσοφία του «Κοσμόπολις» και απλά με κάποιες προσθήκες και αφαιρέσεις θέλησε ο Ζοπόγλου να σηματοδοτήσει την δική του εποχή στα καλλιτεχνικά πράγματα.
@ Γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα λοιπόν κρίνεται και κρίνεται όχι θετικά. Διότι έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του Γκόνη του φτωχού του μίζερου και της παρέας των δικών μας ανθρώπων που συμφωνούν με μια αισθητική όχι του λαμπερού αλλά του θολού.
@ Των πολιτικών συμφερόντων αφού είδαμε αρκετούς γόνους πολιτικών της Καβάλας να συμμετέχουν στο φεστιβάλ μπορεί καλώς αλλά όχι τόσο αξιοκρατικών επιλογών.
@ Όπως και νάχει ο Ζοπόγλου θέλει να πάρει στην αγκαλιά του και ο δήμαρχος του το έδωσε ότι καλλιτεχνικό πετάει πλην του ΔΗΠΕΘΕ και να το διευθύνει όπως αυτός νομίζει. Τα χρήματα υπάρχουν, δεν έρχονται άλλα και παίζουν μέσω τον ηλεκτρονικών μέσων για να δείξουν ότι έχουν απήχηση. Η μεγάλη θέση από τα social media όπως παρουσιάζεται δεν φέρνει λεφτά στο τόπο απλά κάνει γνωστό κάτι που όμως κανείς ή ελάχιστοι μπορεί να επισκεφτούν το τόπο που γίνεται. Όμως το φεστιβάλ «Κοσμόπολις» από την τέρψη και ψυχαγωγία των πολιτών θα έχει νόημα αν φέρει και τουρίστες του πολιτισμού και αυτούς δεν τους έχω δει αλλά εύχομαι να τους δω στο μέλλον.

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ. : ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 22

ΤΗΛ. : 2510222141

ΚΙΝ : 6948367220

 

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα