Όλοι σφύρισαν αδιάφορα Ξεκίνησαν μουτρωμένοι και αποκαμωμένοι από την μάχη της προηγούμενης βδομάδας!

Για την πρωτοβουλία του να στείλει επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να σταματήσουν να γίνονται μαθήματα στα σχολεία της Καβάλας ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα άλλα όλοι χθες σφύριζαν αδιάφορα και αναφέρθηκαν σε τετριμμένα θέματα τα οποία ουδεμία αξία είχαν για τους δημότες μας.

Για έναν τράκτορα ρώτησε η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και σε ποια κατάσταση βρίσκεται τον δήμαρχο Καβάλας.

Παράλληλα η πρώην δήμαρχος έκανε ερώτηση στον Λεωνίδα Παππά (ο οποίος δεν απαντούσε σαν να μην βρισκόταν στο πάνελ της συνεδρίασης), για δύο περιπτώσεις οικονομικά αδυνάμων Καβαλιωτών που ψάχνουν για δουλειά. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά και ζήτησε από την κυρία Τσανάκα να της αναφέρει τα ονόματα.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε μια οφειλή ατόμου της Λαϊκής Αγοράς Καβάλας και αν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποπληρωμή αυτών.

Για την νέα κατάσταση που ετοιμάζεται στις Λαϊκές Αγορές και αν θα γίνει μια διαβούλευση για το θέμα και μάλιστα δημόσια.

Ακόμη ρώτησε για τις εργαζόμενες στο Βοήθεια στο Σπίτι και πότε θα πληρωθούν μια και η απόφαση που λήφθηκε είναι παράνομη και πότε θα την ανακαλέσετε;

Μια ακόμη ερώτηση αφορούσε το πάρκνγκ Ροδόπη και ζήτησε ο κύριος Παπαδόπουλος από τον δήμαρχο να φανερώσει ποιο πρόσωπο έκλεισε το πάρκινγκ και πότε θα σταματήσει η λασπολογία από μέρους του.

Κατηγόρησε τον Θόδωρο Μουριάδη γιατί επί των ημερών του και ως αντιδήμαρχος επί Σιμιτσή και τώρα ως δήμαρχος το πάρκινγκ είχε προβλήματα και έκλεισε μετά από την δική του ευθύνη.

Ο Βαγγέλης Παππάς ρώτησε αν θα λειτουργήσει η διαπαραταξιακή Επιτροπή και πότε;

Παράλληλα αναφέρθηκε στις φήμες ότι ο δήμος Καβάλας κινδυνεύει με υποστελέχωση και αν ισχύει αυτό.

Έγινε αναφορά στα λεγόμενα του προέδρου της σχολικής επιτροπής κυρίου Κελίδη ότι βρήκε σκελετούς όταν ανέλαβε και πως είναι δυνατόν ενάμιση χρόνο μετά να μην τους έχει αποκαλύψει.

Ο επικεφαλής της ΚΑΠ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και στον Κυριάκο Σταυρίδη που καθάρισε τον δρόμο μπροστά από το σπίτι του…

Ο Χρήστος Ποτόλιας αναφέρθηκε στα ήδη ανακοινωθέντα θέματα τα οποία ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει δημοσιεύσει.

Παράλληλα ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα την Δήμητρα Τσανάκα να καταδικάσει τα όσα ανέφερε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης για τον Άρη Βελουχιώτη τα οποία όπως ανέφερε …ανέσυρε από τον βόθρο της ακροδεξιάς δεξαμενής.

Αν έχει είπε ο βουλευτής κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, να την λύσει διαφορετικά.

Παράλληλα ζήτησε να καταδικαστεί η προσπάθεια καταστολής από αστυνομικούς κατά διαδηλωτών στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι διαμαρτυρόταν για τον νέο νόμο για την αστυνόμευση των ΑΕΙ.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στην τήρηση της τήρησης πρακτικών στο δημοτικό συμβούλιο μετά το γνωστό ψήφισμα που ακολούθησε με το θέμα του Βασίλη Βασιλικού λέγοντας ότι …μόνο τήρηση πρακτικών δεν ήταν.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε στα οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας και το ερώτημα ήταν σε ποιο σημείο σταθμεύουν και αν φυλάσσεται και αν τα κλειδιά των οχημάτων είναι πάνω στην μίζα.

Για την ΔΕΥΑΚ ρώτησε ότι σχετικά με τα δίκτυα σε Αμυγδαλεώνα αν και τα προχώρησε η διοίκηση Χρόνη, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως αν συνδεθεί με το νέο δίκτυο που θα έχει νερό από το Κεφαλάρι τότε οι κάτοικοι θα πιούν καλό νερό. Τι εννοείται; Ότι τώρα πίνουν κακό νερό;

Τέλος ο κύριος Ξανθόπουλος ρώτησε αν τελικά υπάρχει ισολογισμός της ΔΕΥΑΚ και πότε θα δημοσιευθεί.

Η Αναστασία Ιωσηφίδου ρώτησε τον δήμαρχο αν έχει ασκήσει ο Δήμος κάποιο ένδικο μέσο για την σφράγιση του πάρκινγκ Ροδόπη!

Φυσικά οι απαντήσεις του δημάρχου για μια φορά ακόμη ήταν έωλες και δεν προσέφεραν σε κανέναν κάτι περισσότερο από αυτό που ήξεραν!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

Καθημερινές ιστορίες αυτοδιοικητικής τρέλας…

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά της μεταχείρησης που έχει επιφυλάξει ο δήμαρχος Καβάλας Θ. Μουριάδης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας.

Τελευταία παραδείγματα ενδεικτικά και φυσικά όχι περιοριστκά:

1. Η κυνική ομολογία του, πως με προσωπική του παρέμβαση υπέστη «δημιουργική επεξεργασία» η απόφαση δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που αφορούσε το θέμα Βασιλικού.

2. Σήμερα Δευτέρα 22-02-2021 στις 09:50 λίγες μόνο ώρες πριν το σημερινό δημοτικό συμβούλιο, στάλθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εισήγηση χωρίς συγκεκριμένη πρόταση, με την οποία θα ζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει πρόταση, επί Νομοσχεδίου που συζητά η κυβέρνηση και αφορά τις ιαματικές πηγές.

3. Είναι επίσης γνωστό ότι μια εβδομάδα πριν τεθούν σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές που δρομολογεί στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς καμιά προηγούμενη προετοιμασία και μόνο μετά την πρωτοβουλία της Προέδρου της τοπικής Κοινότητας κυρίας Κόγια, θα ζητηθεί σήμερα προσχηματικά από το δημοτικό συμβούλιο η υιοθέτηση ψηφίσματος που θα αφορά τις τοπικές κοινότητες μόνον.

Αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης με τις επιλογές του καθημερινά βαθαίνει την ανυποληψία στην οποία έχει οδηγήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Καταγγέλουμε τις επιλογές του, τις μεθοδεύσεις του, την απουσία οποιασδήποτε προσπάθειας αναβάθμισης της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και Αυτοδιοίκησης τελικά, για την οποία υποτείθεται όλοι μας στοχεύουμε.

Περιοχή συνημμένων

Επικοινωνία

Ε: evdomimera[@]gmail.com

Δ: Δαμιανού 10

Τ: 2511 104 119

 

Καθημερινή επικαιρότητα και ενημέρωση
Τα πάντα για την Καβάλα
Εφημερίδα 7η ΜΕΡΑ

 

Ενημερωτικη Λιστα